Nejste přihlášen/a.
pravidelne me trapi suchy drazdivy kasel kazdy rok v tuto dobu nekdy i pres zimu a nikdo z doktoru neprisel na to co to je . nemocna nejsem alergicka taky ne (prosla jsem vsemi moznymi testy) mam pocit jako by se mi svyralo hrdlo a neco mi tam vadilo a to me nuti kaslat. loni jsem byla takovy pokusny kralik a doktorka mi napsala vsechny mozne prasky a nic nezabralo. ja jakozto veliky odpurce prasku jsem do toho sla s falesnou nadeji ze to pomuze . ovsem vysledek me presvedcil o tom ze prasky OPRAVDU NE-E.
astma taky nemam kurak nejsem ... proste nic co by mohlo zpusobovat tento stav.
neznate nekdo nejakou babskou radu jak ten kasel alespon zklidnit.
zkousela jsem i syrup na vykaslavani a nebo taky cibulovy caj s medem a citronem ale JA PROSTE NIC NEVYKASLU je to suchy. ach jooo
ono to najednou prijde a najednou prejde .. a tak je to kazdy rok
POMOOOOOC
dokonce me poslali na gastroskopii zda to nejak nesouvysi se zaludkem ... A NIC!
Podobně kuckala a kuckala má dcera. Nasucho, jako tuberák. Naštěstí trefila na dobrou lékařku a ta řekla reflux. :DSice to ze začátku zní úplně na hlavu, cože mají žaludeční šťávy a špatná klapka na žaludku společného se suchým kašlem, ale je to fakt. Žaludeční šťávy, díky špatné klapce, se dostávají do hrtanu a následně do průdušnice, tu dráždí a z toho ten kašel. A mohou ji poleptat a otevřít cestu infekcím a rakovině.
Všimněte si, kdy kuckáte nejvíc. Vleže, po jídle, nějakou dobu po jídle? Vyzkoušejte sodu nebo pastilky Renie. Ikdyž mladou žaha nepálila, užila si, nejvíce v těhotenství.
Poklikejte a na ten reflux koukněte u odborníků.
A ať brzy najdete úlevu.
A ještě odzkoušená babská rada: jestliže kuckáte vleže, zkuste dát malíček ruky do ucha a protřepat. Je to s podivem, ale funguje to.
Arimas, podělím se o vše, co jsem našla ve svém archivu babských rad. Jinak co pamatuji, tak nejstarší byly obklady na prsa - na bavlněnou látku dát rozpuštěné máslo a přes to ještě šátek nebo bavlněnou plenu a nechat na noc. Archiv mám psaný ve zkratkách, ale snad to bude čitelné:
Suchý kašel:
citron.šťáva se lžící ol.oleje a trochou medu, křen,
bylinky:sléz,tymián,mateřídouška,majoránka, divizna,anýz,bez černý,jitrocel,máta, šalvěj, dobromysl
lékárna-kořen andělky,jablečník obecný(nať),lilek potměchuť,břečťan, tymián, anýz
masáž: do pokožky na prsou vtíráme teplý sezamový olej,dospělí vietnam.masť s tygrem nebo francovku-pokožka se prudce ohřeje a odkašlávání půjde snáz.
Obklad: uvařit pár brambor a rozmačkat,zabalit do ručníku a co nejteplejší přiložit na hrdník. Zachumlat do postele asi na hodinku a nechat obklad působit.
