Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejaka babska rada na suchy kasel

Od: arimas* odpovědí: 13 změna:

pravidelne me trapi suchy drazdivy kasel kazdy rok v tuto dobu nekdy i pres zimu a nikdo z doktoru neprisel na to co to je . nemocna nejsem alergicka taky ne (prosla jsem vsemi moznymi testy) mam pocit jako by se mi svyralo hrdlo a neco mi tam vadilo a to me nuti kaslat. loni jsem byla takovy pokusny kralik a doktorka mi napsala vsechny mozne prasky a nic nezabralo. ja jakozto veliky odpurce prasku jsem do toho sla s falesnou nadeji ze to pomuze . ovsem vysledek me presvedcil o tom ze prasky OPRAVDU NE-E.

astma taky nemam kurak nejsem ... proste nic co by mohlo zpusobovat tento stav.

neznate nekdo nejakou babskou radu jak ten kasel alespon zklidnit.

zkousela jsem i syrup na vykaslavani a nebo taky cibulovy caj s medem a citronem ale JA PROSTE NIC NEVYKASLU je to suchy. ach jooo

ono to najednou prijde a najednou prejde .. a tak je to kazdy rok

POMOOOOOC*zed*

doplněno 17.03.10 16:46:

dokonce me poslali na gastroskopii zda to nejak nesouvysi se zaludkem ... A NIC!

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kytka*
hodnocení

2x

Na tento suchý dráždivý kašel je dobrý ibiškový sirup stojí kolem 70kč-a co navíc-POMÁHÁ, i nastrouhat černou ředkev je dobré vyzkoušet a sníst několikrát denně 2 polévkové lžíce.

slonbonjohn*
hodnocení

2x

S úspěchem používám buď horké mléko s medem, lžičkou másla a vylisovaným stroužkem česneku nebo cibulové kapky : nasekat na drobno cibuli, dát do skleničky, zasypat cukrem nebo medem. Po cca. 3-5 ti hodinách pustí cibule šťávu a tu si co hodinu dám lžičku.

hodnocení

2x

Podobně kuckala a kuckala má dcera. Nasucho, jako tuberák. Naštěstí trefila na dobrou lékařku a ta řekla reflux. :DSice to ze začátku zní úplně na hlavu, cože mají žaludeční šťávy a špatná klapka na žaludku společného se suchým kašlem, ale je to fakt. *hej*Žaludeční šťávy, díky špatné klapce, se dostávají do hrtanu a následně do průdušnice, tu dráždí a z toho ten kašel. A mohou ji poleptat a otevřít cestu infekcím a rakovině.:( Všimněte si, kdy kuckáte nejvíc. Vleže, po jídle, nějakou dobu po jídle? Vyzkoušejte sodu nebo pastilky Renie. Ikdyž mladou žaha nepálila, užila si, nejvíce v těhotenství.*kafe*Poklikejte a na ten reflux koukněte u odborníků.*hi*A ať brzy najdete úlevu.

doplněno 17.03.10 17:18:

A ještě odzkoušená babská rada: jestliže kuckáte vleže, zkuste dát malíček ruky do ucha a protřepat. *jasne*Je to s podivem, ale funguje to.

arimas*
hodnocení

ja se dusim porad je uplne jedno zda po jidle nebo v leze proste furt kazych pet vterin se dusim hahahah uz musim vsem v praci lezt na mozek .

na ten gastroskopii mi rekli ze jsem zcela v poradku takze snad to tim zaludkem nebude ale to je taky napadlo .

Ale zkusim se zeptat na ten reflux ... :)

lidka*
hodnocení

2x

Arimas, podělím se o vše, co jsem našla ve svém archivu babských rad.*placni* Jinak co pamatuji, tak nejstarší byly obklady na prsa - na bavlněnou látku dát rozpuštěné máslo a přes to ještě šátek nebo bavlněnou plenu a nechat na noc. Archiv mám psaný ve zkratkách, ale snad to bude čitelné:

Suchý kašel:

citron.šťáva se lžící ol.oleje a trochou medu, křen,
bylinky:sléz,tymián,mateřídouška,majoránka, divizna,anýz,bez černý,jitrocel,máta, šalvěj, dobromysl
lékárna-kořen andělky,jablečník obecný(nať),lilek potměchuť,břečťan, tymián, anýz
masáž: do pokožky na prsou vtíráme teplý sezamový olej,dospělí vietnam.masť s tygrem nebo francovku-pokožka se prudce ohřeje a odkašlávání půjde snáz.
Obklad: uvařit pár brambor a rozmačkat,zabalit do ručníku a co nejteplejší přiložit na hrdník. Zachumlat do postele asi na hodinku a nechat obklad působit.
Inhalace:nakrájet 500g cibule na kolečka a dát do mísy a dát vedle poštáře – bude se lépe spát – výpary zbaví sliznice otoků a usnadní odkašlávání
šťáva z černé ředkve – nakrájet na kousky nebo nastrouhám a posypu moučkovým cukrem, za hodinu pustí šťávu – 3x denně 1 lžičku

