Dobrý den, zvažuji si koupit nemovitost na hypotéku, kterou nebudu využívat, ale pronajímat nejspíš po celou dobu splácení. Netušíte jakou částku (procento) z cílové částky hypotéky musím mít naspořenou, aby mi ji banka dala? Prý se zpřísnilo podmínky? Druhá otázka je, jaké je asi procento (částka) kterou mi stát vrátí po podání každoročního daňového přiznání za splácení hypotéky? Děkuji za veškeré pravdivé informace
K hypotékám je toho napsáno tolik, že jen úplný ignorant si to nenajde. Max. 80% hodnoty nemovitosti , zbytek si můžeš vzít úvěr. Stát ti z úroků hypotéky nevrátí nic, jelikož to budeš pronajímat.
Vy kalkulujete s tim ze budete mit vzorne podnajemniky. Ja mam ovsem 2x spatnou zkusenot a nedavno jsem sedival na dil cernych ovci, kde nemuzou dostat spekulanta z pronajateho bytu, ani soudy nepomohly.
Jste rychlí, já těch 80% na netu našel, ale chtěl jsem se ujistit. Jinak u nás spolupracovníkům vrací stát nějaké peníze z placení hypotéky, ale je pravda, že v nemovitosti bydlí. Co se stane v případě, když bych dlouho nemohl najít nájemce a nemohl jsem tu koupenou nemovitost splácet, protože bych na to ze svého platu neměl? Banka jí asi prodá? Nemůže mi sáhnout na nemovitost, ve které bydlím, kterou již vlastním a neručil jsem jí při uzavírání hypotéky? Jestli tam bude riziko? Děkuji
danys*
Taj ti prodají nemovitost, kterou jsi rucil u hypotéky. A když to nebude stačit, protože ji prodají pod cenou, tak zbytek budou po tobě vymáhat Kolegové nepronajimaji, proto jim vrací 15 %z úroků hypotéky. Ale můžeš si odečíst náklady-nelze uplatnit splátku hypotéky.. Bud paušál nebo skutečné prokazatelné náklady
ceno
Dobrý den, nevěděl jsem, děkuji. A teď když bude zisk z nemovitosti stejný jako splátka hypotéky, např. 5000Kč / měsíc, ročně je zisk 60 000Kč, z toho budu muset zaplatit daň 15%? Nebo jaké náklady mohu odečíst? ( Jakékoliv opravy či výměny v nemovitosti)? V případě paušálu je to jak? Děkuji
danys*
Budeš to danit normálně jako příjem. Co si lze dat do nákladů a jak si najdi na netu, je to tam dost dobře popsané a vysvětlene.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.