Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bílá věc na mandlích

Od: jan* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den. Už asi 5 dní mě lehce a později už skoro vůbec škrábalo v krku. Žádné horečky, jen rýma. Dnes jsem si v krku našel tohle. Nevíte někdo co by to mohlo být? Na angínu to nevidim protože mi je momentálně docela fajn akorát při polknutí mě trochu zabolí paradoxně na druhé straně krku.
Bílá věc na mandlích

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lipanek
hodnocení

2x

Jedná se o čep na mandlích. V odkazu je doporučení navštívit lékaře, který může čep odstranit, ústní dutinu vyčistit, vydezinfikuje, případně nasadí antibiotika. Někteří lidé si dokáží čep vymáčknout sami. Krk máte ale zarudlý, a bílý povlak na jazyku.

Při ústní hygieně, ráno a večer si oškrábejte jazyk. V lékárně se koupí taková škrabka na jazyk, dobře poslouží i vhodná, ne moc ostrá, malá lžička. Na bílém povlaku se udržují různé bakterie a roznáší se po celé ústní dutině. Zdravý člověk má jazyk růžový.

priznaky.vitalion.cz/...

Odkazů je na internetu více, pohledejte si a počtěte.

hahanaj*
hodnocení

1x

To není čep na mandlích, jsou to kameny na mandlích , také se mi to jeden čas dělalo.Doktorka na krčním mi to vysvětlila a seškrábla a poradila, jak si je mám odstraňovat .Jde to snadno /uchošťourem / hlavně nesmíte ničím ostrým , abyste se neporanil. Poradila mi koupit si Jox ve spreji v lékárně a použít ho.fakt to pomohlo.Někdy stačí když šlověk zakašle a uvolní se sami. Po tom joxu už se mi dlouho neobjevily.Občas stříknu převentivně a je klid.

wikihow.cz/...

jan*
hodnocení

Teď jsem se to pokoušel odstranit podle návodu. Do půlky to šlo, ale potom to už drží a když přitlačím tak mám co dělat abych se nepozvracel. Co teď?
hahanaj*

Nedloubat dál ,nechat ono se to uvolní, hlavně nic nedělat násilím - možná se při jídle o to zavadí a odpadne samo.Zkuste kloktat vodu se solí...

lidus*
hodnocení

0x

Slivovice na vatu, na špejli a lehce odírat, u nás to funguje na všechny.

petras*
hodnocení

0x
To se dela v porovitych mandlich, jsou to usatene zbytky vseho,ktere zahniji
Daji se v pohode vymáčknout a pak i prestane bolet krk
Mam to nekolik let
Pokud sam nezvladnete,zajdete na orl,oni vam to tam vymacknou a hned se ulevi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma čepy v krku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]