Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poznate misto z fotografie?

Od: veri odpovědí: 25 změna:
Dobry den pozna nekdo misto z fotografie? Mam jen list te stareho casopisu bez popisu.
Poznate misto z fotografie?

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

To je za devatero horami a devatero řekami. Přesně uprostřed polí.

hodnocení

4x

Kříž nevím, ale ten mrak už jsem někde viděl.

hodnocení

2x
Jé, taky jsem zavzpomínal. Teď tam stojí Kaufland :)

fran56ris*
hodnocení

1x

No tak to si děláš srandu.

Nikde nic a jenom kříž kterých jsou po světě desetitisíce. *zed*

pavelpavel*
hodnocení

1x

Jehla v kupce sena.

hodnocení

1x

Šance zjistit kde to je (nebo kde to bylo, pokud už ten kříž neexistuje) je hodně malá. Možná je v nějakém článku v tom časopise zmínka k té fotografii. Možná se dá zúžit "okruh", pokud se jedná o nějaký regionální časopis. Pokud Vám na tom zjištění hodně záleží, tak není problém obětovat několik hodin a hledat přes net, např. nechat vygooglit různé kombinace, např. - foto kříže v poli, kříže v polích fotky, foto socha kříž v polích apod. A hledat nejen na googlu, ale i na webech, kde lidi dávají fotky, např. na www.rajce,cz Jsou tam fotky různých křížů takže bude záležet na tom, zda budete mít štěstí a tento tam bude vyfocen taky.

Kombinace ke hledání jsou různé, např.

foto socha kamenný kříž v polích kristus

foto socha dřevěný kříž v polích kristus

lipanek
hodnocení

1x

Požádejte nějaký náboženský web nebo časopis. Třeba www.katolik.cz

Fary by to měly mít zmapované. Ale podle obrázku soudím, že to je už nějakého staršího data, tak jestli vůbec ještě tento křížek stojí, či takhle kompletní existuje.

veri
hodnocení

Supr diky za napady kam nahlidnout. Hezky den vsem
houbes*
Dle mého Lipánek odpověděl a poradil nejlépe ;) já jako ateista by mě to nenapadlo..

rorschach*
29.12.19 21:29
hodnocení

0x

ne

danys*
hodnocení

0x
Ano, to je u nás za vsí.

hodnocení

0x

Šla jsem jednou kolem, zrovna bylo takové vedro, ale ne a ne si vzpomenout, kde to bylo.

72mona3*
hodnocení

0x

Takových křížků bývalo spousta. I u nás za vsí byl takový. Nebo podobný byl vidět ve filmu Je třeba zabít Sekala. Pokud nemáte nějaký záchytný bod (něco, co ho odliší od ostatních), není šance zjistit místo. Je to jako mít fotku stromu a ptát se, kde v lese stojí. M.

pepca*
Je to ze Slunce seno Hoštice ..
veri
hodnocení

Byl to jen pokus. Prece jen cernych krizu s tak velkym Kristem a ne uplne obycejnym podstavcem nemusi byt tolik. Mit neco snadnyho nedavam to na poradte. Nevadi. Mejte se.

Možná je šance najít to v památkovém katalogu, tady je odkaz

pamatkovykatalog.cz/...

odkaz znova jinak

pamatkovykatalog.cz/...

damandys
hodnocení

0x

Napadá mě zkusit google a vyhledávat pomocí podobných obrázků. Nebo oslovte nějaké církevní farnosti. Třeba Vám neporadí přesné místo, ale nějaké bližší indicie můžete získat. Ten kříž může mít nějaký specifický název nebo dostanete informaci o přibližném letopočtu. Pak je tu ještě stránka vira.cz, mají tam otázky a odpovědi. Třeba Vás nasměrují na někoho, kdo se tím zabývá více do hloubky.

hodnocení

0x

Myslím si, že některé kříže jsou evidovány v památkovém katalogu. Tady je odkaz

pamatkovykatalog.cz/...

lidus*
hodnocení

0x

Běžná Boží muka, to se bude hledat těžce i u nás za vesnicí jsou hned dvoje a velmi podobná, ne-li stejná.

houbes*
hodnocení

0x
Takových cest je tu dost a na obrázku je polni cesta , která dnes může být dálnicí. Možná otázku si dejte sám, kde jste obrázek a od koho dostal. Pokud ani tam nezískáte info těžko vám pomůžu..

host
hodnocení

0x

Zkuste to ne podle fotografie, ale podle časopisu dejte sem fotku listu časopisu z druhé strany, třeba se pak dá hledat v archivech, jestli to za tu snahu a energii a čas stojí.

dolga*
hodnocení

0x

http://vool.cz/BwiMO

Přetáhla jsem obrázek na google - zkuste se podívat na obrázky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]