Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bronz v prášku

Od: pepak odpovědí: 4 změna:

Dobré ráno.Rád bych se zeptal zda někdo nemá zkušenost s bronzem v prášku.Mám zhruba 30 let starý bronz v prášku ale je na něm již nečitelná etiketa.Kdysi jsem ho rozpouštěl tuším že v olejovém laku a něco s ním natíral.Nyní bych s ním rád natřel rám obrazu ale než něco koupím tak bych rád věděl jestli je možnost rozpustit ho i v něčem jiném než je lak.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kdysi jsem bronzový prach míchal s bezbarvým nitrolakem a nastříkal jsem s tím celé auto. Zničil jsem tím sice stříkací pistoli, ale výsledek byl na pohled úžasný. Povrch byl velmi tvrdý, ale bez další krycí vrstvy laku drsný (takový zlatý šmirgl *smich*), velmi brzy se zašpinil a nešel vyčistit ani drátěným kartáčem :(. Drobné předměty ředměty natřené štětcem byly celkem v pohodě (sestra si tím lakovala nehty :-D). Namíchaná barva se ale nedala dlouho skladovat - po pár dnech zezelenala.

jannn
hodnocení

0x
Rozbij vajíčko, oddělej žloutek a do něj vsypej bronz,pak s ním můžeš natírat rám obrazu.
pepak
hodnocení

Co je to za nesmysl?

hodnocení

0x
Kdysi jsme to michali s redidlem. A nebo s lakem. Podle toho,na co jsme to zrovna používali . A ano..take jsem si s tim jako malá lakovala nehty *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]