Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Půjčit byt nezdařené dceři?

Od: lila odpovědí: 20 změna:

Dcera dokončila ZŠ a nyní sedí líně na ÚP. Nechce studovat ani učňák. Pronajatý byt platí její přítel, se kterým se chce vzít. Jemu pro zamilovanost nevadí, že ona nepracuje a pracovat asi nikdy nebude - že ho jen zneužívá. Vymlouvá se, že je prý psychicky nemocná. Oba jsou satanisti, výbava bytu tomu odpovídá, vodní dýmky, pentagram, obrácené kříže. Můj manžel je do dcery "poblázněný", proto ji špatně vychoval a po smrti jeho otce ji plánuje napořád půjčit jeho byt jen za provozní náklady. A ona na přízeň svého otce zcela spoléhá. Já s tím nesouhlasím už z obav, co se tam bude dít. Jestli se z toho bytu stane doupě nebo vyhoří, bude tam dělat průšvihy apod. Manžel je vždy neuvěřitelně naivně optimistický, ale já už nedokáži vydržet následky jeho nezralého uvažování a jeho stupidního nadržování dceři. Co mám dělat?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Po smrti otce vašeho muže bude dědicem bytu váš muž. Vy ne a tak nemáte ani právní možnost se nějak angažovat na využití dědictví vašeho muže. pokud se manžel rozhodne byt dceři zapůjčit, nic proti tomu nemůžete dělat. Měla jste zakročit ve výchově, pokud dcera nebyla plnoletá a třeba zařídit diagnostický ústav nebo alespoň dohled sociálního odboru pro péči o dítě. Nyní už je dospělá a je to její život.

hodnocení

3x

Manžel byl na výchovu dcery sám? Vy nejste její matka? Pokud je byt manželův, tak je to jen jeho věc, jak s ním naloží. A on by měl dohlížet na to, aby se tam nedělo nic z toho, z čeho máte obavy..

lila
hodnocení

Jenže není asi moc výchovné dát lenochovi byt, zvláště když se k nám vždy chovala neuctivě. Proč bychom na stará kolena nemohli v bytě žít my a nezavazet v domě druhému ( a hodnému) dítěti? Nebo byt pronajmout a mít z něj zisk? A pokud by byt pronajatý dceři vyhořel, vybouchl a poničil jiné byty, tak přijdeme o náš dům. Leda platit za dceru pojistku, protože ta ji určitě spolehlivě platit nebude. Na výchovu jsem nestačila - dcera byla a je neuvěřitelný neřád. Manžel na výchovu kašlal.

liska5

Nepsala už jste o dceři a manželově výchově tady? Je mi to povědomé.

lila
hodnocení

Psala jsem sem už víckrát. Zoufale hledám rady. Mluvím o tom i s odborníky. Víc hlav, víc moudrosti. Možná jsem se měla rozvést, ale kvůli druhému dítěti jsem nechtěla. Také jsem neměla odvahu. Nyní se to týká bytu.

id
hodnocení

3x

Nešlo by to udělat obráceně? Vy si pronajala s druhým dítětem od manžela byt a on si vzal svou dceru k sobě i s přítelem.

lila
hodnocení

Vidíte, tohle řešení mě vůbec nenapadlo! Je to tím, že jsem nevzala v potaz, že bychom se kdy mohli rozvést. Ono to takto v budoucnosti opravdu může dopadnout. Nakonec bychom byli spokojeni všichni. Můj muž by měl při sobě svou oblíbenou dceru a já od něj klid...

liska5

A otec konvertuje k satanistům...*alene*

olinl

Teď to vypadá, že tazatelce nezbývá než začít chodit do kostela.. Pro tazatelku: Osobně bych se rozvedl, nemá to perspektivu, budete se jen rozčilovat. Vím že je to těžké..

hhll
hodnocení

3x

Možná by bylo dobře, aby s dcerou váš manžel začal sdílet společný byt, jak už tady někdo navrhl. Možná by se manželovi konečně rozsvítilo v kebuli. Takto on nevidí nebo nechce vidět ty negativa vaší dcery. A při společném bydlení by vše vyplulo a on by měl na dceru konečně jiný zdravý náhed. Jenomže s tím společným bydlením by asi on nesouhlasil a ani ti dva. Takže řešení bude asi dost složité, navíc dcera je již dospělá a nenechá si do ničeho mluvit.

hodnocení

3x
Mám ten dojem, že přítel Vaší dcery bude "celej manžel" (naivní a optimistický), když nevidí, jaký nemehlo si chce vzít.
Ze strany dcery je to vyžírka.
lila
hodnocení

Přesně tak, je celý manžel, naivní a optimistický. Povahu má také naprosto stejnou:flegmatik. Má dokonce i stejné křestní jméno. Dcera samotná říkala, že si záměrně hledala někoho stejného jako je její otec. Dcera je NESKUTEČNÁ vyžírka a už odmala se považovala a považuje se za velikou oběť.

hodnocení

2x
S podobnou děvuchou chodil i švagr. Měla sice školu, ale jinak se nechala až na drobné brigády většinu roku živit od něj. Samozřejmě do něho všichni hučeli, ať ji nechá, ale láska je slepá. Po pár letech ji sám vykopl a našel si pracovité děvče, byť s dítětem. Na Vaši dceru nejspíš taky časem dojde. Manžel bude chtít vzít chuděru pod svá křídla a Vy už teď musíte přemýšlet, jak to vyřešíte. Manželova přehnaná náklonnost k nehodné dceři Vás bude samozřejmě žrát čím dál víc. Vidím to tedy na nějakou rozumnou dohodu s manželem už teď(kterou možná v budoucím problému dcery poruší), nebo bohužel rozvod.
lila
hodnocení

Děkuji VŠEM za rady! Pane Libore 007, jak to prosím myslíte s tou "nějakou rozumnou dohodou s manželem už teď". Děkuji předem za vysvětlení!

No manžel má evidentně zcela opačný přístup k dceři, než Vy. Domluvte se s ním na společném postupu, co uděláte, až jednou dcera přijde s prázdnou domů od v té době již bývalého přítele. Všimněte si, že nepíšu jestli přijde, ale až... Pokud nenajdete kompromis, máte v budoucnu velký problém.

pavelpavel*
hodnocení

0x

Já z toho chápu, že je jí 14 let, když skončila ZŠ a nechce studovat učnák ...

daniela1

Sice nemám radu k otázce, ale dceři téměř jistě není 14 let. Většině absolventů devítileté docházky je +/- nějaký ten měsíc 15 let, některým (odklad) o rok víc. A už je skoro leden, takže kdyby se všechno nasčítalo, už jí může teoreticky být přes 17.

Ne, že by to tolik měnilo, aby se jednalo o úplně jinou situace, tohle je jenom taková moje poznámka.

lila
hodnocení

Dceři je přes 18let. Měla odklad. Rok a půl chodila na SŠ, odkud ji vykázali a pak slíbila studium na učňáku, kam ovšem ani nenastoupila. Ale lhala, jak jí to tam dobře jde a jak má fajn spolužáky.

pavelpavel*

To bylo třeba napsat hned, protože by jí bylo 14 a to je dítě ještě. Takže je už dospělá.

sexyhomerena
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]