Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
co dělá komparzista? Má s tím někdo zkušenost?
V podstatě je totak,jak píšíostatí. Jinak veklkou část času komparzista pročeká na svůj záběr. Pak nastupuje b uď v civilu, jestliže jeho oblečení odpovídá, yřeba ti výše zmínění hosté v (současné) kavárně, nebo jsemdělal čičmundu ve filmu Gympl: Ty moje scény se natáčely v metru, tam jsem prostě čekal na metro a když přijelo, nastoupil jsem, opakovaně. To se ovšem točilo po půlnoci, když má metro přestávku, atak DP půjčili filmařům jednu stanici a jednu soupravu, která tem opakovaně přijížděla a zase odjížfěla. Nebo jsem "hrál" hosta na čečenské svatbě, to byla čečenská honorace ajako kostým vyhledávalikomparsisy s plnovousem. Role spočívala v tom, že hosté seděli u slavnostní tabule a čekali, až ze sálu uteče nevěsta a cestou sebere příborový nůž (kterým prý násldně zavraždí ženicha, ale to jsme neviděli) a mezitím jsme svírali peníze, které ženich rozhjazoval do davu , a následně je vraceli, aby se záběr mohl opakovat. Nebo jsem v nějakém americkém seriálu d (tuším Poslední křižák či něco podobného ze středověku) hrál středověkého Žida. Promenoval jsem se po pařížské tržnici (celá Pařčíž byla postavena na Barrandově), nebo jsme nejprve hromadně prodestovali a následně odcházeli uličkami Paříže,když panovník všechny Židy z Paíže vypověděl. (Mimochodem celá kulisa ještě v průběku natáčení (tedy ne přímo při natáčení) lehla popelem, o tom se dost psalo.) Tam tedy k povinnostem komparzisty patřily kostýmní zkoušky a vypůjčení a oblečení kostýmu, to samozřejmě před vlastním natáčením, pak jsme v tom kostýmu zase dlouho čekali.
Docela pěkné bylo, když jsemshrál účastníky šachového turnaje v jekési italské detektivce (ze seriálu, který se u nás nehrál) Tam jsem také následně předváděldiváky z hlediště a aby jich bylo víc, tk se to natáčelo opahoveně a vždy jsme si poipiosedlki o několik řad, což následně pospojovali (takže jsem vlastně měl multiroli, ale honorář byl jen jeden.
Jinak takové natáčení zabere celý den, občas jsem vyjížděl k svážejícímu autobysu tak třeba ve dvě ráno, aby se to všechno stihlo (autobusy komparzní agentury to svážely v několika rundách, bylo třeba stihnout kostýmy, a tsk.)Jinak honorář bývá větší, když se točí pro zahraniční produkci,
Dobrý den, jak již uvedeno, tak je to neherec, který hraje ještě menší role, než jsou "čurdy". Zkušenost mám z mládí, tak bych řekl, že se hlavně čeká (na někoho, na sluníčko, až přestane pršet apod.). Zdravím!
Písnička na téma (poslouchejte a čtěte text):
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.