Nejste přihlášen/a.
Myslím, že to máte trošku popletené.
Zjistěte si, kdo je bohém, co je to bohémství, a potom porovnejte, co vlastně chcete - meditace, kameny, /čarování/ a já nevím co ještě, patří do úplně jiného stylu zájmů.
Zřejmě jste mladá, tak Vám přeji, ať zkoušíte a najdete se v něčem a vydrží to hodně dlouho. Jak žít, jak přemýšlet, co dělat, vyzkoušejte si, nebo to okoukejte. Každý jsme zaměření od přírody na něco jiného, a je jasné, že je okolo nás tolika věcí, tolika nabídek, že člověk na začátku života neví, nezná a ani si neumí představit, co by vlastně chtěl.
Máte výhodu, že je internet. My jsme chodili hlavně do knihovny.
Bohémem se člověk narodí. To se naučit opravdu nedá. Já bych Vám rovněž doporučila, abyste se napřed poučila o významu toho slova. To o čem píšete, je spíše inklinace k cikánskému způsobu života. Toto slovo vzniklo kdysi dávno ve Francii a jednalo se o lidi intelektuálně založené, kteří chtěli žít nekonvenčním způsobem. Vy si myslíte, že když si koupíte barevné oblečení a budete meditovat a sbírat kamínky, že se stanete "bohémkou".
Abych Vám to usnadnila, tak si přečtěte tohle: "Bohémský styl života se často spojuje s trávením času ve společnosti ostatních (nezřídka podobně orientovaných) lidí, v kavárnách,[3] pořádáním intelektuálních večírků, užíváním drog, alkoholismem a zejména v 19. století i pijáctvím absintu.[4] Kromě toho byli bohémové známí i svým osobitým postojem k politice (většinou společensky liberálním až anarchistickým), otevřeností k předmanželskému sexu, a sex braný jako celková inspirace, hledání nových rozměrů, bujarým společenským životem a všeobecným užíváním si života plnými doušky.[5]"
Takže vidíte, že to vůbec nemá nic společného s Vaší představou. Vy chcete asi žít jako dávná cikánka, která věští z kamenů a nosí barevné oblečení. Ale pozor, to byste také musela opustit ten Váš pokojíček a musela byste začít vandrovat po světě s baťůžkem na zádech a žebrat. Pak byste žila jako bohémka-potažmo stěhovavá cikánka. Protože ten význam toho slova má opravdu kořeny u stěhovavých cikánů, kteří přicházeli z Čech do Francie a kteří žili volným životem, který přitahoval tamní intelektuály a ti ho začali napodobovat a "zdokonalovat po svém". A tam se zrodilo to označení "bohém". Tenkrát se ve Francii obecně neříkalo Československo, ale La Bohéme.
Děkuju za radu,ale já tu otázku trošku špatně zformulovala a už mi to nedovolilo sem znovu vložit.Myslela jsem to tak,že vlastně vůbec nevím jak se tento styl života nazývá,ale jestli třeba máte instagram tak se mi líbí ,,život,, od @bohemianbarbora
Já bych se jen ráda našla.
A jelikož jsem si teď přečetla co jste doplnila, tak také doplním. Co se týče meditace, tak to je duševní činnost a i k tomu by měl mít člověk vrozené předpoklady. Ale dnes je to všechno jinak a slovo meditace velmi zevšednělo a pravý smysl toho pojmu se vytratil. Dnes můžete najít spoustu "učitelů" kteří Vás budou "učit" meditovat a zrovna levné ty lekce nejsou. Je to prostě jenom módní prostředek k tomu, jak vytahat z určitých lidí peníze. Ale najdete takových návodů přehršel. Ale k opravdové meditaci to má všechno hodně daleko. Ale pokud jste opravdu vnitřně přitahovaná k meditaci, tak na to časem přijdete sama. Je to vnitřní rozmluva se sebou samým a schopnost vnímání všeho, co se kolem Vás děje a umění hledat v tom lidském chaosu dění důvody. A vysvětlovat to není snadné...
V této otázce a jestě jedné, rovněž Vaší, se ptáte na tři "styly života", které spolu vůbec nijak nesouvisí.
