Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je mi 24 let, jsem s přítelkyní asi rok a čtvrt, všechno nám klape, bydlíme spolu a čekáme dítě (10. týden těhotenství).
Přítelkyně se před pár dny pohádala na ICQ se svou nejlepší kamarádkou, kterou nemám moc rád a ona mě taky ne. Příčinu hádky přesně neznám, ale ta její kamarádka asi nějak urážela mě a říkala, že já pro ni nejsem ten pravý, a přítelkyně se mě zastávala.
Po hádce na ICQ následovala výměna mailů. Jednou jsem seděl vedle přítelkyně, když odpovídala na mail, a zahlédl jsem v původní zprávě od její kamarádky svoje jméno. Ač se za to stydím, zvědavost mi nedala a později jsem si ten mail tajně přečetl, abych věděl, co o mně ta její kamarádka píše (přítelkyně nechává svůj účet přihlášený).
Jaké bylo moje překvapení, když jsem v jejich korespondenci našel několik narážek na "minirománek" mé přítelkyně loni na podzim! Já jsem si na 99% jistý, o koho jde: o jednoho chlápka, co ji balil a několikrát ji pod záminkou pracovní schůzky vytáhl na oběd. Až dosud jsem myslel, že přítelkyně se tenkrát sbalit nenechala a vždycky ho odkázala do patřičných mezí - alespoň tak mi to říkala a já jí věřil.
Teď tedy nevím, co dělat. Velice by mě zajímalo, jak to tenkrát bylo, ale nemůžu se jí přímo zeptat, protože bych tím přiznal, že jí čtu maily. Navíc bych se od ní stejně nedověděl pravdu, protože při našich teoretických debatách o případné nevěře vždycky opakuje: "Sice ti nikdy nevěrná nebudu, ale kdyby náhodou, nikdy se to nedozvíš a budu zapírat do posledního dechu." Taky se bojím, že by konfrontace ohrozila náš vztah, který je jinak bezproblémový (alespoň z mé strany). Já o ni nechci přijít a ona o mě nejspíš taky ne. Na druhou stranu mám ale brouka v hlavě a rád bych se zbavil nejistoty. Třeba nakonec přece jenom nic nebylo, koneckonců na ten románek narážela vždy jen její kamarádka, která byla hodně naštvaná a chtěla především vylít na mou přítelkyni veškerou špínu, kterou mohla, takže možná zveličovala, když použila slovo "románek".
Děkuji za každou radu, v podobné situaci jsem poprvé.
Vyprdněte se na to! Nevěra nebyla, byl to jen flirt a bylo to ještě dříve, než jste se sestěhovali a počali mimčo. To je pryč, to se nepočítá. Počítá se to, že jste spolu šťastní, že bude nový život z vás dvou. Nekazte si to nějakou hloupou káčou, která je blbá až za roh. Chytrá přítelkyně by takové věci nikdy nikomu nepředhazovala.
Poděkujte osudu, že se máte spolu rádi a budete mít krásný život.
A i do budoucna, nikomu nedovolte se do vás montovat. Je to váš život, vaše věc. Hodně štěstí a fajn lidi okolo.
dam takovy priklad..
postavite si dum z kartonovych krabic a kazdy kolemjdouci si do vaseho domku kopne... co myslite ze se stane s tim vasim super domkem? no za chvilku se zbori!
postavite si domek na pevnych zakladech a kazdy si do nej muze kopat jak se mu zachce ale bude to sakra tezke ten vas domek zborit... neli nemozne!
tak je to i ve vztazich...
jen at se lidi do vas montujou , alespon zjistite na jakych zakladech ten vas vztah stoji.
je nesmyslne branit se tomu aby do vas lide nekopali hahaha jak to proboha chcete udelat. je mnohem snazsi zacit budovat od zacatku kvalitni vztah a pak at si lidi zkousej co se jim zachce ALE VAS NEROZHODEJ.
Ma ucta
Každý máme nějaká tajemství a je lépe se nesnažit vstupovat do tajemství těch druhých. Zbytečně se tím poměrně často ničí do chvíle prozrazení kvalitní vztahy! Nenechte se nakazit žárlivostí!
doplněno 17.03.10 13:59:Hm, už ses nakazil, což je veliká škoda už proto, že je na cestě potomek...
