Nejste přihlášen/a.
Já (18), přítel (21). Přítelova nevlastní sestra (14), můj vlastní bratr (25).
Přítel žije u rodičů, z toho otec je nevlastní. Téměř každý druhý víkend v měsíci, zhruba od října, jsem byla u něj, u nich doma. Jeho rodiče mě mají hrozně rádi a všechno je v pořádku.
Moji rodiče mají přítele taky hodně rádi, akorát je trochu problém s mým bratrem. Nemá rád nikoho "cizího" u nás doma, proto ještě ani nebyla možnost jejich seznámení s přítelem, protože spíš do přízemí nechodil, když tu přítel byl na kafe. S bratrem máme docela potrhané vztahy, ale už je to lepší.
Teď jsme a přítelem byli po hodně dlouhé době spolu, týden u jeho rodičů, bylo to moc fajn, ale dnes mu řekli, že týden je moc, vzhledem k tomu, že jeho nevlastní sestra tam má svého přítele (15) každý den skoro, tak řekli že už nás tam bylo moc a šlapali jsme po sobě, což samozřejmě chápu. Zmínili, že už by přítel mohl spát i u nás. Jenže, u nich máme velké soukromý,má pokoj na konci bytu úplně. Já mám pokoj v patře naproti ložnice rodičů a přes chodbu od bratra. V přízemí je pokoj pro hosty,spojen ale s pracovnou a průchozí bez dveří. Přítelova rodina se budou stěhovat na jaře do menšího a tam to taky bude jiné. Mám rodiče hrozně ráda, ale bojím se jich zeptat jestli přítel u nás může spát. Bratrova přítelkyně u nás nespala, když naši byli doma, jen když nebyli, bratr jezdí k ní, protože ona má celou jednu polovinu baráku jen pro sebe.
Bojím se reakce a nechci vyvolat nějaké konflikty, protože mi na tom, aby to mezi našima a mnou s přítelem bylo všechno ok a hlavně aby bratr neměl blbé kecy.
Jak byste zareagovali vy?
7x
Můj názor - návštěvy jsou jednou za čas v pohodě, pravidelně už nepříjemné a časté vysloveně otravné. To si asi nedovedete představit, co to vše pro rodiče znamená: nutnost být vhodně oblečení, učesaní, plnou lednici, mít uklizeno, nemít soukromí, chovat se obezřetně (zkrátka matka nemůže lítat po baráku v rozškubaných teplákách a přesazovat kytky, hajzlík po sobě nejspíš návštěva ani vy neumejete, rodiče si zasouložit nemůžou, narozdíl od vás mají zábrany. Zkrátka, chcete-li být s přítelem někde doma, najděte si bydlení.
6x
Vy mladí se prostě všichni chcete cpát k rodičům. Rodiče-zaměstnaní, unavení z práce, doma další práce, potom plný barák lidí a to, že oni by také rádi klid, to mnohé ani nenapadne. Vždyť můžete spolu chodit, ale proč otravovat tolik dní v baráku. Přítelovi je 21, už by se mohl shánět po svém bytě.
6x
Když Tě mají rodiče milého moc rádi a týden Tě u nich nechali, je vše v pořádku. Jenže je otázka, zdali jsi jim to nějak oplatila. Jedla jsi tam, používala vodu, energie. Koukala bych jim aspoň něco dobrého uvařit, než jeho mamka přijde z práce. Aby si odpočinula. Nebo setřít podlahy, vyluxovat...milý by Ti jistě pomohl. Určitě by jeho mamka měla radost a za pomoc by byla vděčná.
Co mě zarazilo je, že jejich 14 letá dcera má 15 letého milého, který chodí už do rodiny a to skoro každý den. Měli by přemýšlet. Ať se mladí jdou projít, nebo do kina, ale nasadit si domů 15 letého "ženicha", to se mi zdá opravdu předčasné a nedomyšlené. Oba jsou mladí, nezkušení, může nastat problém. Tomu bych se snažila rozumně zamezit. Tebe, pokud tam něco děláš a pomáháš, bych neviděla tak špatně. Spíš ty 2 zamilované děti. Jaga.
Ano, je tam přes týden denně, až na vyjímky, od odpoledne do večera, což my s přítelem se vidíme max na víkend každých 14 dní, občas každý víkend, vzhledem k mojí škole jinde ve městě a jeho práci jinde. Začali jsme uvažovat o vlastním bytu, že bych tam byla každý víkend aspoň, ale asi se to nevyplatí, když tam bude přes týden sám.
2x
0x
Zdravím. Jste zletilá a rodiče o Vaší známosti ví. Takže si s nimi v klidu sedněte a popovídejte si o tomto spolu. Myslím, že kdyby to bylo občas, mohl by Váš přítel u vašich rodičů přespat bez problémů. Ale záleží na tom, jak se k tomu postaví oni. Jinak se jich zeptejte i na názor, zda by jim vadilo, kdybyste si s přítelem hledali nějaké bydlení a osamostatnili byste se. Chápu, že rodiče chtějí mít svůj klid a soukromí, ale pokud máte samostatný pokoj, tak by to zase takový problém nemusel být, vyjít vám dvěma občas vstříc.
0x
Já si myslím, že ten týden nyní u rodičů byl výjimečný.
Že to bylo okolo vánoc a Silvestru.
A dá se to opět do normálu.
Pokud doma u Vás rodiče nebudou nic namítat, buďte u Vás.
Zkoušejte postupně, pomalé protahování pobytu přítele.
O co se zajímá bratr?
Nenašly by se společné aktivity, zájmy, hudba, cestování, počítače, hry, sport s vaším přítelem? Když budou mít
o čem spolu komunikovat, se bariéry zboří.
0x
Vzhledem k tomu, že jsou vaši tolerantní ke společným nocím u přítelovy rodiny, na které jste se mimochodem asi taky dopředu musela zeptat, nevidím důvod, proč byste se stejným způsobem neoptala na přespání přítele u vás. Za mých mladých let /promluvila pamětnice, leč vždy s moderními názory/ toto naprosto možné ani myslitelné nebylo. Ani nevíte, vy ...náctiletí, jaké zcela odlišné podmínky dneska ve všech směrech máte. Na druhou stranu - jste ještě studentka, takže bych spíš studovala, abych si co nejrychleji a nejlépe vybudovala podmínky pro to, nemuset se nikoho na nic ptát a žít si ve svém a po svém...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.