Zdravim a prosim o radu.Ted k 31.12.2019 mi konci pracovni smlouva na dobu urcitou.S manzelem planujeme druhe ditko.Po nekolika mesicich se nam proste nezadarilo a po novem roce jsem se chtela jit prihlasit na Úřad prace a najit si zamestnani nove.Jenze,dnes mi tehotensky test potvrdil graviditu.Pokud bych sla jeste na firmu marodit,tak je mi to stejne prd platne,protoze materskou stejne nedostanu (nevejdu se do ochranne lhuty 180dni) A co ted?Muzu se prihlasit na Up i kdyz jsem tehotna?Aby mi aspon platili zdravotni pojisteni a jeste bych mela narok na podporu v nezamestnanosti.Diky tehotenstvi praci urcite hledat nebudu,jelikoz me doktorka posle na rizikovy tehotenstvi (problemy u prvniho).Takze co ted?Jit na pracak a priznat ci nepriznat tehotenstvi a dodatecne jim dolozit potvrzeni od doktorky.Vubec netusim jak to funguje.Diky za radu..
Normalne jsem se dosla po Noven roce prihlasit na pracak a oznamila jsem jim ze jsem tehotna.Pani mi vse vysvetlila,ze me nebudou tahat po vsech certech,jen jim dodam tehotenskou prukazku a jednou za mesic se jim tam dojdu ukazat.Zazadala jsem si o podporu v nezamestnanosti,tu mi schvalili a az do porodu budu prihlasena na UP.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.