Nejste přihlášen/a.
Pěkný den,
mám nevycválaného švagra,který mě pořád uráží. Buď má blbé kecy,že nemám děti,co už jsme se několikrát snažili s partnerem odrazit,ale zbytečně,nebo mě uráží kvůli jiným věcem. Nedávno třeba kvůli mé nadváze. Mám nadváhu z léků a on si vzal děcko na klín a řekl: "hele,jak se na tebe malá dívá,teta je vorvaň.."
Vůbec mu nedochází,že se chová jako hulvát. Jak jednat s takovým člověkem?Většinou ho za deset minut mám plné zuby. Díky za odpovědi.
S takovým člověkem se nebavte. Nebo se musíte smířit, že Vám sdělí "jeho" pravdu, která Vám vadí. Bohužel nevím co Vám vše sděluje. Když Vám vadí jeho věty a urážky, otočte se a jděte od něj pryč. Řekněte to sestře, aby se tak k Vám nechoval.
nikc -
Také souhlasím, protože něco takového, když si vezme člověk, a dokonce si s ním rozumí, tak nevidím důvod, proč by sestra měla pochopit, co si vzala za hulváta..Kdyby to pochopila, tak už by byla bez něj. S někým takovým je velké riziko mít děti. Každý chce mít doma chytré děti a ne tohle proboha...
Pokud je to manžel sestry, budete se stýkat pouze se svojí sestrou, určitě se to dá zařídit.
Pokud to je bratr manžela, ať se s ním stýká jen Váš manžel.
To, že to jsou Vaši nejbližší příbuzní nezakládá právo, že Vás bude urážet a Nikdo se Vás nezastane!
Postavila bych se proti a řekla, že takto ne, jestli se takto bude ke mně chovat, mít ponižující připomínky a před dítětem /navíc ho v tom vychovávvá, nebude si vás vážit/, ať se buďto zamyslí nad svým chováním a změní ho, nebudete to příště tolerovat. Ozvěte ihned, když to vypustí ze své tlamky. Nebo se odmítáte s ním stýkat. Jeho partneři přece musí vidět a slyšet, jak se neslušně chová, není to vtipné.
Stýkejte s lidmi, se kterými Vám bude dobře.
Je Vám ten švagr ku prospěchu? Co pro Vás dělá? Jak působí na Vaši psychiku? Dá se ovlivnit a převychovat, zastydí se? Odpovězte si sama.
Je pravda, že jsou jedinci, kteří se narodili s nulovým íkvé a s tím se opravdu nedá nic dělat, když se narodí jako blb. Protože to není jen o hulvátství, ale o nulové sociální inteligenci. Vaše sestra se zamilovala do něčeho takového? Pokud ano, se stížností u ní neuspějete, protože jeho debilitu bude považovat za vtipnost.
Co ale považuji za nejhorší, že se takto vyjadřuje před dětmi. Hrozí velké nebezpečí, že budou po něm, což samozřejmě by bylo velké neštěstí. Není ale důvod, abyste měla malé sebevědomí před blbcem, příště ho česky a štavnatě jadrně pošlete do pozadí, kam patří a uvidíte sama, jak i sestra ho začne vidět v jiném světle, koho si to uvázala na krk, když jí řeknete, že hlupáky nemůžete vystát a dokonce s ním má děti. Musíte jí vysvětlit, že děti vychovává příklad rodičů, aby se jednou nedivila, po kom jsou tak hloupé a neumí se chovat. Muset se stydět za manžela není tak trýznivé, jako stydět se za děti.
Je hodně lidí, co děti nemají umyslně a ostatním je do toho uplné lejno, jako právě Vašemu švagrovi. Vy mu také nevyčítáte, že má děti a zamořuje dál planetu, protože planeta uživí 4 miliardy a nás je ještě jednou tolik. Váš švagr může být rád, že mu svými daněmi na jeho děti přispíváte, neplatí lékařskou péči, neplatí školné, možná mu běží dětské přídavky atd...Takže at si dá pohov a občas vystřízliví, protože možná kecá z opice. Kdo je tam k politování, jsou ty děti, až začnou ve školce být drzé, vrstevníci je sejmou, takže výchovu svého otce odnesou bohužel právě ony.
