Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vytvořit pohlednici

Od: radecka27® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, poradte,prosím, jak vytváříte např. vánoční přání s vlastním textem přímo v obrázku.

Děkuji za radu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

patronka*
hodnocení

3x

Nejen vlastní text, ale i libovolnou fotografii lze vložit do vybraného obrázku a spousta dalších kouzel :)

loonapix.com/...

hodnocení

2x

Dobrý den. Obrázek, který máte uložený v nějaké složce si otevřete v nějakém editoru. Já používám Ashampoo Photo Comander 5. Zvolím si vložení textu a napíšu ho. Poté vyberu font písma, velikost a barvu, dám vložit a poté uložit. Ve Windows existuje malování, tam to také lze udělat.

hodnocení

1x

Já tak zkušený jako ostatní nejsem, poněvadž mi poměrně dlouho trvá, než nějaké přání nafotím. To zabírá mimo jiné aranžování předmětů, přípravu a nastavení světel, parametrů fotoaparátu, kompozice a tak dále. Pak to vyexportuji z RAWu do TIFF a upravuji dále v nativním formátu grafického programu GIMP a to v několika vrstvách včetně vrstvy textu. Dalším krokem je export do formátu a rozlišení podle použití obrázku na web nebo pro tisk.

Samozřejmě existují méně pracné postupy, údajně kvalitativně srovnatelné s výše uvedeným, jako například plácnout to mobilem nebo stáhnout obrázek z netu a prsknout tam v Malování text :)

Hezké Vánoce.

jabraka*
hodnocení

0x

Já totéž tvořím v editoru ACDSee

JABRAKA

hodnocení

0x

Těch způsobů je opravdu hodně. Třebas, v každém počítači je Malování a v něm se to dá udělat velice snadno. V nabídce klikneš na písmenko a pak už vkládáš text. Vpravo na písmenko a tři tečky pod ním, nastavíš typ, velkost a barvu písma a můžeš pracovat. To je opravdu nejsnadnější, pro takové slabé uživatele, jako jsem já.

pavelpavel*

Babko vy snad víte všechno! Já Vás obdivuji a myslím to vážně nikoliv rýpavě. Hezké Vánoce! *cteni*

Pavle, děkuji. Je pravdou, že hodně pamatuji. Ale s krátkodobou pamětí, to je hodně velký problém. Sůl a sirky klidně kupuji měsíc! *zed*

pavelpavel*

Babko fakt máte přehled všeobecně o všem. Měli jsme takového učitele on všechno věděl a byl mladý tak 30 let. Minule jste mi řekla že rýpu, když jsem Vás pochválil, protože společnost je naučená brát hned vše rýpavě. Kdybych chtěl rýpat vypadalo by to jinak tomu věřte. To já jsem dost upřímný.

pavelpavel*
hodnocení

0x

Na to je třeba umět trochu pracovat s grafikou a mít na to nějaký program grafický, ale popravdě to jde i malování jak píše Babka. Třeba vložit z pc vlastní fotku a přidat na ní nějaký text a uložit jako jpg obrázek. V grafickém programu pak jsou možnosti jakékoliv ořezávat, krájet tvary ... prostě všechno snad. Chce to ale trochu praxe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]