Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svědivá vyrážka

Od: denny276® odpovědí: 9 změna:
Zdravím,prosím (vím že nejste lékaři, a k lékaři se chystáme,sama tyhle otázky zde v poradne nemám ráda, ale co kdyby náhodou někdo z Vás poznal) co může být tohle? Udělalo se to v neděli večer. Nebylo to ještě červené a vypadalo to,jako by tam byly malé puchýřky. Je to pouze na tomto místě (u ucha),nerozšiřuje se to. Dnes ráno to nateklo a zčervenalo. Od začátku je to citlivé na dotek a chvílemi to svědí. Žádné jiné potíže nejsou,horečka,bolesti svalů,únava..nic takového. Hygienické zásady jsou dodrženy pro jistotu,páč fakt netušíme jestli to jsou kousance,ekzem nebo nějaká infekční vyrážka. Mažeme ode dneška fenistilem a na noc plánujeme Bepanthen- po použití fenistilu to nesvědí. Děkuji za případné zkušenosti;)
Svědivá vyrážka
Svědivá vyrážka #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

m123*
hodnocení

5x

Vypadá to jako opar.

liska5
hodnocení

1x

Je po vánocích, dotyčná jedla více cukru, tak by to mohlo být plísňového nebo kvasinkového původu, což není nic vzácného. Pak stravu bez cukru. To pomůže při každé vyrážce. Potírala bych to jablečným octem. Nebo růžovým rotokem hypermanganu. Nesahat na to, neškrabat, mít jen svůj ručník. není jasné, co se z toho vyvrbí.

Ale takto bych postupovala u svých dětí. Převedla bych je na zdravou zeleninovou stravu, ryby, cereálie, dodala B komplex, zinek a minerály ve formě ořechů, lépe mandlí.

Žádné sladkosti, zrající sýry, paštiky, uzeniny, chipsy, colu.

Netrpí na opary? Má to i jinde?

liska5

Puchýřkama začíná opar a v první odpovědi si to myslí taky. Jen ta lokalita je netypická. Tak to opar nemusí být. Pokud se to ale vyvine v opar, pak počítejte, že by se puchýřky zvýraznily, začaly mokvat, tvořila by se krustička, strup který by se odloučil nejdřív po deseti až 14 dnech.. Na tohle je nejlepší co nejdříve začít mazat antivirovou mastičkou např. Acyklostad. Drahá maličká tubička. Určitě ne na opar Framykoin. Zatím spíš lihové preparáty, propolis v lihu, pokud není alergická na včely. Jsou lidi, co opar mažou medem. Jiní Alpou. Jde o virus, když je oslabená imunita, tak se prosadí, ukáže. Jinak spí v nervech. Hlavně nezanést si do očí.

hodnocení

Na opary netrpí. Nikdy neměla opar ani obyčejný maličký na ústech.. jako ty cukry- o vánocích jich bylo více, jinak v průběhu roku se stravuje zdravě. Ale já si myslela že se pásový opar vyvíjí rychle a že se jakoby rozrůstá a postihuje i jiné části těla- ale nevím- osobní zkušenost s tím nemám. A prý v tom občas pociťuje horkost jakoby *nevi*
hodnocení

Já napsala puchýřky,ale lépe by to asi vystihovalo to,ze to vypadalo jako kousanečky od něčeho, ale nemělo to dírku po vpichu nebo kousnutí. Nevypadalo to jako puchýřek *nevi*

houbes*
hodnocení

0x
Opravdu, vypadá to na opar, zkuste pudr a určitě zítra lékaře.
liska5

Jestli jde k lékaří, tak nezapatlávat, ať je jasno.

Proč si myslíte, že pásový? Ten je spíš jako štípance, které se postupně spojují v řádce podle mezižeberních nervů.

Myslela jsem klasický herpes simplex, co bývá na rtu. Já ho neměla, celý život. Až v 69 letech se mi objevil poprvé! Mohla jsem ho chytit v mládí, nebo loni, ale propukl, když je tělo oslabeno.

Dobré je koupit Vironal a případně pokračovat s Drags Imun / obojí přírodní antibiotika, poměrně drahé, ale dobré/

houbes*
Pásový jsem měl 2x klasický, který sem mel na zádech a na bocích, kde to šlo do strupů. A vrací se mi při fyzickém vypětí stresu a nebo při selhání imunity. Občas se mi udělá jen flíček jako koruna např. Ale do strupu se neudělá. Namazu pudrem a zmizí cca do 8 dní.

hodnocení

Tak už máme jasno. Děkujeme všem za rady *slunce* je to prý alergická reakce. Opar obyč ani pásový to není, to lékař vyloučil,neboť jsme na něj s touto verzí naběhli hned do dveří *smich* alergie bude nejspíš na ultrasol.zatim to ještě zkoumáme a promyšlime ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]