Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemožnost opravy nového auta

Od: zi odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na možnosti vyplývající z mé situace
V červenci 19 jsem měl autohavárii, byl jsem jednoznačně poškozený, automobil byl v té době půl roku starý.
Dnes je již oprávněn ale ... chybí jeden díl, který servis, dovozce, ani výrobce není schopen dodat! Auto byl mezityp starší stejné vozy měli jiné provedení dílu, a novější taktéž.
Auto tedy stojí již půl roku v servisu, nepojízdné. Mám celou dobu náhradní vůz.
Je možno z důvodu eopravitelnosti vozidla odstoupit od kupní smlouvy? Chápu že se nejedná o závadu, ale o havárii, nicméně nesu s nelibosti fakt, že po roce od koupě nelze sehnat nd.
Sehnat díl z nějakého vraku by asi nebyl problém. Jenomže servis ho od pojišťovny dostal proplacen, ale nemůžou ho nainstalovat protože ho nemají, a tak auto nemůžou vydat protože by se dopustili pojistného podvodu :D
Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

1x
Ze bys vozidlo po havárii vratil zpět prodejci? Zkusit to můžeš, přeji hodně štěstí :-D
zi
hodnocení

je mi jasné že to takhle nejde, bohužel nejde o závadu ale o havárii. Jen jako poškozený jsem teď trestaný, a se mi moc nelíbí. (nehledě na náhradní auto)

chjo
hodnocení

1x

A to Vám sdělil i dovozce a výrobce, nebo je to jen tvrzení servisu? Protože se mi to nějak nezdá, pokud není dostupné stejné č.dílu, mělo by mít v katalogu uvedenu náhradu. Pokud importér skutečně toto potvrdí, v rámci garancí požadujte jim auto vrátit. Že jde o havárii a ne poruchu není podstatné

id
hodnocení

0x

Nešlo by to takto? Servis vrátí platbu za proplacený náhradní díl i s prací. Vy si seženete na vrakáči svůj ND a servisu zaplatíte montáž. Něco vás to bude stát, ale auto bude jezdit.

hodnocení

0x

Na tvém místě bych zkusil zatlačit na pojišťovnu, aby sama hledala nějaké řešení. Protože se v průběhu opravy ukázalo, že auto je neopravitelné, požadoval bych po pojišťovně plnou náhradu (jako odpis). Možná, že by se pojišťovna se servisem nějak domluvila. Pokud ne, mělo bys možnost uplatnit plnou náhradu soudně u pojišťovny.

Kdyby to pojišťovna platila rozpočtem, tak by to bylo bez problémů. Příklad: Měl jsem havárku, pojišťovna spočítala že opava bude stát 33 tisíc. Ty mi poslali na účet. Mně to servisák opravil za 20 tisíc. Jsem 13 tisíc v plusu - ALE NENÍ TO POJISTNÝ PODVOD.

hodnocení

0x

Spíš by mě zajímalo, co je to za auto, že na to není náhradní díl... Možná že je asi moc "nové"?

Aby to nebylo jako s mým šicím strojem.potřeboval jsem k němu něco a jediný opravář a prodejce dílů mi tehdy sdělil (3-4 roky od koupě nového!)že je moc nový a že na něj ještě nic není. za další rok odešel motorek -ajo vy to máte moc staré na to už nic není. Tak jsem přes sestru sehnal nový motorek zamontoval s malou úpravou starého lože a stroj funguje od té doby další víc jak 2O let!Asi si myslel že mu to dám a on za cenu nového opraví-takto jsem si to opravil za asi 200kč .

zi
hodnocení

Je to Opel Milka X
doplněno 21.12.19 16:52: Opel mokka x
Sorry, automatická oprava

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]