Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kniha, Zaklínač

Od: dffdgffhf odpovědí: 4 změna:

Zdravím, mám z "úkol" číst Zaklínačknihy. Na internetu jsem toho našel opravdu hodně a i na různých forech to bylo všechno seřazeno nějak pro mě jako začátečníka nepochopitelně. V jakém pořadí je to nejlepší číst a s jakou knihou začít? A co znamenají ty povídky? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Dobrý večer. Zaklínač je celkem složité čtení, to se fakt dnes čte ve školách? Bezva ;) no rozhodne začnete jako první se čtením povídek. Povídkové knihy jsou celkem tri - Stříbrný meč, Věčný oheň a Meč osudu. Ovšem tak tomu bylo dříve, teď mám pocit,že knihy byly zdrclé do dvou sbírek. Bylo to snad vydání od "Leonardo" . A obecně platí názor, že při čtení vynechat poslední kapitolu z Meče osudu.. novější vydání mají v sobě více knih než meli ty dřívější. Každopádně začít povidkami a pak teprve přejít ke kniham.

Zaklínač a složité čtení? *sok* Kdybyste to řekla o Silmarillionu, tak to pochopím, ale Zaklínač?

No tak vzhledem k tomu, že dnešní mládež moc necte a ani se většinou neumí na text a děj moc soustředit... nemyslím si,že prohrabat se Zaklinacem a pochopit ho,je pro dnešní mládež ve škole úplně jednoduché. Jinak jistě, Tolkien je malinko jinde.

hodnocení

0x

Záleží na tom které knihy a z kterého roku máte k dispozici... *nevi*

První by měla být kniha povídek Stříbrný meč (1992).

Případně Poslední přání (1999), kde bylo pár povídek navíc.

Jako další je Věčný oheň (1993) a Meč osudu (1993)

Případně Meč osudu (2000) kde je 6 povídek z obou předchozích knih + povídka Něco končí, něco začíná.

No a pak následují romány:

Krev elfů (1995),

Čas opovržení (1996),

Křest ohněm (1997),

Věž vlaštovky (1998),

Paní jezera (2000),

Bouřková sezóna (2014).

viz: zaklinac.fandom.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]