Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpracovali jeden den a chtějí peníze

Od: dominik17 odpovědí: 26 změna:
Dobrý den, chci se zeptat na jednu věc, nevím jestli se zrovna na tohle zamerujete ale zkusím to.
Dal jsem inzerát na brigádu na 3 dny do Německa. Ozvali se mi 3 kluci, tak jsme jeli spolu, žádnou smlouvu jsme neměli mezi sebou.
Rano jsme dorazili na stavbu, kde nás čekal šéf co mi psal emall, že potřebuje 4 lidi na montáž.
Odpracovali jsme jeden den.
Kluci mi řekli druhý den že chtějí jet domů ze jim je zima atd.. Bylo to teď v prosinci. Tak jsme jeli na hotel pro věci, než jsem se stihli zabalit nechali mě tam. Odjeli beze mě, stalo se to v polsku. Tudíž jsme musel shánět odvoz. A pak mi napsali že ji dlužím peníze a že chtějí..
Přitom já nedostal taky nic protože jsme nesplnili 3 denní práci, jak bylo domluveno že šéfem. Jak se mám teď bránit? Protože mi vyhrožují že jestli jim nedám peníze tak budou ostřejší... Cca po mě chtějí 250 euro.
Oni se brání tím že Odpracovali jeden den a že chtějí peníze.. Že náplň práce nebyla podle jejich představ.
Děkuji za odpověď

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

S takovými lidmi je těžká řeč. Použij jejich kalibr a oznam jim, že jsi na ně podal trestní oznámení pro vydírání a že naopak po nich chceš zaplatit za zprostředkování práce. A pokud chtělí být ostřejší, budou toho litovat, protože ten ostřejší budeš ty.

dom17
hodnocení

Dobrý den, děkuji za odpověď. Myslíte že to pomůže?

hop®
hodnocení

4x

Za dobrotu na žebrotu, budiž to poučením pro příště.
Připrav si tabulku, do které si "do koruny" rozepiš své skutečné příjmy a výdaje na celou podařenou akci a vyčísli výsledek - je dobré to mít na papíře, i když nemáš žádné právní podklady. Tabulku jim nějak (MMS, mail, Excel, Messenger) pošli, ať vidí, že jsi na tom ještě prodělal. K tomu jim napiš, že když Tě nechají na pokoji, nebudeš to po nich chtít zaplatit, jinak že se budeš muset prostřednictvím svého advokáta obrátit na soud s žalobou na náhradu škody. Zkus s nimi komunikovat jinak než osobně, a archivuj si všechny výhrůžné zprávy a telefonáty.

dom17
hodnocení

Děkuji moc, to mě nenapadlo.
Protože mi fakt přijde nesmysl jim platit za něco co ani nedodělali a ještě mě tam nechali a natankovali si peníze který sem jim dal v přepočtu cca 800.. Ty sem dostal na naftu od šéfa.
Argumenty mají - zima, naše auto, neděláme zadarmo atd..
Ale nejsou schopny zůstat někde 3 dny, když se dělá ještě 8 hodin jen a ani nemrzlo mohlo být cca 7-8 stupňů, vím že to není moc ale s tím měli počítat, když ví že se dělá venku..
hop®

@dom17: "Argumenty mají - zima, naše auto, neděláme zadarmo atd.." - sám zapátrej v paměti a ve svědomí, jestli jsi jim nenasliboval něco jiného, třeba práci uvitř vytápěného objektu, firemní dopravu, vyšší výplatu - my tyto podrobnosti vaší dohody neznáme...

dom17
hodnocení

Ne. Se vším byli obeznámeni.
Inzerát zněl: práce venku na střechách, mzda hodinová a že sháním někoho s autem(jelikož jsem neměl auto k dispozici) a že cestu si platíme sami.
dom17
hodnocení

Už jsem to tu někde psal viz komentář někde.
hop®

Omlouvám se, nečetl jsem všechny podkomentáře. Takže moje původní rada platí.

hodnocení

0x

Tak se z toho aspoň poučte propříště.