Jestli máte komplexy kvůli své, možná jen domnělé nadváze, tak se podívejte na tragedii svého švagra - možná je štíhlý, ale totálně blbý, což je děsivá prognoza, Vy zhubnout můžete, on ale chytrý nebude nikdy...
Příště až bude mít blbé řeči k Vaši váze, tak bych odpověděl větou paní, která Vám dobře odpověděla: Tedy:
"Milý švagře, já zhubnout můžu ale ty už chytrý nikdy nebudeš..." a můžete to povýšit a dodat, "kdyby blbost nadnášela, tak ty se vznášíš jako holubice" a začít se smát.
On jako hlupák to třeba nepochopí...tak mu to vpálit taky do tváře..."že ne každému blbcovi je dáno pochopit věci jasné a zřejmé."
to je vtip? To se tomu jako všichni smáli? To je smutné, spíše to ukazuje na duševní úroveň ne jen dotyčného chudáka ale i Vaší rodiny.
zelenýdábel -
Sdílím Váš názor, na moji povahu bych se raději dobrovolně stala sirotkem - ignorovala bych zkrátka rodinu, abych se za jejich chování nemusela stydět na veřejnosti. Já mám takhle přiblblou bohužel také jednu příbuznou, ale v její přítomnosti nevnímám, co ta slepice kvoká a raději se věnuji lidem, kteří si moji pozornost zaslouží. A funguje to.
Je dobře, že manžel je při Vás. Pokud s Vámi švagr nebydlí, nezvat ho a když přijde sám a začne se nevhodně chovat, vypoklonkovat ho. Ať přijde, až bude slušný. Nebo pokud chodí pravidelně na návštěvu, někam vždycky odjeďte či odejděte, abyste se s ním nesetkala. Jinak ale návštěvy omezit na minimum.
Pokud s útoky nepřestane, měl by si s ním promluvit Váš muž, třeba mu trochu drsnější domluva mezi chlapy ukáže, jak se má chovat k ženě. Jaga.
Mohla byste ho začít urážet taky, člověk si vždycky něco najde, třeba je švagr plešatý, či má křivé nohy. Ale to není řešení hodné slušného člověka, on by se jistě hrubě bránil a jen by to gradovalo.
Prostě s ním nebýt ve styku, pokud to nebude vyloženě nutné. Jaga.
A pokud se budete chtít setkat se sestrou, řekněte jí, ať toho hulváta nechá doma. Určitě sama vidí, že se Vám jeho chování nelíbí a měla by to pochopit.
babajaga
Proč se mu má vyhýbat? Spáchala snad zločin? Vždyt s největší pravděpodobností chodí navštěvovat sestru a ne toho hulváta. Apropo, jak jste přišla na to, že manžel tazatelky je při ní, myslela jsem, že jsem se přehlídla, ale není to tam napsané...
měl by si s ním promluvit Váš muž, třeba mu trochu drsnější domluva
-------------------------
Vy opravdu věříte, že lze domluvit dospělému člověku, který neoplývá inteligencí a uctou k manželčině rodině? Už jste ten vyjímečný jev někdy zažila? Nezlobte se na mně, ale na toho člověka platí české pořekadlo - jako pole zůstane polem, tak vůl zůstane volem - a to je jeho případ, proto domluva nepomůže. Jeho mozek ustrnul ve vývoji v pubertálním věku a také možná, to má ze své rodiny a ted jen "geny" předává dál.
A tu sestru vidím tak, že pokud se dosud své sestry nezastala a manžela aspon neokřikla, že není v hospodě, tak nebude o moc lepší než on.
Jak jsem přišla na to, že manžel je při tazatelce? Musíte číst všechno a ne to jen tak přelítnout jedním očkem.. Tazatelka jasně píše, že:
CO UŽ JSME SE NĚKOLIKRÁT SNAŽILI S PARTNEREM ODRAZIT. Proto jsem pochopila, že partner je při ní a nehodlá ji nechat hlupákem tupit. Musíte holt číst, to je všechen ten fištrón. A pak si to srovnat v hlavě, pokud to jde.
