Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověd ve zkušební době vs úraz

Od: lupik odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

Můžu dostat výpověd ve zkušební době? Ve zkušební době jsem si udělala pracovní úzaz a po 14 denní neschopnosti jsem obdržela výpověd ve zkušební době k 31.3.2010. Zkušební doba mi končí 17.4.2010. Práce neschopná jsem doposud.

M.K.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

papene*
17.03.10 09:59
hodnocení

2x

Ano.

lupicek
hodnocení

Děkuji za odpověd, ale když budu v PN i po době výpovědi, běží ochranná lhůta?

Nevím, co myslíte ochrannou lhůtou.

Ochranná lhůta je doba 7 dní po ukončení pracovního poměru. Pokud v této lhůtě onemocníte, jste "ochráněn" tak, že Vám budou náležet nemocenské dávky, které se spočítají z příjmů u Vašeho bývalého zaměstnavatele. Pokud byste onemocněl po vypršení této lhůty, na nemocenské dávky Vám nevznikne nárok.

Asi se ptáte, jestli Vám bude OSSZ platit nemocenskou i po skončení pracovního poměru. Bude. To se ale nejmenuje ochranná lhůta, je to podpůrčí doba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]