Inhalace:nakrájet 500g cibule na kolečka a dát do mísy a dát vedle poštáře – bude se lépe spát – výpary zbaví sliznice otoků a usnadní odkašlávání
šťáva z černé ředkve – nakrájet na kousky nebo nastrouhám a posypu moučkovým cukrem, za hodinu pustí šťávu – 3x denně 1 lžičku
vcera jsem si prolozila takovou jednu vec nevim jak to popsat ale proste hreje to takova hmota .. no a tak tu vec jsem si dala na hrudnik a po chvilce ucinkovani se mi spustil hodinovy zachvat kasle ktery znel fakt hruzostrasne . nevykaslala jsem vubec nic ale za to v krku me pekelne zaclo bolet znelo to opravdu jako ta tubera. pritel nevericne kroutil hlavou hahah. ocividne to teplo zpusobilo a nastartovalo vykaslavani ale NIC ZE ME NEVYLEZLO .. kazdopadne budu zkouset vase rady dekuji
Jedna možnost z jiného soudku: nemáte náhodou v zimě doma příliš sucho? V paneláku bych se tomu nedivil, například. A i když to asi nebude ten hlavní problém, určitý vliv to mít může.
no smysl to dava to urcite hlavne proto ze se to stava vzdy ve stejnou dobu kazdy rok .. az na to ze se u nas merila vlhkost a spise je vlhko nezli sucho... topit moc nemusime protoze jsme v preizolovane novostabe hahaha a je nam teplo i bez topeni a to jsme v prizemi... a kdyz jsem v praci tak tam bych se nedivila kdyby bylo sucho protoze tam je jenom ta silena klimatizace a okna otevirat nelze. ale dekuji za vas nazor clovek si nekdy nejakou malickost neuvedomi a duma nad necim sto let a ono stacilo udelat to nebo ono hahaahhah
tak LIDICKY nemuzu tomu skoro verit ale muj kasel je pryc a ted vam reknu jak jsem se toho zbavila!
uplnou nahodou mi kolegyne v praci nabidla ze mi prinese na ochutnani pampeliskovy med .. vlastne to je takovy sirup z cukru a kvetu pampelisek a jednoho citronu .. (sparene kvety nechat odstat do druheho dne , pak pridat 2 kg cukru a citron a varit asi 4 hodiny... to je ve zkratce postup pripravy)
uz po prvnim poziti ( jedna polevkova lzice ve 3dcl caje) jsem citila ulevu a kdyz ted uz po skoro dvou tydnech ani trosicku nezakaslu tak jsem usoudila ze mi to asi pomohlo.
ten cukr v tom hraje nejvetsi roli , protoze jsem si ja blba vzpomnela ze jako male mi teticka varila karamelovy caj kdyz jsem byla nemocna. proste vysypala cukr na panev a kdyz se roztopil zalila ho vodou a caj byl hotov. ten cukr pravdepodobne uvolnil to co zpusobovalo duseni ( asi hleny ktere me drazdily nebo tak neco)
takze pokud nekdo budete mit podobny problem rozhodne doporucuji zkusit tohle
Já dávám sádlo. Kvalitní vepřový (ano, dříve se dávalo psí). Sádlem potřít hrudník, na to třeba plínku, igelit, obvazem připevnit a nechat na noc. A když jste zdatná zahradnice jako já, tak máte na zahrádce plno bylinek, třeba i tu marjánku, a tu když přidáte do toho sádla, tak to nemá chybu . Hokusy pokusy dělám už třicet let a fakt to působí
. Z žádného mého kamaráda, které houfně léčím, se zatím narkoman nestal.
Jako mala jsem bydlela v zahranici v takove dalo by se rict vesnici a mamka me posilala vzdy k nasi sousedce pro domaci produkty ktere sousedka nabizela.. jednou me poslala pro sadlo HAHAHAHAHHA ja tenkrat netusila co to je kdyz jsem vanicku prebrala a byla na ceste domu tak jsem si rekla ze potaji do toho hrabnu a ochutnam to .. nevim proc ale myslela jsem si ze to je neco sladkeho TAK JSEM HRABLA a narvala si tim pusu co prislo pak snad ani nemusim psat...
fuj tajbl hahahah od te doby sadlo nemuzu ani videt ani citit ... ale kdyby sadlo byla jedina moznost jak z kasle ven TAK BYCH SE SNAD I PREMOHLA
DIKY
doplněno 08.04.10 12:05:Kazdopadne hokusum pokusum verim vice nez doktorum :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.