Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měsíc bez cigaret, žádný pokrok

Od: mladas odpovědí: 40 změna:

Dobrý večer, po skoro 5 letech už měsíc nekouřím a předtím jsem kouřil asi 4 měsíce velmi velmi omezeně, třeba jedna cigareta týdně, někdy 2.

Moje pocity jsou takové že třeba dnes mi tělo říká obzvlášť silně ať si jdu zapálit, mám tu před sebou krabičku Camel s jednou cigaretou, je to strašný.

Nevím jestli je tohle ještě absťák řekl bych že ne že to bude spíš psychický jelikož mi nejvíc chybí to posezení na balkoně s cigaretou dobrý čaj nebo káva k tomu.

Nevím jak se v tuhle chvíli překonat. Pak je tu ještě jedna věc, vyskytly se od doby co nekouřím různý problémy jako třeba větší únava během dne i když dost spím, pak zvláštní bolest levé ruky... Když jsem už dříve nekouřil delší dobu a pak jsem zase začal tako to vymizelo.

Co si o tom myslíte? Nechci si to po takto dlouhé době pokazit. Je to nejdéle co jsem to kdy vydržel a je to přesně na den měsíc od zapálení poslední cigarety. Mám pocit že jsem se nikam neposunul, furt stejné pocity.

40 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

junkers*
hodnocení

4x

Já teda nikdy nekouřil, ale přesně tyhle pocity mám před balíčkem párků v lednici ..

hodnocení

3x

Já si myslím, že si to v hlavě musíte obrátit. Nemůžete mít pocit, že nesmíte. Musíte ho nahradit pocitem, že můžete, ale nechcete. Musíte do hlavy dostat pocit vítězství. Nejste žádná sračka, které diktuje žváro! Jste vítěz! *palec*Vyzkoušeno, funguje to.

liska5
hodnocení

2x

Ta únava je z toho, že se tělo pomalu zbavuje škodlivin, které za kouření nasbíralo. Víc pijte vody a víc choďte na čerstvvý vzduch. Vám chybí ten rituál. Tak si ho upravte. Kafíčko na terase si dejte a k tomu místo cigarety třeba trubičku se šlehačkou nebo křížovku /z té se nepřibírá/.

hodnocení

1x

Pokud se vám kouř nezhnusí, budete "závislý" celý život. A je pak jen o vaší vůli, jestli se nevrátíte k tomu smradu.

Co se týče těch bolestí a dalších najednou se objevujících potíží - to může být z úplně jiného důvodu. Navštivte lékaře a nechte si udělat vyšetření.

@pavle - já kouřil na vojně 40-60 za noc - ale prostě mi to jednou tak zesmrádlo v hubě, že jsem s tím seknul a prostě si od té doby zapálil za 22 let jen jednou - doutník na narození první neteře. A ten jsem párkrát popotáhl a předal.

pavelpavel*

Možná to je řešení vypálit 60 za noc a to tělo to odmítne takovou dávku nadobro. Já taky když jsem se zpil jako dělo jsem si sliboval, že už nikdy, ale nevyšlo to. :)

pavelpavel*
hodnocení

0x

Ano to je normální reakce a ti, kteří často píšou jak kouřili 20-40 denně a sekli s tím ze dne na den nemluví pravdu.

Nemohu s Vaším tvrzením souhlasit. Můj tatínek kouřil 40 (v práci i víc) cigaret. Přestal ze dne na den
Tipnul cigaretu a rekl: " ode dneška nekouřím" a už si nikdy nezapálil. Nevedly ho k tomu žádné důvody, ani zdravotní,ani nedostatek peněz- prostě jen už dál kouřit nechtěl. A můj bratr udělal přesně to samé. Oba měli úžasně pevnou vůli.

Kouřil jsem 18 roků,ke konci 40-60 cigaret denně,nechal jsem toho ze dne na den,nejhorší to bylo asi tak první měsíc.Ale abych si sedl,postavil před sebe krabičku cigaret a díval se na ni,tak to mě nenapadlo ani náhodou.Zahoď ji a přestaň na cigarety myslet.