Ano, to je samozřejmě taky možnost. Možná jsem naivní, ale říkám si, že v opravdu kvalitním vztahu není k nevěře důvod a potřeba. Z mé strany ten vztah kvalitní je, pokud bych o ničem nevěděl, ale z její? Já bych nerad byl za vola, který se o ni stará, zatímco ona mi zahne, kdykoli bude mít možnost...
Pokud máš odvahu, zeptej se té její kamarádky. Je na tvou přítelkyni naštvaná a tak ti třeba něco řekne. Bohužel, je dost možné, že to nebude vše pravda.
Druhá možnost. Nechej to být. Buď výborným přítelem své dívky a láskyplným otcem svého dítěte. Románek asi zažuje každý z nás a nemusí se nutně hned jednat o nevěru. Přátelské popovídání si s "neznámým" člověkem je zpestřením jinak někdy všedního života.
Stojíš o ní, máš ji rád, nechceš o ní přijít? Tak se v tom nerejpej, nebo o ní přijdeš...A hlavně se smiř s tím, že nevěra je součástí našich životů, není to žádná tragédie, to by si měl uvědomit každý.
doplněno 17.03.10 15:35:A jestli opravdu chceš znát pravdu, hledej ji sám, a nikoho do toho nezaplítej. A hlavně tu svoji jistotu si nech jen a jen pro sebe.
ja se ridim tim ze je vzdy lepsi vsechno si vyrikat tak JAK TO JE . UPRIME otevrene. Pokud je vas vztah vybudovany na pevnych zakladech tak se neni ceho obavat . Jelikoz se ale obavate ze byste kvuli takove veci o pritelkyni mohl prijit tak pak ty zaklady nebudou buh vi jake!
neni nic horsiho nezli neco v sobe tutlat a porad si v hlave vytvaret jake koliv mozne verze ktere muzou pozdeji vyplout na povrch a to pak zcela urcite zkonci spatne! ostatne mali neco zkoncit tak to zkonci drive nebo pozdeji ...
ja osobne bych rekla partnerce nebo partnerovi presne to co jste napsal vy nam .. jak jsem jiz rikala pokud vas vztah opravdovy tak se neni ceho obavat!
KOMUNIKACE KOMUNIKACE KOMUNIKACE KOMUNIKACE A ZASE JENOM KOMUNIKACE dokaze problemy resit nic jineho.
a na Plzaka zapomente protoze to co rika ON : ZAPIRAT ZAPIRAT a ZAPIRAT je presne duvod proc je vetsina lidi nestastna a NENI JIM JASNE PROC!
ehm ehm jeste dovolte ja se predstavim : arimas a pochazim asi z marsu
to jsem si zase uvedomila po precteni komentaru vyse HAHAHAHAHHAHA
Hezky a spokojeny den vsem
lenochod, asi vás to rozhodilo a narušilo důvěru. Ale vemte to tak, že kamarádka jí může závidět vás, i to, že čekáte miminko a je jí jedno, že vás rozhádá, hlavně, že si uleví od vzteku. Věříte kamarádce, nebo přítelkyni? Čekáte spolu miminko, tak se na jeho příchod s láskou připravujte, žijte pro rodinu a s takovou kamarádkou, která dělá peklo ve vztahu, bych ukončila vazby. PT /stařenka/
Jako ta Francouzka, přistižená při nevěře: Ty věříš víc svým očím než mně
Tohle je samozřejmě vtip , ale právě dnes jsem narazil na článek, který s tím souvisí. I když leccos v něm je kontroverzní za přečtení stojí:
Nejste z Marsu, jen jste asi vždycky měla štěstí na dokonalé lidi kolem sebe, kteří umí KOMUNIKOVAT. Mně moje upřímnost, důvěra dostala až na samé dno. Měla jsem být jako ostatní, lhát, přetvařovat se, podvádět, bylo by mi fajn. Posledních pět let už nežiju, jen přežívám, posledních pár dnů je pro mě peklem, a nemůžu se dočkat, až mě nějaký debil srazí na přechodu...
fany08, teď jste mně docela vylekala, dávejte na sebe pozor. Třeba vám někdo poradí, nebo vás povzbudí, když to bude v naší moci, je zde dost zkušených lidí a mají různé trable v životě, určitě se vám uleví. Teď se omlouvám, nebudu chvíli na poradně. Držte se. PT /stařenka/
PRAVE naopak... ja kdybych vam popsala svuj zivot tak z toho dostanete depresi hahahah. mela jsem a porad mam kvuli uprimnosti problemy ... nebo spise neprijemnosti. ale s tim pocitam ze lidi to holt tezce nesou , ale rozhodne nebudu kvuli ostatnim ze sebe delat neco co nejsem.
