Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vánoční večírek a neschopenka

Od: nemamjmeno odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, jsem od začátku prosince na neschopence. Dnes máme Vánoční večírek a volal mi sám zaměstnavatel, že mám přijít a nebát se toho, že mě někdo z práce nahlásí. Mám mu věřit a na večírek jít?
Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Dobrý den. Pokud jste práce neschopný, jste povinný dodržovat léčebný režim. Bez ohledu na to, co Vám říká zaměstnavatel. Kontrola Vám může klidně přijít a měl byste z toho zbytečné problémy.

vilik*
hodnocení

5x
Nikam bych nešel. Za pozdější problémy typu byl nebo nebyl nemocný a mohl tedy pracovat nebo ne by mi to nestálo.

schimpy
hodnocení

4x
Bohužel (nevím, jak teda vy Vaší firmě), ale lidé jsou někdy svině a mohou vás nahlásit příslušným úřadům. Ač sám zaměstnavatel to třeba myslí dobře, "zbytek" firmy to může pochopit jako provokaci. Zvlášť, pokud byste na večírek dnes šel a po Novém roce byl na neschopence třeba dál.

hodnocení

4x
Já bych tam nešla. Bylo by mi to i blbý vůči ostatním kolegům, kteří za mě dělají. Divím se tomu zaměstnavateli, že vám to řekl
doplněno 20.12.19 17:27: Taky by to mohla být léčka od Vašeho zaměstnavatele. Řekl, že tam máte jít, Vy tam půjdete a pak budete mít s tím problém a lehčeji se Vás zbaví. Je to ta nejhorší varianta, ale ne nemožná. Někteří lidé jsou svině. Mně se v prvním zaměstnání stalo, že mi kolegyně řekla, že si můžu číst, že nejsou zákazníci, že to neřekne a pak to práskla na mě vedoucí a vyhodili mě.

mak*
hodnocení

3x

Jak dlouho na neschopence jste? Jestli vás platí ještě zaměstnavatel, tak mu můžete věřit, jestli sociálka, tak to on nemůže vědět, jestli přijdou nebo ne.

lipanek
hodnocení

2x

Lidi Vás pomluví, budou si o Vás povídat a věřte, že i po pár letech.

Byla ve stavu neschopných a na večírek přišla. Udělala si všechno v klidu na Vánoce, uklidila, napekla ...my jsme dělali za ní...

Za mne - nechodit.

Vedoucímu bych později řekla, kdyby na to přišla řeč, že jste se ještě necítila dobře. Nevím, tedy, s čím marodíte.

Vedoucímu bych později řekla, kdyby na to přišla řeč, že jste se ještě necítila dobře.Proč hned lhát? nestačilo by sdělit neměla jsem vycházky tak jsem nemohla přijít?!Popřípadě sdělit - je to nefér k ostatním-na neschoppence a ještě jít na večírek -už tak musí pracovat i za mne a já se flákám doma!?
lipanek

diesel - Máte pravdu. L.

hodnocení

1x
Měl sis nechat napsat vycházky. Teď ti zbývá jedině se domluvit se známým lékařem že ti v případě průseru potvrdí že ti nebylo dobře tak jsi byl u něj aby tě prohlédl.

hop®
hodnocení

1x

I když Vás nikdo z práce nenahlásí, může přijít namátková kontrola od zdravotní pojišťovny. Já bych to neriskoval...

hodnocení

0x
Záleží s čím marodite, pokud si v práci zlomite ruku a ne schválně tak bycb tam o vycházky klidně šel, pokud něco jiného co se dá i svindlovat tak by v tam nešel ani o vycházky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]