Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stravenky na kartě

Od: delina® odpovědí: 16 změna:

Má někdo zkušenost s elektronickými stravenkami na kartě? Dříve jsem dala třeba 2 stravenky a doplatila penězi, jak nyní? Jak určit, kolik mi mají z karty odmazat, když mám třeba nákup za 1500,-? nebo už lze nakoupit jen do výše limitu stravenek na den?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

belpir
hodnocení

0x
My máme Benefitku ... je to stejné jako platební karta s limitem 500 na jeden nákup. Kupujeme na to úplně všechno ... alkohol, drogerii atp. Odečtu jen tolik, kolik je cena . Ale u jiných karet může platit jiná politika

ppp
hodnocení

0x

V restauraci/jídelně či obchodě, kde akceptují moji "stravenkovou" kartu, při placení oznámím že platím kartou, kterou ukážu. Na výzvu kartu přiložím k platebnímu terminálu, který mi z karty odečte částku, zadanou obsluhou. Pokud dávám zpropitné, upravím částku útraty, kterou mi obsluha oznámila a obsluha tuto částku zadá "k úhradě" do terminálu (který mi ji odečte z karty). Nemám-li na kartě dost peněz, oznámím že zbytek zaplatím hotově - obvykle bez problémů. Jednotlivá (denní) platba na kartě je limitovaná - např. 500,- Kč/den.

hodnocení

0x

Z karty Vám odečtou celou částku, kterou máte uhradit maximálně do výše denního limitu (obvykle 500,-).

Nemyslím si, že restaurace přistoupí na to, že část útraty zaplatíte kartou a část hotově (snad jen s vyjímkou, kdybyste chtěla hotově zaplatit spropitné).

Není důvod, proč by prodejce neměl akceptovat platbu částečně kartou a částečně hotovostí. Naopak je to běžná věc.

hodnocení

0x
Nám nabídli přechod na UP e.stravenky. Tam jak jsem dohledal je denní limit 800.- Doufal jsem že s kartou zaplatím potraviny všude ale zase je tam ten bordel že je berou jen tam kde mají smlouvu na stravenky Cecque Degener. Degeneráti jedni :(
etana*

A co je v tom za bordel?

Bordel je, že když už někde berou stravenky,bylo by dobře, kdyby brali všechny. To že si zaměstnavatel zvolí firmu a její stravenky skoro nikde neberou je k zlosti. Zvlášť u velkých firem se lehko stane že ústředí v Praze vybere stráven kovou firmu kterou u vás neberou a pak se vám doma hromadí stravenky a vy je nemáte jak utratit.
etana*

Znamená to tedy, že byste si přál, aby váš podnik uzavřel smlouvy se všemi stravenkovými firmami a dával vám stravenky všech firem? Jak by vám to mixoval? Nebo by se vás každý měsíc ptal, jaké chcete? To jde tam, kde je hodná ekonomka a celkem patnáct zaměstnanců, jako třeba u nás. Ale kdyby těch zaměstnanců bylo sto, už by to chtělo extra účetní jen na stravenky. Hurvínek válku, že?

re4zon
@etana jak hurvinek valku spis vy. Pise jasne, ze by si pral aby obchody akceptovaly vsechny stravenky. Coz by uz dneska nebyl problem, kdyz to dokaze cele zastitit dodavatel terminalu. Ovsem musel by chtit. A napr. i moloch jako je O2 na to u svych reseni z vysoka kasle.

Problém je v tom, že každá stravenková firma má jinak nastavený procentuální poplatek. A nikdo nemůže nutit obchodníka, aby přijímal stravenky, které se mu dle jeho soudu nevyplatí.