Jinak s tím setkáním. Ano, ona nic neprovedla a nemá proč před ním utíkat, ale přesto, když odejde, zabrání dalším případným urážkám. Viz: rozumný raději odejde.
Nechci být zaujatá, není to můj styl, ale připadá mi, že od té nešťastné vánoční otázky, kdy jste nevěděla, co nakoupit svým blízkým a já Vám podle Vás nevhodně poradila, se po mně jen vozíte, hledáte mouchy a chytáte mě za každé slůvko.
Jsme obě dospělé baby a je nový rok, nemyslíte, že bychom toho kočkování už měly nechat? Není to důstojné ani jedné z nás. Co Vy na to? Podle mě to stačilo. Jaga.
Buď má blbé kecy,že nemám děti,co už jsme se několikrát snažili s partnerem odrazit
------------------------------------
Ano, to bylo kvůli napadání, že nemají děti, nikoliv kvůli váze, kdy tazatelku přirovnával k vorvani. Tak jsem to brala já..
Jinak se mi u mé blízké příbuzné podobného typu jako švagr tazatelky stalo, že se mi snažila nařizovat, jak mám podle jejího názoru žít a můj 17letý syn ji tehdy důrazně řekl :
Dávej si pozor, s kým mluvíš, mluvíš s mojí mámou...
A to samé si myslím, že měl ten manžel se také zastat manželky a byl by klid.
-------------------------------------------------------------
Jinak jsem opravdu hodně překvapená, že diskuzi berete jako osobní souboj, jsem hodně demokraticky založená a diskuze beru tedy tak, že každý má právo na svůj názor. Nechápu, proč bych se Vám měla za nějakou prkotinu, kterou jako ujmu jsem v žádném případě nevnímala, mstít. Bylo by to hluboko pod moji uroven. Ovšem respektuju Vaše pocity, pokud jste ten dojem získala, omlouvám se..
Já bych mu prostě vlepila facku, případně udělala scénu a odešla z návštěvy. Vím, že vám ostatním rádcům to přijde jako primitivní, ale co s takovým hovadem.
Váš muž nebo jiný příbuzný se Vás nezastane? (Jen se ptám.)
Nevím, nakolik máte nadváhu a jak se oblékáte, upravujete nebo prostě cítíte. Jsou i atraktivní ženy s nadváhou. Určitě lepší veselá oplácaná žena než nepříjemná vychtrlina.
Vím, že facka a scéna nejsou ideální řešení, ale co je moc, to je moc.
Dobrý den. Já bych takovému člověku opakovaně říkala, aby se nechoval jako hulvát a šel si rýpat do někoho jiného. Nedala bych na sobě znát, že mě zraňuje, protože pak se do Vás bude trefovat tím spíš. Když se nedáte rozhodit a nedáte si to líbit, snad ho to přestane bavit. On zná Vaše slabiny a asi i ví, že se nedovedete bránit. Jen ubožáci se trefují do slabších, vždyť to víte. Na takové narazíte kdekoliv a pokud máte někoho takového v rodině, nebojte se ho usadit a poučit o slušném chování. Na mne to působí dojmem, že on si takto ( i když nevhodně ) říká o Vaši pozornost. Ignorovat ho asi nepomůže, je třeba ho usadit a odkázat do patřičných mezí, protože jsou situace, kdy ho prostě potkávat musíte, je-li to člen rodiny. Názory na toto mohou ale být samozřejmě různé.
Děkuji všem za odpovědi. Je to manžel sestry. Můžu se stýkat pouze se sestrou a na něj se vykašlat. My se většinou potkáme na nějaké rodinné oslavě,akci...tam bývá i on. Většinou se snažím co nejdřív odejít,pokud on přijde. I tak mě někdy stihne urazit. Budu se mu vyhýbat a případně řeknu partnerovi,ať ho pošle "někam".
