Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovní pohovor

Od: katerina* odpovědí: 5 změna:

Hezký den, setkal se někdo v nedávné době s tím, že šel na pracovní pohovor a neměl žádné zkušenosti s prací, žádou praxi? Bojím se, že tímto budu automaticky vyřazena z výběrového řízení, že nikoho takového chtít nebudou.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dolga*
hodnocení

1x

Pokud se jedná o manažerskou pozici, tak Vám nic nehrozí, jen výše platu. Známého se ptali před 15 lety u takového pohovoru, jaký by si představoval plat. Pak se dověděl, že v jeho pozici je obvyklý plat 40 000 kč, ale to nevěděl a řekl, že si představuje 60 000 kč. A oni mu je dali. Je to západní styl. Byl to zahraniční obchod jedné zahraniční firmy.

Jinak se Vás budou ptát, co byste pro ně chtěla udělat, tak neříkejte, že počkáte, až co oni udělají pro Vás, ale řekněte, že byste ráda udělala ve své pozici všechno, co by zvýšilo rating firmy. To dobře zapůsobí na každou firmu.

hodnocení

0x

Záleží na zaměstnavateli a druhu práce. Někdy si firma chce pracovníka "vychovat", jindy potřebuje, aby dokázal dělat samostatně.

hodnocení

0x

No, nepíšete, o jakou práci se jedná a jaké jsou podmínky výběrového řízení. V každém případě nějak začít musíte. V době, kdy naprostá většina míst je nabízena přes výběrové řízení, stejně jinou možnost, než zúčastnit se výběrového řízení nemáte. I pouhá účast ve výběrovém řízení je zkušenost. Navíc zkušenost získaná zdarma. Jděte do toho, nemůžete nic ztratit, jen získat. Já jsem během své praxe absolvoval několik pohovorů jen tak ze zvědavosti a na základě toho zatím posledního i změnil zaměstnání. Ty předchozí nevedly ke zdárnému konci - buď jsem odmítl já nebo jsme zkrátka nenašli společnou řeč. Přesto ani jednoho pohovoru nelituji.

U vás mě pouze zaráží, v jakém období se o práci ucházíte. Konec školního roku už dávno byl, tohle zarazí každého a každý se bude ptát (není-li uvedeno v CV).

hop®
hodnocení

0x

Stát se to samozřejmě může.
Ale často při pohovoru ocení férovost a rádi po podpisu smlouvy dají možnost i čas se potřebné věci naučit. Vychovají a naučí si tak pracovníka k obrazu svému, a ten člověk je pak vděčný a loajální.
A pokud ne, tak možná není úplně špatně v takové firmě nepracovat...

hodnocení

0x

Jo jednoho takového jsem se účastnil. Do TLF ni neřekli vůbec o co jde.až při pohovoru chtěli jak bych řešil...tak jsem je poslal do ...protože díky jejich neochotě jsem zbytečně plácal svůj a nakonec i jejich čas.V podstatě šlo o to uhánět starší lidi o jakési pojištění.Ale je to již asi 8 roků zpět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]