Já jsem udělal před 27 lety to samé, co popisuje denny. Pavelpavel bohužel neví, o čem mluví.

Pavle nevím jestli lžete nebo si to myslíte,ale osobně jsem ze dne na den skončil po asi 25 letech kouření klidně i přes stovku denně. Možná máte pravdu jen v tom že takových nás odnaučených kuřáků je hoodně malo ale jsme!

Adetouk a Satam- taky tak nějak jako Vy*palec**palec2*

pavelpavel*

Nic ve zlém Satame, ale já tě neviděl a Nikotin je na úrovni Heroinu to není o vůli a že o tom nic nevím? Ale vím a dost a rozhodně souhlasím s názorem některých skutečných mistrů. Takových jako ty je plný internet a já jsem děda mráz hele. Jinak čekal jsem okamžité reakce hrdinů těch je plný net. A pokud to někdo udělá jako otec mého kamaráda zrovna ted zemřel na rakovinu.

pavelpavel*

Diesele nemá cenu se opakovat. Hrdinů je plný net.

Pozor na ústa, pavle! Tvými tvrzeními tady děláš už z několika lidí lháře. A to si líbit nenechám a za svým tvrzením stojím. Takže by byla na místě kajícná omluva! Co ty nato?

Stavím se do fronty... Kouřil jsem 35 let, dost dlouho okolo těch 20 ks denně.
Přestal jsem také ze dne na den. Už 22 let jsem na to hrdý. Nejlepší věc, kterou jsem mohl udělat.
Mnoho mých známych kuřáků slabochů mne opravdu považuje za hrdinů. Oni to nedokázali.
pavelpavel*

Satame uvědom si, že to nemůžeš dokázat a ještě bys chtěl omluvu? Já přeplavu oceán, ale asi bys to chtěl vidět co? Nikotin je těžká droga a něco málo jsem o něm studoval. To je jako chtít seknout s Herákem. Víc nemá cenu to řešit.

Chudému duchem jako jsi ty, nepotřebuji nic dokazovat. Mě stačí, že jsem to sám sobě dokázal a jak je zřejmé, jistě nejsem sám. Pokud si myslíš, že omluva by pro tebe byla ponižující, pak se klidně utápěj ve svých nesmyslných teoriích a přesvědčeních. Někdo chudý duchem mě nemůže rozházet.

Netuším, kdo tě tvé teoretické nesmysly vtloukl do hlavy, ale vygumoval ti mozek perfektně.

PS: Tvoje vůle asi také nebude nic moc, viď?

pavelpavel*

Zkus to místo urážek dokázat. Více no comment.

Já tě neurážím, to je konstatování skutečnosti, zřejmé z tvého projevu.

Dále: Nemám ti co dokazovat, naopak, ty bys musel dokázat, že mé tvrzení není pravdivé. Tak to totiž v běžné společnosti chodí.

Více nemám co s člověkem na tvé úrovni diskutovat. Urážel bych další diskuzí s tebou sám sebe.

pavelpavel*

Jsem tu asi 4 měsíce a přišel jsem hlavně pomoct klukům s počítačema a hrama. Nikdy mě tu zatím nikdo neurazil ty jsi první. Nemám ani registraci, protože to nedělám kvůli bodům. Štastné a veselé přeji.

Mně se omlouvat nemusíš, ale přestala jsem po letech kouřit ze dne na den na svoje 40. narozeniny. A od té doby jsem nevzala cigaretu ani do ruky, ne tak do pusy. Měla jsem silný motiv a ten mi pomohl při mojí jinak slabé vůli. Už je to přes 20 let. A nechápu, proč bych tady někomu lhala - nikoho osobně neznám a nikdo nezná mě, nemám potřebu se dělat "lepší".

Nevím proč Pavle stále urážíte.NIKDO zde na poraďte nechodí za hodnocením a to jako že nejste zaregistrovaný něco znamená.- mně to připadá že chodíte urážet a oponovat.Dle mne jste díky Vašemu chování normální ubožák-nebo z Vás hovoří jen závist, že sám jste nedokázal přestat!