Víte, existuje jedno české přísloví :
Chodíš-li s kulhavým, začneš po chvíli kulhat jako on.
Proto bych si dala na tohle pozor, abyste styl toho ubožáka nepřevzala časem i Vy. Ta možnost tu zkrátka je. A bohužel se silně dotýká i Vašich dětí.
joudigu, víc by mně ponížilo, že moje sestra si něco takového vezme za manžela a já se tím stala jeho příbuznou, to píše zkrátka život...
Jedna moje známá byla štíhlá, pak začala brát léky na psychickou nemoc a nabrala 20 kg. Stala se z ní koule. Říkala, že drží různé diety, nejí sladké. Vyzkoušela vše možné i nemožné a neshodila.
Víte, já předpokládám, že takových lidí, jako je tazatelka, je mnoho. Je jim líto, jak se k nim rodina chová a domnívají se, že proti tomu nemůžou nic dělat. Je hodně těžké ponižovat vlastní sestru dotazem i když pravdivým - co sis to vzala za dementa?
Ale pořád platí, jak už tu někdo napsal, že lidé si k vám dovolí jen to, co jim dovolíte, aby si dovolili.
Proto tyhle rady, co do různých diskuzí lidé vkládají, nemusí pomoci třeba 20 lidem, zatímco dalším 20 lidem v podobné situaci pomůžou, protože na ten problém zatím pohlíželi jen s emocemi sebelítosti a neuvědomili si, že chyba není v nich, ale v tom druhém, zkrátka, že bojují s blbem. A jak víme, blbost je věčná a ta vrozená je nejhorší.
Žijete v naprostém omylu. Zkuste si něco přečíst o hormonech a metabolismu. Existují i tlouštky z chorob i když je pravda, že takových lidí je málo, přesto, ale existují. Jinak nejvíce jsou ohroženy ženy, které berou hormony, aby otěhotněly, nebo aby neotěhotněly, lidé s vážnou cukrovkou, lidé, kteří musí brát léky na těžké deprese atd, jsou i lidé silně oteklí, jak se jim zadržuje voda v těle...Léková chemie jim změní metabolismus. Takže nemáte pravdu, že je to jen o jídle. Takovým lidem pomůžou zase jen léky, bohužel, žádná drastická dieta.
dolga, pravdu máte Vy i Martin. Ale statisticky je více tlustých z přejídání, nežli obézních z nemoci. Ale i to lze řešit, třeba "úpravou žaludku, tlustého střeva a dalších lékařských zákroků"
Milane, já ale vidím problém v tom, že pokud je to otázka interní nemoci, cukrovka, poruchy metabolismu, hormony, pak asi těžko se něco docílí operacemi, musí nastoupit speciální dieta, sledovaná lékaři a léky...žaludek a jeho upravy se právě většinou dělají těm, co mají silně roztažené žaludky a tak ta uspěšnost je tam větší, ale do chvíle, než si začnou žaludek znovu roztahovat...
Jinak s Vámi souhlasím v tom, že 99% obezních lidí to nemá z nemocí a to jak tělesných, tak z psychických, ale z prosté neukázněnosti a tím, že si z jídla udělali drogu a podlehli závislosti na jídle. Většinou je tomu u kuřáků, co přestali kouřit...
Já vidím u jinak zdravých lidí jedinou cestu - sníst všeho jen polovinu než dříve, aby se nastavil metabolismus na jiném principu - tento proces trvá cca 6 týdnů, pak už se dodržuje pricip poloviny jídla a to hlavně příloh a pečiva a po těch 6 týdnech začnete opravdu hubnout a to docela dost, cca 2 kg týdně, než se po asi 5 týdnech zpomalíte... Nemusíte hodně pít, stačí pít normálně, asi do 2 l za den všech tekutin, včetně polévky, čaje a podobně. Ale hlavně je nutné změnit myšlení - nežiju proto, abych jedl, ale jím proto, abych žil a k tomu nepotřebuju k obědu 8 knedlíků pokud tedy nejsem horník, nebo dřevorubec...
Ano, máme pravdu oba...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.