Nejste přihlášen/a.
právě jsem viděl ufo.
na letadlo moc rychlé, na meteor moc pomalé.
místo pozorování Brno-Medlánky 5.1.2020 cca 2:30
barva žlutá s nádechem do oranžova, velmi jasná
dráha velice krátká, přímá, s konstantním jasem. cca 187°-192° (tedy z leva do prava) během 1/4 sekundy.
co to bylo?
na zanikající družici mi připadla dráha moc krátká a jasově stabilní, ale byl to jen okamžik
asi to parně bude ono. Zamněl jsem napsat, že jsem objekt viděl celkem nízko nad obzorem (tipuji kolem 15°), tedy vize nízké rychlosti asi byla způsobena tím, že to bylo tím pádem mnohem dál, než při pozorování oblohy přímo nad sebou.
Tak jsem si oddych, myslel jsem, že už si pro mě letí.
Díky za odkaz.
Kamil
A co? Já spal. Měl jste to vyfotit.
Pozn.: Jsou lidi, co doma mají stíhačku. Po pozorování je nad ránem seřve, uklidí jim poblitou koupelnu a ráno je tichá domácnost. Pokud žijete sám, tak chápu, že se o info dělíte s námi
Ono záleží na výšce orbity. Tazatel uvádí, pomalejší než meteór a rychlejší než letadlo. Domnívám se, že některé by subjektivně mohly letět rychleji, než letadlo a na výšších drahách pomaleji. Také táleží na tvaru a poloze vůči slunci. Někdy je vidět průlet po celé obloze, někdy pozvolna zhasnou a jindy zhasnou náhle. Záleží, jestli je nasvícena oblá strana, nebo rovina.
Pokud tento objekt letěl a zářil, tak to UFO zcela jistě nebude. Jednou jsem viděl UFO, které stálo na nebi a během necelé sekundy bylo na opačné straně nebe, t. j. nějakých 180°. Nehlučně, bez záření, nic. Jen ticho. Takových pozorování je spousta ale to se nedá ani reagovat ane tak vyfotit. Jak armáda VB tak i letectvo USA přiznalo pozorování UFO. I naše armáda něco takového přiznala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.