Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
kdysi jsem se nechal ukecat a založil IŽP, kam mě zaměstnavatel posílal 1000 kč (já za celou dobu neposlal ani korunu). Smlouvu jsem nyní ukončil a dostanu odbytné. Chci se zeptat jak je to s daněním? Děkuji
Jestli se nepletu, tak jelikož je to příjem od zaměstnavatele, zdaní se to klasickou daní z příjmu ve výši 15%.
Ale třeba je tu někdo chytřejší a odpoví ti přesněji.
Dodanit v roce ve kterém dostanete odbytné pokud v letošním tak dodaníte v přiznání podaném v roce 2021. Pojištovna za vás nic danit nebude to je vaše starost, má to jistě napsané i v podmínkách že případné dodanění je na vás.
Samozřejmě, že nečekám, nicméně dřívě se tu dali najít spolehlivé a důvěryhodné odpovědi. Dnes jak to tak sleduji se tady z toho stala soutěž o to kdo nasbírá více bodů. A nikoho nezajímá jestli jeho odpevěd k něčemu je. Hlavně že napsal nějakej blábol a má bodík.
Jinak zpět. Ano, DP si dělám sám, protovyužívám i různá fóra a poradny. Zatím jsem vždy měl vše v pořádku. Ale přesvědčil jsem se alespoň, že tady se příště ptát nebudu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.