arimas*
hodnocení

vcera jsem si prolozila takovou jednu vec nevim jak to popsat ale proste hreje to takova hmota .. no a tak tu vec jsem si dala na hrudnik a po chvilce ucinkovani se mi spustil hodinovy zachvat kasle ktery znel fakt hruzostrasne . nevykaslala jsem vubec nic ale za to v krku me pekelne zaclo bolet znelo to opravdu jako ta tubera. pritel nevericne kroutil hlavou hahah. ocividne to teplo zpusobilo a nastartovalo vykaslavani ale NIC ZE ME NEVYLEZLO .. kazdopadne budu zkouset vase rady dekuji :)

jabraka*
hodnocení

0x

Piju čaj z divizny,kterou v létě na zahradě pěstuji a inhaluji eukalyptus,z olejíčku.

Obojí mi funguje.

JABRAKA

arimas*
hodnocení

ohhh velice vsem dekuji ... zkusim zkusim zkusim ... JE TO OPRAVDU PEKLO

doplněno 17.03.10 17:33:

ale neni mi stejne jasny ze je to vzdy ve stejnou dobu kazdy rok .. TO JE MI ZAHADA TEDA ..

hodnocení

0x

Jedna možnost z jiného soudku: nemáte náhodou v zimě doma příliš sucho? V paneláku bych se tomu nedivil, například. A i když to asi nebude ten hlavní problém, určitý vliv to mít může.

arimas*

no smysl to dava to urcite hlavne proto ze se to stava vzdy ve stejnou dobu kazdy rok .. az na to ze se u nas merila vlhkost a spise je vlhko nezli sucho... topit moc nemusime protoze jsme v preizolovane novostabe hahaha a je nam teplo i bez topeni a to jsme v prizemi... a kdyz jsem v praci tak tam bych se nedivila kdyby bylo sucho protoze tam je jenom ta silena klimatizace a okna otevirat nelze. ale dekuji za vas nazor clovek si nekdy nejakou malickost neuvedomi a duma nad necim sto let a ono stacilo udelat to nebo ono hahaahhah

arimas*
hodnocení

tak LIDICKY nemuzu tomu skoro verit ale muj kasel je pryc a ted vam reknu jak jsem se toho zbavila!

uplnou nahodou mi kolegyne v praci nabidla ze mi prinese na ochutnani pampeliskovy med .. vlastne to je takovy sirup z cukru a kvetu pampelisek a jednoho citronu .. (sparene kvety nechat odstat do druheho dne , pak pridat 2 kg cukru a citron a varit asi 4 hodiny... to je ve zkratce postup pripravy)

uz po prvnim poziti ( jedna polevkova lzice ve 3dcl caje) jsem citila ulevu a kdyz ted uz po skoro dvou tydnech ani trosicku nezakaslu tak jsem usoudila ze mi to asi pomohlo.

ten cukr v tom hraje nejvetsi roli , protoze jsem si ja blba vzpomnela ze jako male mi teticka varila karamelovy caj kdyz jsem byla nemocna. proste vysypala cukr na panev a kdyz se roztopil zalila ho vodou a caj byl hotov. ten cukr pravdepodobne uvolnil to co zpusobovalo duseni ( asi hleny ktere me drazdily nebo tak neco)

takze pokud nekdo budete mit podobny problem rozhodne doporucuji zkusit tohle :)

sebod*

Já dávám sádlo. Kvalitní vepřový (ano, dříve se dávalo psí). Sádlem potřít hrudník, na to třeba plínku, igelit, obvazem připevnit a nechat na noc. A když jste zdatná zahradnice jako já, tak máte na zahrádce plno bylinek, třeba i tu marjánku, a tu když přidáte do toho sádla, tak to nemá chybu *palec*. Hokusy pokusy dělám už třicet let a fakt to působí *ua*. Z žádného mého kamaráda, které houfně léčím, se zatím narkoman nestal.

arimas*
hodnocení

Jako mala jsem bydlela v zahranici v takove dalo by se rict vesnici a mamka me posilala vzdy k nasi sousedce pro domaci produkty ktere sousedka nabizela.. jednou me poslala pro sadlo HAHAHAHAHHA ja tenkrat netusila co to je kdyz jsem vanicku prebrala a byla na ceste domu tak jsem si rekla ze potaji do toho hrabnu a ochutnam to .. nevim proc ale myslela jsem si ze to je neco sladkeho *blee* TAK JSEM HRABLA a narvala si tim pusu co prislo pak snad ani nemusim psat...*hi* fuj tajbl hahahah od te doby sadlo nemuzu ani videt ani citit ... ale kdyby sadlo byla jedina moznost jak z kasle ven TAK BYCH SE SNAD I PREMOHLA :)

DIKY

doplněno 08.04.10 12:05:

Kazdopadne hokusum pokusum verim vice nez doktorum :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma suchy kasel

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]