Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Termo prádlo

Od: kamila odpovědí: 6 změna:

Potřebovala bych poradit,pod stromeček jsem od partnera dostala,spodní termo prádlo.Z partnerem se věnujeme zimním sportům a turistice.Jenom nevím jak takove prádlo správně nosit,na internetu jsem vyčetla že ho nosit na holé tělo.To jako bez kalhotek nebo jak tomu mám rozumět

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

4x

Termoprádlo oblečte na kalhotky a podprsenku.Dúležité je,aby bylo těsné a přilnavé na tělo.Pak si na to múžete dát např. funkčí tričko,mikinu nebo bundu.Sportu zdar!

hodnocení

2x

No i bombarďáky můžeš mít, jako tzv funkční prádlo... Jinak to opravdu netřeba hrotit a můžeš použít "normální".

hodnocení

1x

Tak pokud už chcete nosit funkční prádlo, tak prostě komplet..jinak je to k ničemu. Tzn na holé tělo si vzít "funkční" tričko, na tričko funkční mikinu a na mikinu pokud ještě i bundu, tak i funkční bundu, která má min. 3000 g/m průdušnost. Jinak když si vemete jen funkční tričko a kterýkoliv vršek nebude funkční, tak se stane to, že odvod vlhkosti přímo od těla mít budete, ale dál se to zastaví a po určitém fyzickém výkonu zjistíte, že máte zevnitř hódně vlhkou spíš mokrou bundu-což už se mi mimochodem stalo a bylo to velmi nepříjemné (bunda byla jakože funkční, ale jen vůči dešti apod..ne průdušnosti). A to funkční tričko by mělo byt na těle co nejvíc přiléhavé-tím ta funkčnost bude maximální. Co se týče kalhotek, tam bych až tak vědu nedělal;) Ty si vemte takové, v kterých se cítíte dobře a ani nemusí být "funkční".

A podprdu taky, v klidu.

hodnocení

0x

Spodní prádlo si nechej to, které běžně používáš a na které jsi zvyklá.

Pak si obleč to termoprádlo (třeba tričko s dlouhým rukávem a punčocháče nebo podvlíkačky). Tím máš nejspodnější vrstvu, která bude odvádět pod od těla a ty budeš s teple s suchu.

Pokud se nebudeš moc potit, tak ostatní vrstvy můžou být obyčejné oblečení. Ale samozřejmě pokud máš i ostatní vrstvy v termoprovedení, tak je to lepší.

Na zimní sporty bych si možná oblékl dvě spodní vrstvy termoprádla a teprve na to ostatní oblečení.

jehuu
hodnocení

0x

Také hodně sportujeme a velice se mě osvědčila podprsenka i kalhotky z čisté bavlny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]