Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soudkyně mě nedá slovo jako žalující straně

Od: rbd odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, soudím se již několik let (více jak nyní již 5 let) se zdravotnickým institutem kde zemřel můj přítel na vykrvácení a infekci . Potřebuji ale vědět jednu věc za celou dobu mě soud nedal slovo i když k tomu mám co říct a chci nejen vypovídat ale i reagovat na protistanu když lže , nebo prostě potřebuji jen něco chci upřesnit, jenže soud mi zakázal mluvit s tím, že mám právníka, jenže během jednání se sním nemohu ani bavit a reagovat tak hned protože i on musí sledovat jednání a logicky ani vše nemůže vědět, tak jako já k té věci. Kolikrát když jsem chtěla k tomu něco říct nebo předložit od protistrany důkaz ,tak mi soudkyně řekla vy mlčte...Za celou dobu 5 let (byli 3 jednání z toho jednou 10 min, jednou hodinu, a napsledy 2 hodiny pouze kdy se pouze porovnával spis). Když na něco reaguji tak že to řeknu právníkovi aby se zeptal tak ten také hned nereaguje a nebo mi řekne že to není v teto chvíli důležité, pak se už pak k tomu nevracíme. S prací právníka jsem vcelku spokojena ale chci u soudu jako žalobkyně mít možnost mluvit a reagovat (samozřejmě že bych se přihlásila a né že bych tam vyskakovala a mluvila jen tak, vím jak se u soudu slušně chovat) ale reagovat , mluvit,nebo vypovídat to mi soud zakazuje, dokonce ani vypovídat jsem nemohla když to navrhl advokát. Takže si myslím že je soudkyně podjatá, přece není možné aby nemohla mít slovo jako žalobkyně i když mám advokáta ( toho mám aby mi přece radil a pomohl). Přece nemůže být jen možnost když vypovím advokáta že bych mohla konečně mluvit, to přece bych prohrála protože bych zase neznala právní věci. cítím se soudem zvevýhodněna a ještě k tomu ponížena aby na mě soudkyně téměř řvala vy mlčte, mě zemřel člověk a ani k tomu nesmím nic říct. Výpověd jsem i sepsala hned na žačátku žaloby ale soudkně jí snad ani nečetla,podle toho jak rozhoduje a já jí ani nemohu říct a upozornit že takhle to nebylo. Právník sice reaguje ale tomu taky nedá prostor a také mi řekl že né na vše se může ptát a reagovat, pochopila jsem to tak že proněj jsem sice klient co platí ,ale až případ skončí on je ten k bude k soudu chodit dát ale nechce i soudkyni rozhněvat, jistě se s ní za život ještě mockrát sejde v jiných případech. Ptám se tedy mám právo u soudu mít také slovo i když mě zastupuje právník a já tam jsem vždy osobně? Chci mít právo reagovat stejné jako můj právník i protistana.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud vás zastupuje právník, tak si povídat co chcete prostě nemůžete. Můžete si buď vynutit čas na poradu s právníkem a nebo ho prostě vyměnit. Popřípadě se domluvit s ním, aby řekl něco ve smyslu : Moje klientka chce doplnit výpověď svědka atd.

hop®
hodnocení

0x

Po žádosti u soudce máte právo mít připomínky k líčení. V první řadě bych ale nakopal do zadele právníka a zvolil jiného, každý jiný bude asi lepší než ten stávající...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]