Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přeplatek na dani po slevě

Od: martusena* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Mzdová účetní z minulého zaměstnání,(kde jsem pracovala 1 až 8 měsíc r.2009 ) mi zaslala výpočet daně a daň.zvýhodnění...

Chci se jen zeptat jak to bude s vyplacením uvedené částky..?zda mám o tuto částku žádat finanční úřad nebo mi bude vyplacena přes firmu rspktve..přes mzdovou účetní,která mi tento výpočet daně vypracovala?a do kdy by tato částka měla být vyplcena?

Předem mockrát děkuji za odpověď..Hezký den Martina V.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ono taky záleží na tom jestli jste v měsících 09-12 někde pracovala nebo jste byla na úřadu práce. Pokud jste pracovala tak vám udělá daně nový zaměstnavatel. Stačí mu dát to potvrzení od bývalého zaměstnavatele. Pokud jste byla na ÚP tak máte 2 možnosti . 1. - že dáte bývalému zaměstnavateli potvrzení z ÚP o evidenci na ÚP a on vám udělá daně. 2. - že si podáte daňové přiznání sama.

perda*
hodnocení

0x

Je nutné podat daňové přiznání na finační úřad do 31.3. To za Vás podá zaměstnavatel - pokud chcete, nebo si ho zpracujete a podáte sama na základě potvrzení o příjmech od zaměstnavatele(ů) a dalších dokumentů k doložení oprávněnosti případných daňových úlev.

martusena*
hodnocení

Díky za odpověď.

Ano,,daňové přiznání,-tedy výpočet daně mi zpracovala mzdová účetní z bývalé firmy..Ale moje otázka zní,jestli uvedenou spočítanou částku,tedy přeplatek mi vyplatí tento zaměstnavatel,nebo zda mám jít s formulářem o vypočítané částce(přeplatku),který mi byl touto mzdovou účetní zaslán poštou..-...na finanční úřad,zažádat o tento přeplatek..když už v této firmě více než půl roku nepracuji...

znovu děkuji za odpověď M.

hodnocení

0x

Mo ono se jedná o to, jestli ho vypracovala nebo podala. Z Vašeho textu se mi zdá, že poslala potvrzení o příjmech, které můžete použít jako doklad pro daňové přiznání. Pokud za vás provede vyúčtování, nemusíte se starat o nic, ale pokud se tak nestalo, musíte to daňové přiznání podat sama. To záleží na tom, jestli jste v účtárně podepsala nebo nepodepsala prohlášení (o tom, že daně necháváte na nich), to by mělo být vyznačeno na tom potvrzení, ale pokud to nenajdete, nejjednodušší je zeptat se paní účetní, stačí telefonicky.a pokud vám sdělí, že daňové přiznání máte dělat sama, tak se musíte postarat sama.

V takovém případě máte ještě čas, ale moc ne, termín podání je do konce března. Dojdete si na váš finanční úřad, kde dostanete zdarma formulář daně z příjmu fyzických osob (nebo si ho stáhnete z internetu), vyplníte, přiložíte potvrzení (jak vypadá jeho hllavička, přiložím jako obrázek, aspoň uvidíte, jestli je to to, co jste dostala) a odevzdáte. Součástí tohoto formuláře je i žádost o vrácení přeplatku, kam také napíšete, jak ho chcete dostat (na účet, složenkou...) A kdy ho dostanete? Jak říkám, termín podání je do konce března, pak se to začne zpracovávat, a kdy to bude, to záleží na rychlosti Vašeho finančního úřadu, mohlo by to být tak do měsíce, maximálně do dvou.

doplněno 17.03.10 18:52:

V případném vyplňování vám taky pomůže web, na více místech najdete interaktivní formuláře, které za vás udělají prakticky všechnu práci. Já osobně jsem použil formulář z iDnes,ale není to jediná možnost a ani netvrdím, že nejlepší. Hlavně si ale pospěšte.

Přeplatek na dani po slevě

hodnocení

0x

Ještě by vám mohlo pomoct tohle - finance.idnes.cz/... ...

doplněno 17.03.10 19:52:

Jestli se vám vůbec vyplatí daňové přiznání podávat ...

hodnocení

0x
Pokud máte DĚTÍ a za 1-8 měsíc jste si vydělala min. 48 000kč, tak se VÁM TO VYPLATÍ SI DAŇ. PODÁNÍ PODAT, protože za 9- 12 měsíc, i kdyby jste nepracovala tak daň. zvýhodnění na děti dostanete. Samozdřejmě pokud s Váma žijí ve společné domácnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]