Boho styl - přečetla jsem si něm něco. Je to především styl oblékání a zařizování bytu. Slovo boho se skutečně trochu týká bohémského života, spíše však jde o vzhed. A ten se vrací k někdejším hippies. Je to volné veselé oblečení, které v ničem neomezuje, neškrtí. Z toho usuzuji, že i životní boho styl má něco společného s bohémstvím. Ale ne ve flámech a rozhazování peněz, spíše v okamžitém užívání si života. Nepřemýšlí se příliš o budoucnosti, člověk chce být veselý právě teď. V boho stylu se rozhodně nemedituje.
Meditaci považuji za pravý opak veselého života. S bohostylem oblékání může mít společné volné oblečení, ale to je tak všechno.
A pak se ještě v jiné otázce ptáte na vzpírání. Vzpírání je poměrně těžký sport. Boho člověk se rozhodně nebude trápit tímto sportem. A meditující osobě jde o duši. Vzpěračům a vzpěračkám (ach, Tamara Presová ) o svaly.
Máte v tom zmatek. Tak se nesnažte něco napodobovat, buďte sama sebou.
Bohémové,to jsou lidé, co se točí kolem umění a žijí volným životem. To se nedá naučit to musíš mít v sobě, prostě nadaný intelektuál, schopný do sebe nasát všechny slasti ale i strasti života a také z toho čerpat a tvořit kolikrát obdivuhodná díla. Nedá se to naučit, většinou to byli lidé, kteří to do sebe nasákli už od svých rodičů anebo přátel v okolí už v dětství. Když si řekneš, ted začnu žít bohémský život, tak to nefunguje, jedině by ses mohla tak pořádně opít, zůstat někde na skládce a druhý den zas a dokola a mezi tím občas vykouzlit nějakou krásnou básen, román, překrásný obraz či cokoliv co se ti urodí v tvé krásné snivé blouznivé hlavince. Jinak život jak velký flám, ale většinou neměli dlouhý život. Koho tak jmenovat např. fr. malíř Cézane, lord Byron z našich Mácha, možná by k nim mohla patřit i B. Němcová? Ovšem koho nezapomenout a kdo byl jejich králem byl Jaroslav Hašek a spol. Z našich současných se mi nikdo nevybavuje i když jsou. Dnes jsou všichni ti umělci a herci příliš materialističtí, prostě jdou jen po prachách.
Ahá, ale to je opravdu na míle vzdálené "bohémství". "Boho styl" nemá co dělat s duševnem, jde spíše o styl oblékání a bydlení. Smíšený styl oblečení hippies a cikánů. Já si myslím, že se potřebujete nějak realizovat sama a nesnažit se opičit po druhých. To stejně nedokážete, protože Vám budou chybět nápady, které ta osoba kterou chcete napodobit má.
Za prvé meditace nemá nic společného s bohémským životem. Meditacím se věnují lidé, kteří se vydají na duchovní cestu, také se věnují práci s energií. Za druhé - bohémský život začnete velmi snadno. Přestanete chodit do práce, začnete žít nočním životem, celé dopoledne prospíte, zbytek dne prochlastáte a v mezičase občas vytvoříte nějaké umělecké dílko.
Ty jako žena máš výhodu, pokud si krásná a nekonfliktní, mužeš se vetřít do přízně nějakého bohatého strejdy a můžeš si užívat a žít svůj bohemský sen.
Já dospěl ke svému bohemskému životu po nemalém úsilí, ale vždy jsem se těšil z krásy každodeního života. Našel jsem v životě přátele, kteří jsou stejní snílci, ale ti co si ty sny rádi plní. ( žádné mega sny )
S pár přáteli sdílíme ovocnou, zeleninovou a květinovou zahradu, kterou jsme přetvořili v rajskou. Jen těch Adamů a Eviček je tam víc. Přilehlé stavení je velké a každý tam má svou postýlku, to jestli na ni ležíš sám/sama, záleží jen na tobě.
Je toho hodně, ale nenucené např: večírky v krásném oblečení s výukou tance - vaření - výroba drobných předmětů - telka - hudba - wellnes - šití kostýmů - výlety - erotické hrátky, atd.
Není nad to sdílet krásný život s přáteli, ale je těžké najít spřízněné duše.
Písni o svém bohémském životě po roce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.