Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Invalidni duchod

Od: trdll odpovědí: 19 změna:
Dobrý den,
je mi 18 let a mám pouze zakladni vzdelani. odesla jsem ze skoly bylo tam moc lidi. matka i babicka maji tezkou schyzofrenii a ja mam obavy ze ji take mam (po nocich slysim vrzání klaunskych balonku a hlasy co mě volaji) . zatim mi diagnostikovali BPD a OCD a panickou poruchu. kazdy den to na sobe citim i ve sve mluve. vzhledem k tomu ze vubec neumim fungovat potrebovala bych invalidni duchod. kdyz jsem to zminila pred psychiatrickou hned na me ze to nema cenu ani zkouset ze dnes se odebiraji i tem s psychozama. ovsem ja pracovat zrovna moc nezvladam a stacilo by mi trebas jen tisic dva duchod abych mela pocit ze nekam patrim. poradte jak ho mam ziskat opravdu se necitim normalne.
mám pritele ktery je take na hlavu ale podporuje me a pomaha mi a bez nej bych nemohla byt proto psychiatrii odmitam. byla jsem bez nej max dva dny a uz i tak jsem si pres noc ublizila
prosim poradte mi jak si mam zaridit ten duchod.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

17x
Dřív než důchod si zařiďte sterilizaci. Tím prospějete sobě i společnosti. Psychické poruchy jsou dědičné. Babička, matka, vy. Já mám spolužačku, co se válí doma s depresemi a nepracuje, její máma to taky nemá v hlavě v pořádku a celý život nepracovala. Vy k tomu máte ještě praštěného přítele, tedy zátěž z obou stran. Nedávno jedna schizofrenička svého syna zabila. V invalidním důchodu na hlavu jsou snad všichni cikáni od 18let věku, takže nějak to udělat jistě lze.
trdll
hodnocení

na sterilizaci penize nemam ale deti take nechci a nechapu ze na tohle moje matka nemyelela
dolga*

trdll dnes 12:07

na sterilizaci penize nemam ale deti take nechci a nechapu ze na tohle moje matka nemyelela
----------------------------------------------------------------------------

S tímto Tvým názorem mohu jen souhlasit, že by tehdy udělala lépe, kdyby si raději četla.

id
hodnocení

6x

Já jsem pochopila dotaz tak, že tazatelka se neléčí a chce jen důchod. Pak těžko donese aktuální zprávu od lékaře.

Sama píše - proto psychiatrii odmitam.

Na lenost se ID nedává, tak mazejte pracovat. Chytrá jste na to dost, že si stanovujete sama Dg. A lékaři jsou osli, že na vaši nemoc nepřišli, že jo?

Bez zpráv stejně nemá šanci

dolga*
hodnocení

3x

Když čtu ten výplod, tak věřím tomu, že jsi v péči psychiatra. Takže to Ti ovšem nezakládá nárok na invalidní důchod a ke Tvému štěstí Ti ho psychiatr ani nenavrhl. Vidím to tak, že budeš muset pracovat jako každý jiný fyzicky zdravý člověk a pokud se domníváš, že máš schizofrenii, což Tvůj odborník nepoznal, poznala jsi to jen Ty, tak se neboj, určitě ji nemáš a to vím naprosto jistě. Pravý schizofrenik nikdy nepřipustí, že je blázen, on ví, že není a že všichni jsou proti němu a všichni ho sledují atd..protože jsou špioni. Jsi jen líná a z toho se prací můžeš lehce dostat. Nechme invalidní důchody opravdu nemocným.

trdll
hodnocení

nevim kolik toho vis ale schyzofrenie se obvykle obejvuje do veku 18 a pak se dale rozviji neni to ze by hnedka cvak a jsem blazen
trdll
hodnocení

take kazdy psychiatr mi diagnostikoval neco jineho a kdybys ses zajimala vis ze u psychiatra stravis asi tak 15 minut max takze toho nezjisti dost aby mi mohl zjistit zacinajici schyzofrenii
dolga*

Jsem si naprosto jista, že o této nemoci vím opravdu hodně. Tyhle vědomosti Ty nebudeš mít i kdyby ses po psychiatrii plácala víc jak 15 minut. Znovu opakuji, že jsem ji nikdy naštěstí neměla, přesto jsem si jista, že o ní tady v té diskuzi vím nejvíce. A proto si nech ty zbytečné řeči o tom, jak bys ráda pobírala důchod. To totiž rozhoduje víc psychiatrů a to přímo při hospitalizaci v PL.

Schizofrenie je nemoc, kdy psychiatři zbystří a jsou na pozoru, pacient bere velmi závažné léky, které nejsou vůbec levné, marodí několik měsíců na lůžku přímo v léčebně, kde mu dávají léky přímo na míru.
Už jsem tu snad psala, že si tu lidé pletou léčbu tak závažné nemoci jako je schizofrenie, s lehkými poruchami uzkosti a někdy i hypochondrie, kde stačí terapie psychologem, který není lékař a na uzkosti mu napíše neurol obvodní lékař. Protože psycholog nesmí předepisovat psychiatrické léky, tedy žádné léky..