Všem, co zde píšete, že jste to dokázali- gratuluji, úžasné, tleskám. Máte můj obdiv. Jsem ráda, že se takoví lidé najdou. A k tomu zbytku debaty- netřeba se snad vyjadřovat. A děkuji, že jste přidali svůj názor pod můj *slunce* Neměla jsem v úmyslu Pavla urážet nebo cokoliv podobného v tomto smyslu.

38 let jsem kouřila, už mi přestávala stačit krabička. Mnohokrát jsem se pokoušela přestat, ale nešlo to. Až jsem týden chodila "na skupinu" a najednou, během jednoho dne jsem přestala, aniž bych měla problémy. Ten terapeut to z nás, bylo nás tam 25, dostal Kouřily dále jen dvě slečny, ale pak z nich vypadlo, že jsou na antidepresivech.

I můj otčím přestal ze dne na den a dodnes (už cca 25 let) nekouří. Stačila silná motivace (než si mohl pochovat dceru, musel se umejt, převlíknout, vyčistit si zuby, vzít si žvejkačku... než se s tím otravovat, raději ze dne na den přestal. Bylo s ním prej pak nějakou dobu k nevydržení...)

hodnocení

0x

To je běžné že po abstinenci-tedy nekouření se pak vyskytnou nebo mohou či zhorší zdravotní problémy.Osobně po x letech kouření mnohdy víc jak 40ks denně, se mni hooodně zhoršila psoriáza-předtím víc jak 7 let v klidu .Po cca půl roce až roce nastalo zkidnění a dnes pomalu nevím ,že lupenku mám!

Přesto bych Vám doporučil navštívit lékaře!

hodnocení

0x

Říká se, že teprve po třech měsících je člověk z nejhoršího venku a je na dobré cestě se závislosti zbavit. Třeba základní doba léčení v léčebně alkoholiků trvá tři měsíce. Zkušební doba v práci trvá také tři měsíce. Není to náhoda. Musíte vytrvat, trochu změnit životní styl a najít nové koníčky.

pavelpavel*

To je maximální doba trápení. :) Cesta ven z kliniky vede hned do putyky u většiny těch vyléčených.

hodnocení

0x

Přestal jsem před 3 měsící. Kouřil jsem cca 15 let cca 20 cigaret denně. Dohnal mě k tomu soused který pálí na balkóně a nevyhasíná, mě to jde vše do ložnice - SMRAD. Dálší důvod byla naše vychcaná vláda která od ledna zvyšuje daň - Je mi líto peněz které jsou rozfofrované dřív než jsem dokouříl cigaretu.

Za tu dobu jsem měl 1x vodní dýmku a jinak nic. Myšlenky na cigaretu jsou silné - dokonce i ve snech.

Nejkritičtější období pro mne byli první 3 týdny.

Dle mého názoru z kuřáka se stane už jen abstinet nikoliv nekuřák.

pavelpavel*

Dobrý názor, že z kuřáka (i alkoholika i fetáka) je již jen abstinent a co se týká smradu z vajglů a hlavně cen cigaret to člověka dožene k přestání dřív, nebo k přechodu změnit to jinak to kouření.

Abych pravdu řekl tak finančně jsem to nijak nepocítil.. človék to vrazí do něčeho jiného.. jídlo..

a ano přibral jsem cca 2kg :)

co se týče smradu z cigaret - ano smrdí mi to u druhého kuřáka..

ale občas mám chvilku kdy bych si prostě zapálil ..

niky024*
hodnocení

0x
Můj otec také kouřil cca. 5 let a pak postupně tak 3 týdny už si dával každý den o cigaretu méně, chvíli měl podobné potíže, ale během pár dnů ho to přešlo.
Dnes je zdravý nekuřák a je za to moc rád.

mladas
hodnocení

Víte co je zvláštní?

Už je to po druhé co to na mě dolehlo o svátcích, asi to bude takovým tím vánočním stresem, přesně tak to bylo i minulý rok kdy jsem selhal přesně na Silvestra a to jsem byl až na jeden přípitek střízlivý...

