Nejste přihlášen/a.
Zdravicko,
chci si zalozit zivnost a premyslim nad uctem. Podnikatelsky ucet je u banky drazsi nez bezny a nevim v cem se vlastne lisi. Jako podnikatel nemuzu mit klasicky bezny ucet? a co mi prinese lepsiho podnikatelsky ucet?
Nemuzu na to prijit a tak diky za kazdou informaci.
Jenda
Běžný účet podnikatelský se od nepodnikatelského liší jen v tom, že u nepodnikatelského jsou daně z úroků sráženy a odváděny přímo bankou, u podnikatelského se musí přiznat v daňovém přiznání k dani z příjmu fyzických osob. Vyšší poplatky jsou kamuflovány jakýmisi "lepšími službami". Ale jde jen o představu, že živnostník "si to může dovolit, neb má nakradeno."
Obvykle chci od účtu jen to, aby mi na něj peníze přišly, abych z něj peníze mohl odeslat a nebo vyzvednout. Ty serepetičky kolem jsou IMHO zbytečné. Doporučuji Tvé pozornosti tuhle banku je to zvláštní, ale opravdu tam neplatíš žádné poplatky za to, že u nich necháváš svoje peníze a nemusíš tam posílat XY-tisíc měsíčně. Doporučuji, je to první banka, kterou jsem začal používat a kde mi peníze z účtu nemizí, když třeba s účtem nemanipuluji. Naopak, konto roste. Chystám se tam koncem roku převést i další svoje finance.
Hezký den.
Berňák by měl výhrady, bohužel je to tu nastavené tak, že bez běžného účtu Tě nikdo nebere vážně a vlastně to slouží i k lepší kontrole Tvých financí berňákem a instucemi, co se kamuflují jako zdravotní a pojišťovna a OSSZ |(jsou to taky jen převlečené berňáky) k tomu, aby Ti v případě daňových nedoplatků měli co vybrat. Popravdě myslím, že neexistuje zákon, který by nařizoval povinnost zřídit účet. Ale účty soukromé a účty pro podnikání se liší. Založ si druhý, u té banky, co jsem ti doporučil výše se za to fakt neplatí.
Podnikatelský účet jsem zrušil již před 8 roky a klidně se bez něj obejdu. Ovšem záleží na předmětu podnikání. Jestli pojedete na faktury místo na hotové peníze, pak to asi bude nezbytné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.