Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na rýmu-máte tip?

Od: lada1® odpovědí: 11 změna:

Od pondělí mám rýmu jako trám,teče mi z nosu a nevím jak to zastavit,dnes moc slavit nebudu,ve čtvrtek jdu do práce*zima*poraďte prosím co si dát,čaj už nemůžu ani vidět,nos mám odřený,zkouším "Jezevčí mast pro lepší dýchání",chvílemi mám nos volný chvílemi kýchám,chvílemi mám nos ucpaný.Děkuji a přeji všem hodně zdraví v novém roce-protože to je to nejdůležitější*slunce**srdce*

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Nejlepší na zmírnění příznaků a urychlení uzdravení je konvička na výplach nosu. Levný provoz, vysoká účinnost.

lipanek
hodnocení

1x

Pokud máte doma rostlinu rýmovník, list natrhnout a šťávou potírat nos, čelo, líce /dutiny/, také je dobré strčit zlomený list /ruličku/ do nosu. Rýma se uvolní a spustí.

I z této rostliny lze uvařit čaj.

Vaříte zázvorový čaj, heřmánkový, majoránkový, saturejkový? Můžete i polévky - horké vývary s chilli papričkou.

Nebo si namíchejte směs kurkuma, pepř, zázvor, chilli, citronová šťáva, oslaďte medem. Čaj zahřeje a uvolní dutiny ale udělá i dobře po těle.

hodnocení

1x

Můj osobní recept je předávkování vitamínem C (a když myslím předávkování, tak to myslím vážně). Na druhou stranu, bacha na alergické reakce a taky je jisté, že to nefunguje na každého stejně.

hodnocení

0x

Nic. Léčená vydrží týden, neléčená 7 dní.

Jinak obligátní inhalace, čajíčky, v nejhorším kapičky, prášky a podobné sajrajty. Výsledek však bude prakticky vždy stejný, jak píšu shora.

hodnocení

0x

Láďo, s rýmou a teplotami se potýkám od Štěpána, teď je to konečně lepší. Ze zkušenosti vím, že dost pomůže napařovat nohy po kolena a ruce po lokty, co nejteplejší vodou, asi 20 minut a pak do teplé postele. V domácích podmínkách je to těžké, snad jenom si kleknout a ruce na lokty do vany, ale jednak je to blbá pozice a jednak to není komfortní, vystačila jsem si vždycky s lavórem, do něhož jsem si přilévala horkou vodu. Správně byste se u této procedury měl začít potit.

Jedna moje známá hodně propagovala inhalaci páry, kdy ve vodě povaříte chmelové šišky. Pozor, s ohřátým pivem to nefunguje.

brsd
hodnocení

0x

Sprej do nosu mořská voda. Jednoduché, ale nejlepší sprej, co jsem vyzkoušela. Splaskne oteklou sliznici a rýma jde krásně ven.

zbynekj*
hodnocení

0x

Tak nevím, taky jsem míval podobný problém ale vše vyřešila jednoduchá věc: Nastrouhat cibuli a tu šťávu z cibule si kapátkem vkápnout do nosu. Druhý den jsem měl po rýmě.Přeji hezké svátky. ZJ

liska5
hodnocení

0x

Rýma je pláčem duše. Projev vzdoru vůči tomu, co tě nedavno potkalo. Něco Ti nevyšlo, zažils nějakou křivdu... Tolik kousek z psychosomatiky. Tak tady se povznést nad skrytá trápení ...a pak všechny rady, co tu kdo napíše.

Hlavně nohy v teple, lehkou vitaminovou stravu, česnek, citronádu / ne ledovou/, cibuli nasekanou zamíchat do trochy medu. Ten výpotek je léčivý sirup. Vynechat na čas mléko a cukr. Nějaké antihistaminikum. Nemáte doma Dithiaden?

hodnocení

0x

Jediné, co mi vždy pomáhá, je ta konvička, kterou si slanou vodou propláchnete nos. Můžete požít i Vincentku. Dejte si do vyhledávače, mají v Benu i jinde.

Rhino Horn Konvička na výplach nosu

jabraka*
hodnocení

0x

Jednoduše,na malíček Listerin a dirku nosu vytřu.Na druhý malíček druhou dirku.Pak nos lehce pomačkám a listerin tím rozetřu dovnitř.Téci z nosu přestane a po druhém výtěru už zřetelně rýma mizí.

Druhý,trochu drastičtější způsob je inhalace eukalyptového oleje z horké vody.Stačí kapka do skleničky.Působí to také na průdušky a anginu.

JABRAKA

jofa*
hodnocení

0x

Nejvíc mně při nastupijící rýmě pomohlo dát nohy ( několikrát s odstupem hodin) do lavoru s horkou vodou, nebo přitisknout chodidla na horký radiátor. Vždy jsem rýmu zastavil a brzy vyléčil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]