Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co si o tom myslíte?

Od: luna* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, řešíme s manželem co si o tom myslet a jak se k dané situaci postavit. Každý rok jezdíme s manželem a našemi 2 dětmi do Chorvatska na asi 10 dni.Pristi rok chceme změnu pobytu. Na netu jsme si našli co nám vyhovuje a následně majitele domu v angličtině oslovili s tím, ze máme zájem o 10 dni a zda je možno se domluvit. Cena na netu za nás apartmán je psaná 95euro za den což není žádný problem.Uz měsíce dopředu jsme psali, že máme zájem od 6-16.7.20 kvůli práci atp. Pro ně žádný problém a nyní po x měsících majitelka psala, že potřebuje závažné rezervace.Na to jsme ji napsali, že chceme dle předběžně domluvy termín toho 6-16.7.20 za cenu 95euro na noc a ona vzápětí psala, že prý tam bude mít hosta, který u ní bude do 4.8 a tudíž na 5.8 nikoho nemá. Prý se dotyčného hosta zeptá zda u ní bude do onoho 5.8 a doslova nám napsala, že jestli si to daný host před nama neprodlouží o jeden den do 5.7, tak naše cena bude už 100 eur...!?Nejde nám o peníze a klidne zaplatime i víc, ale vadí nám pristup, který k nám majitelka domu má. Nelíbí se na jednání typu, že já mám prázdný barák na daný den, tak ten den zaplatíš ty... Přijde vám to v pořádku?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

anna*
hodnocení

7x

Dobrý den, pokud chcete můj upřímný názor, dotyčná si myslí, že si může vyskakovat jen proto, že nabízí takové to "ubytování v soukromí”. V hotelu by si to nedovolili. Doporučuji tedy najít buď pěkný hotel nebo ubytování v soukromí s krapet milejším majitelem ;-D.

luna*
hodnocení

Přesně to samé si říkáme i my, že v hotelu by si toto nikdo nedovolil. Tito majitele by byli pri našem pobytu v přízemí, my v horním patře a už teď víme, že to moc příjemní lidé moc nebudou dle způsobů jejich jednání a už to otráví atmosféru. O peníze tu opravdu nejde,ale dané jednání se nám od nich nelíbí. S manželem najdeme opravdu někoho prijemnejsiho.Moc děkuju za názor..

berger*
hodnocení

2x

Nepřijde. Co má společného host v srpnu s Váma v červenci? A jinak,pokud bych tam fakt chtěl jet,tak rozdíl 5 éček bych neřešil...

luna*
hodnocení

Pardon, omylem jsem překlepem napsala, že jde o srpen. Jde o cervenec, ale děkuju za názor. Peníze fakt neřešíme, ale ten přístup dotyčné nám vadí, ale rozumím, že sto lidi-sto názoru..

pi*

luna: Pozor na to, dva právníci, minimálně tři názory.:)

Jinak souhlas s Annou.

hodnocení

2x

Chorvati jsou dost často extrémně vy*****.

Rezervujte přes Booking.com, pokud bude problém tak se obraťte na Booking ať to vyřeší.

vilik*
hodnocení

1x
Ubytování řeším buď přes místní agentury nebo přes booking, který je ale většinou dražší, zase ale máte jistotu, že nepřijdete aspoň o peníze.
Nikdy jsem nepřistoupil na jednání typu, který popisujete.
Těch, kteří ještě budou mít radost, že už nyní mají naplněnou kapacitu, bude určitě dost.
A to je i moje rada. Poslal bych jim milý mail, že jim přeji hodně úspěchů v podnikání, ale že blb nejsem, ať to zkusí na někoho jiného. A našel bych si jiné ubytování.

nel
hodnocení

0x

Zmiňujete se, že vám moc o peníze nejde, být vámi přestala bych komunikovat s touto osobou. Najděte si radši pěkný hotel s jistým ubytováním.

smode*
hodnocení

0x
Dobrý den. Během a krátce po "devadesátkovém šílenství" kdy jsem byl v Chorvatsku 8x a vše bylo super jsem se v podstatě náhodou dostal s kamarády na týden do Chorvatska v roce 2015 a překvapení na sebe nenechalo dlouho čekat: chování místních oproti devadesátým letům nechutné, povýšenecké a zatímco Němcům lezli do zad my jsme pro ně byli viditelně odpad s peněženkou v ruce. Od té doby jsem se rozhodl že Chorvatsko již nikdy. Skvělá Itálie, skvělé Řecko volají (a mnohdy za míň peněz!)..myslím si o tom tedy tohle: nic si z toho nedělejte a jezděte do jiných zemí kde je to stejně lepší :)

hodnocení

0x
A to Chorvatsko je nějak nezbytně nutné? Existuje spousta hezkých jiných zemí.
U Chorvatů mi "v pořádku" nepřijde téměř nic, ale někomu to prostě asi tak vyhovuje.

fialka2
hodnocení

0x

Poděkovala bych, nejela bych tam. Našla jiné přívětivé bydlení nebo Itálii. Chorvati čekají jen na naše peníze. Dávno to není, jak bývalo zvykem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]