Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč odpouštět dluh

Od: lilil odpovědí: 41 změna:

Soud prvního stupně rozhodl, aby mě dlužník zaplatil dluh, on se odvolal, a odvolací soud chce, abychom se dohodli na snížení dluhu, který má zaplatit. Proč to po mě odvolací soud chce, když se jedná o dlužníka, který chce vše zadarmo, je hrubý, pomlouvá mě a nedodržoval smlouvu, kterou podepsal? Je to mladý člověk, je zaměstnaný a hrozně vychytralý. Když se s ním nedohodnu, vrátí se to opět soudu prvního stupně. Co byste dělali Vy v tomto případě?

41 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

trval bych na zaplacení celého dluhu a to včetně ůroků,nákladú stím spojených a veškerých soudních poplatků které sou a budou pokud se soudy budou jeho vinou protahovat

nevidim jedinej důvod nějakýmu netahavýmu vychcánkovi cokoliv odpouštět

hodnocení

6x

Trval bych na zaplacení dluhu v plné výši.

doplněno 05.01.20 14:46:

Jsem charakter. Bohužel ten dlužník charakter není. A proto bych ho klidně svlékl z kůže!

etik

Tak to jste teda "charakter" : Holt prachy nade vše

Prachy nade vše?
Takže já si tedy od tebe něco půjčím a ty budeš po mě chtít vrátit jen polovičku?
Prosil bych tedy od tebe půjčit tak asi milion. Vrátím ti tak půl miliónu. Radši míň.
Bereš?
etik

Nemám tolik,A navíc z vás čiší hamižnost. Vidíte jen svůj prospěch.

@etik - Charita se provozuje jinak, víte.

etik

Víte ono je potřeba v tomto hledat něco hlubšího. Je to taková zkouška ,co je všechno dotyčný schopen udělat pro pár papírků

Dobře, tak kolik mě můžeš půjčit? Beru jakoukoliv částku.

@etik - Zkuste mě přesvědčit, proč bych měla darovat "pár papírků" někomu, komu nechci.

etik

Tak 100 kč bych vám půjčil.Můžete si přijet . Ajestli to vrátíte? je mi to jedno. Vaše svědomí.

Jistě tazatele do půjčky nikdo nenutil.Půjčil ve vidině zisku a z výdělku se stal rázem prodělek.Kdo jinému jámu kopá sám do ní padá

Takže tedy půjčovat bez úroků? Nebo jak?
re4zon
To by me zajimalo, proc krmite trolla ;)

hodnocení

3x

@lilil - odvolací soud chce, abychom se dohodli na snížení dluhu
Můžete napsat, co konkrétně odvolací soud požaduje? Respektive co od něj máte písemně či jak tento požadavek odůvodňuje.

lilil
hodnocení

Odvolací soud řekl, ať se jdeme na chodbu dohodnout, že nemá dostatek podkladů k rozhodnutí a že když se nedohodneme, tak že věc znovu vrátí soudu prvního stupně.

hodnocení

3x

Asi můžete býr v klidu - Etik je dobrodinec-on Vám ten dluh za toho ... zaplatí!

etik

Půjčil mu nejspíš dobrovolně a předpokládám ,že věděl co je zač. Půjčil ve vidině zisku (tučný úrok).Proto soud rozhodl takto

Aha tak ty o tom víš jak to je -tam mu teda svůj podíl za toho vykuka... Je snad jedno zda dobrovolně- a banka Ti taky půjčí a ještě s vyšším i úroky takže žádný zisk jen vracení půjčky...

etik
hodnocení

1x

Odpouštět je lidské.

05.01.20 14:33

Ale fuj!

Odpouštět ano, proč ne.
Ale rozhodně neodpouštět dluhy. Proč by měl někdo za někoho něco platit?

Odpouštět ano,ale tomu kdo si odpuštění A)zaslouží B)činí pokání.

Ne takovému, který dluží a ještě se směje jak s s tím vydrbal!

odpustit se dá někomu kdo projeví svůj průšvih nák napravit ale pokut se ten vychcánek jen vykrucuje a dokonce má na advokáta se kterým vymejšlej jak mě obrat tak musí bejt člověk nekompromysní a požadovat vše co mu náleží

amfr
hodnocení

1x

Myslím, že je to případ zcela pro soud. Jak vy popisujete jeho - bývalého nájemníka, popíše on asi vás. *nevi*Jaké je přiměřené nájemné? Jak velké byly škody a odstranila je určitě nejlevnější firma / řemeslník? Když soud radí dohodu, proč se tedy nesmažíte - nedohodnete? Vydělat se snažíte vy, etiku nechť soud posoudí rychle a včas.*andel*

smode*
hodnocení

0x
Záleží samozřejmě na velikosti dluhu. Patrně už mu to párkrát vyšlo. Avšak jak se chcete dohodnout s někým s kým se viditelně dohodnout nedá? To se domníváte že když to s ním poprvé nešlo tak podruhé to půjde?(!) Jak vidno na některých soudech je to samý soudce "inteligent". Jednou uděláte kompromis a už je budete dělat pořád.

jenda2*
hodnocení

0x

To etik: zvláště pokud to nejsou vaše peníze. To je zase příspěvek. Ale klidně v tomto případě zaplaťte dluh vy, když je to podle vás v pohodě.

