Nejste přihlášen/a.
6x
V podstatě je totak,jak píšíostatí. Jinak veklkou část času komparzista pročeká na svůj záběr. Pak nastupuje b uď v civilu, jestliže jeho oblečení odpovídá, yřeba ti výše zmínění hosté v (současné) kavárně, nebo jsemdělal čičmundu ve filmu Gympl: Ty moje scény se natáčely v metru, tam jsem prostě čekal na metro a když přijelo, nastoupil jsem, opakovaně. To se ovšem točilo po půlnoci, když má metro přestávku, atak DP půjčili filmařům jednu stanici a jednu soupravu, která tem opakovaně přijížděla a zase odjížfěla. Nebo jsem "hrál" hosta na čečenské svatbě, to byla čečenská honorace ajako kostým vyhledávalikomparsisy s plnovousem. Role spočívala v tom, že hosté seděli u slavnostní tabule a čekali, až ze sálu uteče nevěsta a cestou sebere příborový nůž (kterým prý násldně zavraždí ženicha, ale to jsme neviděli) a mezitím jsme svírali peníze, které ženich rozhjazoval do davu , a následně je vraceli, aby se záběr mohl opakovat. Nebo jsem v nějakém americkém seriálu d (tuším Poslední křižák či něco podobného ze středověku) hrál středověkého Žida. Promenoval jsem se po pařížské tržnici (celá Pařčíž byla postavena na Barrandově), nebo jsme nejprve hromadně prodestovali a následně odcházeli uličkami Paříže,když panovník všechny Židy z Paíže vypověděl. (Mimochodem celá kulisa ještě v průběku natáčení (tedy ne přímo při natáčení) lehla popelem, o tom se dost psalo.) Tam tedy k povinnostem komparzisty patřily kostýmní zkoušky a vypůjčení a oblečení kostýmu, to samozřejmě před vlastním natáčením, pak jsme v tom kostýmu zase dlouho čekali.
Docela pěkné bylo, když jsemshrál účastníky šachového turnaje v jekési italské detektivce (ze seriálu, který se u nás nehrál) Tam jsem také následně předváděldiváky z hlediště a aby jich bylo víc, tk se to natáčelo opahoveně a vždy jsme si poipiosedlki o několik řad, což následně pospojovali (takže jsem vlastně měl multiroli, ale honorář byl jen jeden.
Jinak takové natáčení zabere celý den, občas jsem vyjížděl k svážejícímu autobysu tak třeba ve dvě ráno, aby se to všechno stihlo (autobusy komparzní agentury to svážely v několika rundách, bylo třeba stihnout kostýmy, a tsk.)Jinak honorář bývá větší, když se točí pro zahraniční produkci,
3x
1x
Dobrý den, jak již uvedeno, tak je to neherec, který hraje ještě menší role, než jsou "čurdy". Zkušenost mám z mládí, tak bych řekl, že se hlavně čeká (na někoho, na sluníčko, až přestane pršet apod.). Zdravím!
doplněno 19.12.19 10:48:
Písnička na téma (poslouchejte a čtěte text):
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.