Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to angína

Od: 6a* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, už dva dny pokašlávám a pobolívá mě v krku. Do teď mi nic jiného nebylo, dokud jsem si nenaměřila zvýšenou teplotu (37.3). Kamarádka, s kterou jsem před třemi dny byla dostala nyní antibiotika a má prý streptokoka.
Mohla bych i já mít angínu, když jsem se u většiny případů dočetla, že při angíně je bolest těla, nástup horečky atd. což ani jedno nemám.
Vím, že diagnózu by mi nejlépe určil lékař, ale na Štědrý den se mi nechce jet na pohotovost.
Prosím o vaše zkušenosti s angínou a vaše názory.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Angína může mít více původců, je streptokoková angína, herpetická, aftozní, ale může jí způsobovat i stafylokok. Průvodní jev je zapálení a povlak na mandlích, někdy afty a čepy, bývá dost vysoká teplota. To, co popisuje tazatelka vypadá spíš na zánět nosohltanu nebo počínající rýmu, která se časem spustí.

hodnocení

0x

To, co popisujete (bolest těla, nástup horečky apod.), je chřipka. Hlavním projevem angíny jsou hnisavé čepy na krčních mandlích a s tím související bolení v krku. Takže pokud nemáte na krčních mandlích hnisavé čepy, pak se s největší pravděpodobností nejedná o angínu. Streptokok a angína je něco jako nebe a dudy. V podstatě to spolu nemá nic společného.

doplněno 23.12.19 20:41:

Sorry, už jsem to zjistil taky. Nic to však nemění na tom, že pokud tazatelka správně popsala příznaky své nemoci, tak to nejspíše angína nebude.

007cz

Angínu má na svědomí hlavně "streptokok".

hodnocení

0x

Pobolívání v krku a teplota 37 není angína, ale viróza. Celé tělo bolí a člověk je jak zmlácený, to je pak chřipka.

hodnocení

0x

Pěkný den,

při angíně by Vás bolelo v krku při polykání. Tohle je spíš chřipka nebo viróza. Kupte si v pohotovostní lékárně Coldrex horký drink. Ten zabírá poměrně dobře. K tomu si uvařte nějaký bylinný čaj a odpočívejte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma čepy v krku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]