Jeli jste do Německa a nechali Vás v Polsku? Tak to musela být jízda.

Za co od Vás chtějí ti lidi peníze?

dom17
hodnocení

Ano. Protoze ubytování jsme měli v Polsku, protože stavba byla na hranicích z polskem.
Peníze chtějí za odpracovaný den.

Pochopte, že z Vašeho dotazu není jasné o co jde. To Vy jste zajistil tu práci? Jakým způsobem jste na ni sháněl lidi? Jak jste je prověřil? Co jste jim o té práci řekl? Bylo něco písemně, nebo se není čeho držet? Mají pravdu v tom, co říkají? Atd., atd.

dom17
hodnocení

Protože jsem tu brigádu prý domluvil já, mělo to být na 3 dny a oni odjeli po jednom, že jim je zima.. Smlouvu jsme neměli, byli jsme domluveny, že po 3 dnech dostaneme peníze na ruku..
A chtěli jeden den co odmakali zaplatit.
Ale šéf řekl že pokud jedou domu, ztrhne jim hotel dá jim jen něco a to když tam zůstanou do odpoledne a oni ne, že prostě jedou dolů. Tam mě nechali a já musel shánět odvoz do cech..
Ještě sem jim předtím dal peníze na naftu co jsem dostal od šéfa, to sme ale nevěděl že mě tam nechají..
A pak mi psali že chtějí peníze...
O práci byli informováni co budou dělat, dělalo se jen 8 hodin.
Lidi se mi ozvali na fb.. Neproveroval jsem, vypadalo jako fajn lidi a i pracovitý, protože to co jsme dělali za práci kam jsem je chtěl tak už to dělali.
Smlouva žádná není.

Klasika. Máte asi málo zkušeností na tento druh kontaktů. Věříte tomu, co vidíte a co Vám ti lidi o sobě řeknou. Pak Vám zbudou jen oči pro pláč.

Nechcete se živit nějak jinak? V téhle branži budete jen narážet, tam to totiž jinak ani nechodí. Čím dřív to pochopíte, tím líp pro Vás.

Mrzí mě to, ale to je všechno, co bych Vám mohla (v dobrém) poradit. Opravdu s Vámi cítím, můj starší syn měl kdysi podobný problém, ale jedna zkušenost mu stačila. Naštěstí. Jsou nátury nepoučitelné a ty se v tom budou mlátit jak můry pod lampou, dokud nepadnou.

dom17
hodnocení

Děkuji za odpověď a za radu.
Mate pravdu, žádný další takovýhle akce ne plánuji a už ani nechci, protože když je někdo schopný vám ujet od hotelu a ještě vám říct že si de dát cigáro, že počkají venku a já mu tam ještě balil věci, které si tam zapomněl, respektive protože Chvátal aby mohli odjet a nechají vás v Polsku . Tak už to byla poslední kapka..

hodnocení

0x

Proč chtějí peníze po Tobě? Mají je chtít po šéfovi a šéf by měl mít ve smlouvě ošetřeny podmínky, když práci nedokončí.

dom17
hodnocení

Protože jsem tu brigádu prý domluvil já, mělo to být na 3 dny a oni odjeli po jednom, že jim je zima.. Smlouvu jsme neměli, byli jsme domluveny, že po 3 dnech dostaneme peníze na ruku..
A chtěli jeden den co odmakali zaplatit.
Ale šéf řekl že pokud jedou domu, ztrhne jim hotel dá jim jen něco a to když tam zůstanou do odpoledne a oni ne, že prostě jedou dolů. Tam mě nechali a já musel shánět odvoz do cech..
Ještě sem jim předtím dal peníze na naftu co jsem dostal od šéfa, to sme ale nevěděl že mě tam nechají..
A pak mi psali že chtějí peníze...