co se tyce komunikace tak jediny kdo v mem okoli umi komunikovat je muj pritel.. se zbytkem mam nehezke zkusenosti. I presto si toho vazim protoze ja na tech zkusenostech rostu a vyvyjim se, kdezto ostatni jsou stale tam kde byli pred lety ale mysli se ze jsou na koni hahahahahah.
neznam vas ani vas zivot tudiz nemuzu vice vas prispevek komentovat ... nevim cim jste a za jakych okolnosti prochazela.
arimas- to jsem já také mám s upřimností problémy. Lidé /někteří/ prostě neradi slyší pravdu. Ale já neumím kývat na něco ,co se mi příčí. Prostě řeknu vše narovinu. Holt někdy narazím ,ale mám radost, když pak někdo přijde a řekne -Měla jsi pravdu omlouvám se. Život člověka naučí, já prostě jsem já a nehodlám to měnit. Vím,že i tady někdy narazím , když napíši svůj názor, ale nebudu někomu mazat med okolo pusy ,to neumím. Mějte se prima.
No dyt jo ... jestli s vama nekdo v necem nesouhlasi tak holt ma na vec jiny nazor ale to neni uz vase starost.. ... je nerealne aby vsichni se vsim souhlasili!
vsichni furt hledaj pravdu ale kdyz jim pravdu reknete tak SE URAZI a maji vas za nejake PROTIVNE ZLO ha ha ha .. vtipne ze?
nakonci kdyz jim to dojde (pokud jim to dojde) si snad uvedomi ze jste to s nimi myslela dobre ...
a ja vim ze drive nebo pozdeji to dojde kazdemu ale ne vsichni se k tomu priznaj a reknou vam to do oci ... TO BY JEJICH EGO NEUNESLO
Jste ještě dost mladý. Přemýšlel jsem, co by bylo správné na Vašem místě udělat. Pokud nemáte jiného brouka, než ten email, tak bych se na to vykašlal. Nemůžete nic vyhrát.
Jenom bych si pohlídal majetek - třeba bych nekupoval společně nemovitost, pro případ, že se za pár let ukáže, že si Vaši důvěru nezaslouží.
Trochu nejistoty byste měl unést, jste přece chlap a umíte si poručit rozumem. Ale není myslím nutno se angažovat moc majetkově - ze stejného důvodu, totiž zachovat si vlastní hlavu.
Cizí korespondence, SMS a podobně se nečtou. Nepátrejte po tom co bylo. Nenaslouchejte rádoby kamarádům co vám budou sdělovat nějaké pikantnosti o partnerovi. Jsem 30 let vdaná, ano vím, že můj muž není svatý ale podstatné je jak se chová ke mě a že rodina byla a je vždy na prvním místě, víc vědět nepotřebuji.
Strasne vas to trapi, to chapu. Je to takova urcita nejistota, ktera vam nici vasi pohodu.
Drzte se toho slova - Miniromanek! Nebyl to ani Roman a ani Tragedie v podobe vaseho rozchodu. Miniromanek muze byt o dvou sklenicka a jednom polibku, mozna jistem pokuseni a nic vic. Pritelkyne se rozhodla zit s vami a ne s tim druhym.
Neptala bych se uz vubec te jeji kamaradky, ta jen ceka na to, byt zajimava, nic vic.
Chápu, že jste nesvůj a chcete vědět pravdu. Ale na druhou stranu, co by jste dělal, kdyby jste se dozvěděl, že vám opravdu nevěrná byla ( i když dle toho popisu "MINIROMÁNEK" to tipuji maximálně na večeři ) V jakém kontextu ten minirománek byl zmíněn? Dokázal by jste svoji těhotnou přítelkyni kvůli tomu opustit? Já myslím, že ne... Je jen na vás jestli s tím dokážete žít a časem na to zapomenout nebo jestli budete chtít znát pravdu i za cenu možného zničení vašeho vztahu... To si musíte rozmyslet sám, každý to vidíme jinak...
Ještě mě tak napadlo - ženy jsou v těhotenství velmi, velmi citlivé a někdy je dokáže rozbrečet i večerníček... Takže pečlivě zvažte, jestli to opravdu chcete zjišťovat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.