Nejste přihlášen/a.
Jedná se o čep na mandlích. V odkazu je doporučení navštívit lékaře, který může čep odstranit, ústní dutinu vyčistit, vydezinfikuje, případně nasadí antibiotika. Někteří lidé si dokáží čep vymáčknout sami. Krk máte ale zarudlý, a bílý povlak na jazyku.
Při ústní hygieně, ráno a večer si oškrábejte jazyk. V lékárně se koupí taková škrabka na jazyk, dobře poslouží i vhodná, ne moc ostrá, malá lžička. Na bílém povlaku se udržují různé bakterie a roznáší se po celé ústní dutině. Zdravý člověk má jazyk růžový.
Odkazů je na internetu více, pohledejte si a počtěte.
To není čep na mandlích, jsou to kameny na mandlích , také se mi to jeden čas dělalo.Doktorka na krčním mi to vysvětlila a seškrábla a poradila, jak si je mám odstraňovat .Jde to snadno /uchošťourem / hlavně nesmíte ničím ostrým , abyste se neporanil. Poradila mi koupit si Jox ve spreji v lékárně a použít ho.fakt to pomohlo.Někdy stačí když šlověk zakašle a uvolní se sami. Po tom joxu už se mi dlouho neobjevily.Občas stříknu převentivně a je klid.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.