obava
hodnocení

0x

Spíše oni tobě mají vrátit peníze, které jsi jim dal na naftu. Oni se svezli zadarmo a tebe tam nechali. Tebe to stálo další peníze, které ti nikdo nevrátí. Jenom je mi divné, když oni práci ukončili hned první den, proč i ty. Mohl si tam zůstat dle dohody a dostat možná pěkně zaplaceno. Jinak ti kluci jsou pěkní šmejdi, docela bych věřila, že výhrůžky myslí vážně. Měl by si být obezřetný nebo se obrátit na policii, že máš obavy, strach. Jestli ale máš na ně vůbec nějaký kontakt.

doplněno 29.12.19 15:57:

Nebo nedošlo mezi vámi třemi ještě k něčemu jinému? Je divné, když ti dva práci ukončili dobrovolně, proč by měli po tobě chtít 250 eur. Leda že by byli takoví nějací dementní.

dom17
hodnocení

Taky sem nad tím přemýšlel, protože já přišel o peníze taky, kvůli tomu že jeli domů, protože ten šéf, mi řekl že sám sem mu tak k ničemu že potřebuje partu po 4..protoze jinak se to dělat nedá..
Bylo 3 a peníze chtějí po mě protože prý odpracovali den a nebudou dělat zadarmo.. Ale když jsem jim řekl že tam měli zůstat tak argument nemají..
A odpověď že jim je zima a že si představuji víc peněz (přitom než se odjelo byli seznámení, že se dělá venku a jaká je hodinová mzda) vše věděli.
A teď chtějí peníze pro mě, že jsem si je objednal já a ne ten šéf. Že si to mám pak vyřešit sním ale že peníze chtějí po mě.
No hrozný..

pet32
hodnocení

0x

Být vámi, vůbec bych se s nimi dál nevybavoval. Vy nejste jejich šéf, jeli dobrovolně na tři dny, to nesplnili, ubytování měli zadarmo a práci nedodělali. Vy jste asi taky nedostal zaplaceno? Byla to práce na černo, třeba se poučí, že bez práce nejsou koláče. Jestli vyhrožují obraťte se na policii a příště pozor na první dojem.

dom17
hodnocení

Přesně tak, J kvůli nim nedostal ani korunu, protože jsem musel odjet taky, protože sám bych tam byl k ničemu..
Uvidím co bude následovat, když tak to dám na PČR, chtěl jsem jen vědět, jestli jsem normální když peníze jim dát nechci a ani nemám za co.

pavelpavel*
hodnocení

0x

Práce načerno a ještě vyhrožují? Hm.

dom17
hodnocení

Ano vyhrožují..

lipanek
hodnocení

0x

Vyhrožují a chtějí peníze, a budou ostřejší.

Kromě toho, že si myslím, že nikdo z Vás nemá v ruce žádné smlouvy, a jak se tady píše, že to byla černota, tak by mě zajímalo, jak budou ostřejší? Budou Vám psát ostřejší SMS, e-maily?

Dojdou si pro Vás kam? Vědí jak se jmenujete, jaké máte přátele, kde bydlíte, v jakém městě, kde pracujete, nebo kde by Vás vyhledali, v jakém podniku, co vlastně o Vás konkrétně vědí?

Co jste jim o sobě prozradil. Jste v nevýhodě, jsou proti Vám 3.

Takže, v čem spočívá ta ostrost, co bude následovat? Počkají si někde na Vás? Zhodnoťte nebezpečí vyhrůžek, jestli Vás opravdu může někde, někdo přepadnout.

.

dom17
hodnocení

Bohužel jsem debil a nechal jsem se vyzvednout před barákem, jinak nic jiného o mně neví a hlavně jsou úplně z jiného města než já cca 100km..
Ještě mi řekli že jsem měl být rád, že mě tam jenom nechali, že jiní by mě rovnou zmlatili...
Výhrůžky, jen ze budou ostří a ze nejsou kluci co se bojí a nemají problém přijet.
pavelpavel*

To bude v pohodě Dome neboj.

repe

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]