Jinak pro Tvoji informaci -
tato nemoc se projevuje od puberty do cca 30 let. Pokud se v té době neprojeví, není to pravá schizofrenie. Nehledě na to, že se projeví ataky, těžkými záchvaty, ve kterých je pak pacient hodně nebezpečný a které nikdo nedokáže simulovat a pacienta musejí převézt na uzavřené oddělení PL. Opravdu o tom vůbec nic nevíš.

Nebudu už s Tvými bláboly ztrácet čas, mám ho málo, myslím si, že je Ti tak 12 - 14 let a nerada se učíš, čemuž odpovídá i Tvá trapná čeština.
Nejsi ani schopna napsat správně slovo schizofrenie, přestože tu několik lidí napsali, jak se to správně píše, takže si běž dělat legraci z někoho jiného a jedno mi věř, na hloupost se invalidní důchody nedávají.

lidus*
hodnocení

1x

finance.cz/...

duchody-duchodci.cz/...

Přečtěte si nejprve, jestli vůbec splníte potřebnou dobu pojištění, pak podejte žádost (formuláře jsou na stránkách MPSV). doložte dokumentaci od lékařů a čekejte na šetření a poté na rozhodnutí.

Jeden na hlavu a druhý na hlavu (vaše slova), to je bezvadné spojení jelikož se dá předpokládat, že i potomstvo bude na hlavu. I když zrovna u vás si myslím, že na hlavu nebudete ale nechce se vám učit a pracovat už vůbec ne. Psychiatrické vyšetření je nutnost, stanovení správné diagnozy rovněž. To bych ráda věděla z čeho budete vše platit, když vám stačí důchod 1000kč.

trdll
hodnocení

s pritelem dite neplanujem on na to. neni tak zle pracuje na dobre pozici.
ma nejlepsi kamoska ma take duchod na hlavu a tez nikdy nepracovala
lidus*

Každý psychiatr má-li podezření na schízu, nechá vás hospitalizovat a tam už se vám věnují víc jak 15minut. Jeli to vaše rodinné zatížení už dávno byste byla hospitalizovaná. Nehledejte si nemoc a důchod, začněte na sobě pracovat a i se základním vzděláním si hledejte práci. Ovšem žádost podat máte plné právo. Ve svém okolí, máte všechny na hlavu, doporučuji si najít jiné přátele.

dolga1

Ve svém okolí, máte všechny na hlavu, doporučuji si najít jiné přátele.
-------------------------------------------------------------

Myslím, že by s Vámi souhlasil každý psychiatr...odpověd mně pobavila, ale máte pravdu.*smich*

cesmina*
hodnocení

0x

Zajděte si na ČSSZ ,která je spádová podle vašeho bydliště a řekněte ,že by jste si chtěla podat zádost o invalidní důchod .Ve vašem případě to bude nejspíš invalidní důchod z mládí.Oni vám poradí.Také si zajistěte aby jste doma měla lékařskou zprávu z té psychiatrie o vašem aktuálním zdravotním stavu a tu dala svému praktickému lékaři..Záleží potom na tom zda vás uzná posudkový lékař jako nemocnou či ne.

dolga*

Já bych doplnila, že návrh na invalidní důchod podává sama psychiatrie, pacient si často neuvědomuje, že by si měl o něj sám zažádat a obvodní lékař u nemoci schizofrenie tu pravomoc nemá, ani ji nechce, protože není psychiatr. Ani léky nesmí předepisovat. Schizofrenikovi může předepsat maximálně léky na rýmu...

Je samozřejmě mnoho psychoz, jsou ženy, které po porodu a následné laktační psychoze skončily v invalidních důchodech, ale prostě to pořád není schizofrenie. Z toho se časem můžou i dostat, ale schizofrenie je opravdu nevyléčitelná. Jsem si jistá, že matka i babička tazatelky si stanovily samy také diagnozu, jako tazatelka...

hodnocení

0x

Pěkný den,

zajděte na OSSZ, následně si vyžadejte od psychiatra všechny zprávy a pak stejně musíte k obvodnímu Dr a ten na základě těch zpráv výplní formulář od OSSZ a zašle jej tam,pak půjdete před komisi

doplněno 06.01.20 15:34:

Ano,to požádá,ale stejně k tomu obvodnímu musí dojít a je žádoucí donést mu zprávy z psychiatrie, já sama už několik let pobírám id,tak vím,jak to funguje

lidus*

Ona podá žádost a dál se věci hýbou bez ní, sám úřad osloví obvodního na doležení zpráv.

dolga1

byvvalapacientka

Domnívám se ale, že máte ID na jinou diagnozu. Proto to mohl podávat jen obvodní lékař po zprávách, které obdržel od odborníků.

lidus*

Tak to se omlouvám, myslela jsem, že na diagnoze nezáleží a postup je stejný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]