Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělá komparzista?

Od: citrino odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,
co dělá komparzista? Má s tím někdo zkušenost?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

V podstatě je totak,jak píšíostatí. Jinak veklkou část času komparzista pročeká na svůj záběr. Pak nastupuje b uď v civilu, jestliže jeho oblečení odpovídá, yřeba ti výše zmínění hosté v (současné) kavárně, nebo jsemdělal čičmundu ve filmu Gympl: Ty moje scény se natáčely v metru, tam jsem prostě čekal na metro a když přijelo, nastoupil jsem, opakovaně. To se ovšem točilo po půlnoci, když má metro přestávku, atak DP půjčili filmařům jednu stanici a jednu soupravu, která tem opakovaně přijížděla a zase odjížfěla. Nebo jsem "hrál" hosta na čečenské svatbě, to byla čečenská honorace ajako kostým vyhledávalikomparsisy s plnovousem. Role spočívala v tom, že hosté seděli u slavnostní tabule a čekali, až ze sálu uteče nevěsta a cestou sebere příborový nůž (kterým prý násldně zavraždí ženicha, ale to jsme neviděli) a mezitím jsme svírali peníze, které ženich rozhjazoval do davu , a následně je vraceli, aby se záběr mohl opakovat. Nebo jsem v nějakém americkém seriálu d (tuším Poslední křižák či něco podobného ze středověku) hrál středověkého Žida. Promenoval jsem se po pařížské tržnici (celá Pařčíž byla postavena na Barrandově), nebo jsme nejprve hromadně prodestovali a následně odcházeli uličkami Paříže,když panovník všechny Židy z Paíže vypověděl. (Mimochodem celá kulisa ještě v průběku natáčení (tedy ne přímo při natáčení) lehla popelem, o tom se dost psalo.) Tam tedy k povinnostem komparzisty patřily kostýmní zkoušky a vypůjčení a oblečení kostýmu, to samozřejmě před vlastním natáčením, pak jsme v tom kostýmu zase dlouho čekali.

Docela pěkné bylo, když jsemshrál účastníky šachového turnaje v jekési italské detektivce (ze seriálu, který se u nás nehrál) Tam jsem také následně předváděldiváky z hlediště a aby jich bylo víc, tk se to natáčelo opahoveně a vždy jsme si poipiosedlki o několik řad, což následně pospojovali (takže jsem vlastně měl multiroli, ale honorář byl jen jeden.

Jinak takové natáčení zabere celý den, občas jsem vyjížděl k svážejícímu autobysu tak třeba ve dvě ráno, aby se to všechno stihlo (autobusy komparzní agentury to svážely v několika rundách, bylo třeba stihnout kostýmy, a tsk.)Jinak honorář bývá větší, když se točí pro zahraniční produkci,

hodnocení

4x

Komparzista dělá "křoví" podle pokynů režie.

hodnocení

3x
Moje žena hraje v Poslední Aristokratce. Prostě děláš to, co se řekne. Není to nic složitého, jen někdy, většinou se to opakuje 20x 30x prostě až se to líbí rejžovi.

mak*
hodnocení

3x

Komparz jsou lidi v pozadí. Typický příklad třeba dva hrdinové filmu jsou v restauraci a ti lidé, co sedí v té restauraci v pozadí, jsou komparz. V extrému nějaký komparzista i řekne 2-3 slova (obvykle ho předabují).

figurek*
hodnocení

1x

živé pozadí filmové akce. Někde stojíš, někde se projdeš, na povel jásáš, na povel se svalíš na zem atd.

lidus*
hodnocení

1x

Soused hrál v Četnících a seděl v hospodě, pil pivo, kouřil a hrál karty. Ovšem natáčení trvalo 2 dny, stále dokola.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, jak již uvedeno, tak je to neherec, který hraje ještě menší role, než jsou "čurdy". Zkušenost mám z mládí, tak bych řekl, že se hlavně čeká (na někoho, na sluníčko, až přestane pršet apod.). Zdravím!

doplněno 19.12.19 10:48:

Písnička na téma (poslouchejte a čtěte text):

Děsná písnička *ee*. Nicméně jsem se přinutil to přeposlouchat do konce, i když mě to stálo dost sil :(.

ben®

magdon - tím se netrapte. On nemá každý schopnost ten text (o životě) pochopit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]