Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď ve zkušebce

Od: truky odpovědí: 2 změna:

Přeji hezké svátky všem,

bohužel já musím řešit komplikace. U svého zaměstnavatele jsem od podzimu na brigádě. Před měsícem jsem tam podepsal smlouvu na HPP, bohužel se ukázalo, že zaměstnavatel se ke mě nechová slušně a zkrátka chci skončit.

Chtěl jsem skončit v 2měsíční zkušební době. Jenže když jsem to řekl v dobré víře šéfovi dopředu, dost nehezky se na mě ohradil, že nemůžu, protože zkušební doba uplynula v době brigády.

To se mi osobně zdá jako hloupost. Nechce mě pustit.

Má pravdu?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Co znamená "na brigádě"? Jaký pracovněprávní vztah to byl? Slovo brigáda zákoník práce nezná. Byla-li sjednaná GPP nabo DPČ, tam zkušební doba obvykle nebývá, protože nemá smysl - zaměstnanec přijde, když má pro něho zaměstnavatel práci.

Co máte jako datum nástupu v pracovní smlouvě? Od toho se odvíjí zkušební doba (§ 35 ZP), pokud je sjednaná.

Máte-li v pracovní smlouvě sjednanou zkušební dobu a podle stanoveného data nástupu zatím stále běží, sdělte zaměstnavateli písemně, že v souladu se zněním § 66 Zákoníku práce rušíte pracovní poměr ve zkušební době (nejedná se o výpověď, to slovo v tomto případě nepoužívejte!) ke dni xx.xx.20xx (den, kdy budete naposledy v práci) a hotovo.

Nikdo z nás nevidí Vaši smlouvu a její ujednání, na kterých záleží, abychom mohli adekvátně poradit. Takže aspoň takto.

hodnocení

1x

Zdravím. Ve zkušební době se nedává výpověď. Jde o zrušení pracovního poměru ve zkušební době. Pokud zkušební dobu nemáte sjednanou v pracovní smlouvě, musel byste dát výpověď. Ta na sebe váže dvouměsíční výpovědní lhůtu. Nebo můžete pracovní poměr ukončit dohodou, na to ale musí zaměstnavatel přistoupit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]