Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Investiční životní pojištění

Od: pdl odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

kdysi jsem se nechal ukecat a založil IŽP, kam mě zaměstnavatel posílal 1000 kč (já za celou dobu neposlal ani korunu). Smlouvu jsem nyní ukončil a dostanu odbytné. Chci se zeptat jak je to s daněním? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jestli se nepletu, tak jelikož je to příjem od zaměstnavatele, zdaní se to klasickou daní z příjmu ve výši 15%.

Ale třeba je tu někdo chytřejší a odpoví ti přesněji.

pdl
hodnocení

Jo to také vím, podávám si danové přiznání, tak mě jde o to, kdy danit, a ideálně kam se to píše apod. Není možné že dan odvádí již pojištovna?

hodnocení

0x

Dodanit v roce ve kterém dostanete odbytné pokud v letošním tak dodaníte v přiznání podaném v roce 2021. Pojištovna za vás nic danit nebude to je vaše starost, má to jistě napsané i v podmínkách že případné dodanění je na vás.

pdl
hodnocení

Uz jsem si to zjistil. O veskere prispevky co me tam poslal zamestnavatel navysit v DP zaklad a to od 1.1.2015. do 2014 jeste dodanovala pojistovna. A danit budu 2020 nikoliv az 2021. Jinak diky za nepomoc asnahu o uvedeni v omyl
Nečekáš snad od poradny zdarma, kde radí běžní lidé právní garanci na odpovědi, které se Ti dostane do několika minut? Sám budu řešit úplně stejnou věc. Ale nebudu zbytečně vypisovat dotazy, když stejně budu u účetní podepisovat daňové přiznání a domluvím se přímo s ní. Nebo Ty si děláš přiznání sám?
pdl
hodnocení

Samozřejmě, že nečekám, nicméně dřívě se tu dali najít spolehlivé a důvěryhodné odpovědi. Dnes jak to tak sleduji se tady z toho stala soutěž o to kdo nasbírá více bodů. A nikoho nezajímá jestli jeho odpevěd k něčemu je. Hlavně že napsal nějakej blábol a má bodík.

Jinak zpět. Ano, DP si dělám sám, protovyužívám i různá fóra a poradny. Zatím jsem vždy měl vše v pořádku. Ale přesvědčil jsem se alespoň, že tady se příště ptát nebudu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]