Ten soudce může být v nějaké vazbě na dlužníka. Pokud dlužíte třeba 500 Kč na jízdném, vůbec soudům nevadí navýšení na 50000,- a po vás teď naopak chtějí snížit částku dluhu. Na něco takového nermůžete vůbec přistoupit a naopak je to na kárnou žalobu soudce.

@jenda2 - je to na kárnou žalobu soudce

Vy znáte spis, máte křišťálovou kouli nebo co vás vede k takovému tvrzení?

etik

No to je dnes moderní napadat soudce s podjatosti. Soud rozhodl takto a je třba jeho rozhodnutí respektovat. Nechť se tazaetel vyjádří jaký mu tam napařil úrok

@etik - Soud nerozhodl - "soud chce, abychom se dohodli na snížení". Bohužel tazatel se zatím nevyjádřil k tomu, na jakém základě a co konkrétně soud "chce".

lilil
hodnocení

Je to dluh z nájmu, já po něm žádný úrok nechci, ale soud prvního stupně mu určil úrok v zák. výši.

priklad1*

Soud nemůže určit dluh z půjčky. A jak čtu tak se nejednalo o půjčku, ale nájemné. Toto má nějakou dobu splatnosti. Pak soud může určit dluh z prodlení. A nejsem si jist zda toto může udělat bez návrhu. Naučte se vyjadřovat. Asi máte další mordy v nájemní smlouvě a pak soud nemá dost podkladů.

hodnocení

0x

Pokud neuvedete něco konkrétnějšího z rozsudku soudu 2. stupně, tak asi něco zakrýváte. V té smlouvě možná je něco nestandardního, může jít o nějakou vykutálenost z vaší strany.

jokeer*
hodnocení

0x
Nezastávám se Vás, ani druhé strany. Nevíme, co jste si ujednali za podmínky, jak vysoký úrok, úrok z prodlení a podobně, ale soud Vám dal příležitost se během jeho průběhu domluvit a určitě ne pro nic za nic. Projděte si smlouvu, kterou jste spolu podepsali, zvažte, jestli byl úrok přiměřený, zdali byste takovouto smlouvu podepsala, zákon myslí i na nepřiměřené částky. Člověk pod finanční tísní udělá spousty pitomostí a podepíše nakonec cokoliv. Lidé, kteří si půjčují na cokoliv jiného než na nemovitost, jsou sázka do loterie. Pokud shledáte, že je všechno v pořádku, ok. Jen s neústupností buďte opatrná, pokud by hrozilo, že by dlužník mohl spadnout do insolvence, nemusela byste dostat ani to, co jste mu půjčila, natož pak nějaký úrok. Je dobré být před vychytralými lidmi na pozoru a peníze nepůjčovat, dnešní systém silně chrání dlužníka, vidíte sama, namísto splácení budou raději chodit po soudech.

lilil
hodnocení

Pro upřesnění, nejedná se o žádnou půjčku, ale o dluh na nájemném a škodách v bytě.

Úrok po něm nechci, ten určil soud prního stupně v zák. výši cca 8%. K čemu je pak nájemní smlouva? To je pak závazná jen pro pronajímatele.

etik

Takže kšefty s chudobou.

výtka
Upozornění od sys milancukrar 06. 01. 2020 18:33:17
Pokud nechcete radit nemusíte, ale neurážejte tazatele.
kr

Soud asi uznal výši částky, kterou po dlužníkovi požadujete jako nemorální. Třeba když si do smlouvy dáte, že nájemník musí uhradit veškeré poškozené vybavení bytu v plné výši, pak zjistíte, že na sedačce nechal flek a na lince škrábanec a trváte na tom, že vám dluží 50 000 protože sedačka stála 20 tis. a linka 30., tak soud uzná tu částku jako nepřiměřenou, protože skutečná škoda, která vám vznikla je nižší. Navíc nájemník se může bránit, že pro něj nevýhodnou smlouvu podepsal v tísni.

lilil
hodnocení

Škody nejsou tak velké a mám nato faktury za opravy. A nájem byl přiměřený a on neplatil.

etik

Škody nejsou velké,nájem přiměřený. Nejste politik? Zase se nic konkrétního člověk nedozví

A co cheš ještě více-jména s osobními daty? Z popisu je to jasné -nájemník něco poškodil + nezaplatil nájemné dle smlouvy. .1.soud na základě nájemní smlouvy a zadáním faktury za opravy určil náhradu škody + úrok . vychcoš ,z tvého pohledu poškozený, se odvolal k vyšší instanci a tam sedí další vykuk co chce ponížení dlužené částky a neakceptuje ani to, že majitel nepožaduje zaplacení úroků!

etik

Dle vás jsou všichni v tom sporu výkuci (krom vás). A co tu čekáte za rady? Když jse si tak jistý v kramflecích běžte za nějakým vyhlášeným právníkem ať ten spor vyhraje.

Etik, škoda, že nie ste registrovaný, poslal by som Vám do vnútornej pošty číslo mojho bankového účtu. Stačilo by aj tých 100 korún, ak by Vám to nevadilo, vrátim ich niekedy v budúcnosti.Vopred Vám ďakujem za Vašu šľachetnosť, som rozhodnutý sa Vám tu na fóre po obržaní čiastky verejne poďakovať. Verím, že máte veľké srdce a ak Vás oslovia aj iní členovia Poradte, nebudete voči ich žiadosti ľahostajný. Zaregistrujete sa?Ďakujem, slnko v duši.

lilil
hodnocení

Ano, tak to je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]