Každopádně dnes je to ještě kritičtější ale furt se držím tak mi držte palce ;)

Držím palce, tak ať nedržím nadarmo! To dáte, mlaďas!

hop®
hodnocení

0x

Hele @mladas, neprásknul ses, jak moc jsi mlaďas, kdy jsi začal, a v kolika teď zkoušíš přestat. Ale nechci bejt zvědavej, a každopádně držím všechny palce, abys to dal. Mně se to zatím nepodařilo, tak zkus bejt lepší než já, milý wole ! :)

mladas

Tak jak si přejete, je mi 17, v květnu 18.

Jsem tak akorát po hádce s mámou abych tu nemusel vypisovat znova svůj příběh tak ho sem jen vložím z jíného fora.

"Ahoj
Vím že jako 16 letý kluk bych tu asi ani neměl moc co dělat ale tohle forum jsem zvolil z toho důvodu že se tu asi dočkám více názorů jelikož tohle téma jsem tu často viděl probírat.
Mám prakticky od mala problémy s rodiči hlavně s mámou.
Prostě přehnaná starost a nahnutá psychika ze ztráty dítěte a rizikového těhotenství se mnou. Vlastně ani za to nemůže...
Jsem naprosto bezproblémové dítě, prospěch a chování dobré. Nežiju jak 90% v mým věku. Necourám se celý noci někde po klubech, nepiju max. nějaký malý přípitek při oslavách. Nevím co víc by chtěla, vše co kdy po mě chtěla tak má.
Je uplně šílená např. s tím že na mě řve do koupelny ať si pořádně umyju hubu a prdel, ne nedělám si srandu...
Pak za mnou jde večer do obýváku s řevem ať si jdu oblíknou ponožky abych se nenastydnul a to mi bude 17. Samozřejmně se vždy vzepřu a to si kolikrát vysloužím přezdívku zk*rvenec nebo zm*d.
To samý táta, dá si jedno pivo a máma mu vynadá do ožralejch kok*tů, za jedno nebo dvě piva! Nedávno i utekl a vrátil se až druhý den večer a to bylo asi už podruhý.Lze se mu divit?"

Babička s dědou jsou staří a už bohužel i nemocní. Máma s nima má hrozný vztah protože je prostě nenormální jak napovídá text výše.

Jsou to uní bába s dědkem a s ničím jim nepomůže, jenom já. Proto jsme se dnes hádali. Volal jsem babičce jestli nepotřebuje ona nebo děda něco kolem baráku nebo doma pomoct a samozřejmně na mě máma začla pořvávat co jim volám a už to začlo. Děda po operaci a máma se ani neobtěžuje se optat na jeho stav. Prostě se ani nepřijde podívat.

Jinak když jsem psal tamto na hoře tak mi bylo 16 a nic se dodnes nezměnilo.

V tomhle přestat kouřit je něco hroznýho, musím ale podotknout že jsem si od svého dne D 23.listopadu ještě nezapálil.

Dnes mám ale hroznou krizi a nic se od založení téhle diskuze nějak nelepší. Co mi poradíte v týhle situaci?

@mladas Kluku, vydrž to. Cítím s tebou, matku máš asi hroznou, tak přece si kvůli tomu ještě nepokazíš zdraví kouřením.

belpir
hodnocení

0x

Nemyslete na cigerety ani kouření.

Nejvíce pociťujete touhu si jít zakouřit vždy, když se myslí zabýváte cigaretami a jak moc vám chybí.

Donuťte se v takový okamžik myslet na něco jiného, zakažte si myslet na kouření a cigerety. Myslete na něco jiného, cokoliv ... nesmíte se vracet myslí ke kouření. Pokud si včas uvědomíte že na to myslíte a včas budete myslet na něco jiného, bude touha si jít zapálit měnší a za nějaký čas už vám bude lépe.

Nejtěžsí je nepodlehout té touze byť jen na to myslet ... ale to je cesta zpět.

jezevec*
hodnocení

0x

Absťák to není, ale s jednou cigaretou denně bych si fakt hlavu nelámal...

hodnocení

0x

Měsíc je pořád málo. Až to bude rok, bude to lepší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]