Jak prosté milý Watsone... ;)

etana*

Takže by chtěl, aby soukromé subjekty akceptovaly podmínky ne podle svých zájmů, ale podle toho, co udělá jeho zaměstnavatel. Nějakým zákonem nejlépe, že by to nařídila přímo vláda. Geniální, socík neskončil. Bude fakt nejlepší zrušit celý stravenkový byznys. Popravdě s takovým materiálem by bylo )plně nejlepší žádné stravenky zaměstnancům nedávat, pořídit do odpočívárny ledničku, mikrovlnku a pár talířů a ať si každý nosí svoje jídlo, co si koupil za své.

motak
apravne, snad uz stravenky brzo zrusi. A v sodexu apod nebudou mit co žrát...

vilik*
Já si stále myslím, že stravenky se měly zrušit už dávno. Jestli to má být spravedlivé, ať mají všichni pracující možnost odepsat z daňového základu a po prd.li.
Původní princip umožnit závodní stravování nebo umožnit teplé jídlo pro zaměstnance je těžce porušován tím, že zaměstnanec je bere i tam (A zejména tam), kde nemá přístup k teplému jídlu. Jenže oficiálně nesmí opustit pracoviště, takže stejně stravenky utratí jinde a jindy, nebo s tichým souhlasem zaměstnavatele odchází z pracoviště, se všemi právními důsledky z toho vyplývající.
Argumenty typu zkrachuje stravenková firma, no a co, bere si dost velká procenta, takže se vlastně živí jako vekslák s ekvivalentem oficiální měny.
Argumenty typu zkrachuje hospoda, nevím, za stravenky stejně každý, koho znám a má je, bere zboží v Bille nebo u Vietnamců. Případná ztráta hospody tak může vlastně znamenat, že nebude vařit pár procent jídel, které vlastně dotuje ze svého zisku.
Stravenková karta je další takový oj.b. U nás ve městě ji například nebere nikdo, takže můžete chodit o polední pauze do vedlejšího města, je to jen 20 kilometrů, tam to Billa brát nejspíš bude. A teplé jídlo zase v práci nemáte.
Vkládáte mi do úst své smyšlenky a děláte ze mě pohrobka komunistickeho režimu naprosto bez důvodu. Chtěl jsem jen naznačit, že když platím elektronickou kartou, tak obchodníkovi peníze přijdou z banky. Nemá s tím víc práce jako když musel třídit stravenky jednoho distributora na jednu hromádku a stravenky druhého distributora na druhou a posílat to každému zvlášť k proplacení a hlídat si dvakrát jestli mu to vyplatili a dvakrát to určovat když ne... Pokud zaplatím elektronickou kartou přijde mu to na účet jako normální běžná operace a nic hlídat nemusí. To že mají stravenkové distribuce každá jiné podmínky asi nebude tak žhavé. To by snad každý obchodník bral jen ty nejvýhodnější a ostatní by šly rychle do kopru.
etana*

Totak, přijde mu to na účet, kam to ale musí poslat ta stravenková společnost, banka jen provádí příkazy. Zjednodušení je jistě takové, že vše je v PC a není třeba hrabat se v papíru, ale výkaz, kolik prodal za které karty musí bezpochyby posílat stravenkáčům pořád. Třeba je to automatizované, ale pořád to není vztah obchodník- banka a nic víc. To je ale jedno, asi se všichni shodnou, že stravenky klidně můžou zaniknout a zda se zaměstnavatel rozhodne dávat benefit zaměstnancům nebo jim nakašlat je jiná věc. Z psychologického hlediska lépe na zaměstnance i zaměstnavatele působí ty stravenky, ale to je jen detail.

hodnocení

0x

Myslím, že to půjde těžko platit část bezhotovostně a část hotově. Papírové stravenky mi připadají lepší. Kartu si musíte aktivovat, chtějí po Vás ještě k tomu chytrý mobil a informace ze stravenkové společnosti nejsou zrovna vyčerpávající. Potřebovali jsme vědět zda tou kartou půjde vybrat z bankomatu celá hotovost z karty samozřejmě vždy do denního limitu po pár dnech a musel by být výběr zdarma. Kdoví jestli za vedení karty nechtějí stravenkové spolky poplatky. Děláme po stavbách a někde by nám karty nebrali. Řešíme to tak, že navštívíme restauraci a firma pak platí hospodskému fakturu. Také si nakoupíme potraviny a uvaříme si sami a taky to dostanem proplaceno. Nejlepší je stravenky a karty zrušit a peníze dát lidem přímo, neživit stravenkové spolky, doufám, že to ve vládě projde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma billa stravenky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]