Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kurz-kdy nakupuju a prodávám

Od: mirkanora odpovědí: 7 změna:
Zdravíčko, uděláte mi v tom pořádek lidi? Jaksi sem se do toho zapletla. Moje banka moneta má kurz tento pro euro : nakupujeme za 24,67 a prodáváme za 26,28. Jak to tedy bude když z Rajchu budu posílat eura na svůj český účet? Budu mít asi kurz nakupuji nebo? Ale zas si říkám, že prodávám je bance... Nevím. Vyšlo by mě to podezřele dobře.. Směnárna mi dává 25,50 když chcu rozmenit na české. Doufám, že to bude ten 26,28 právě
:-D

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Vždycky je to ten v tu chvíli horší ;)

hodnocení

0x
Je to jejich nákup, tzn ten pro prodávajícího zákazníka méně výhodný kurz. Proč si někde nezřídíš účet v eurech?

hodnocení

0x

Pokud v Rajchu pracuješ, pak je asi nejvýhodnější si tam i pořídit účet. Moneta tě dost nestydatě okrádá, lepší je měnit právě ve směnárně. U nás mají Vietnamci legální směnárny s vynikajícími kurzy.

hodnocení

0x
Když máš monetu, tak přímo v té aplikaci si můžeš zřídit eurovy účet a posílat eura přímo na ten eurovy. Dostaneš k němu i kartu, takže si ty eura v rajchu můžeš rovnou vybrat tou kartou a výběr je zdarma. Eura můžeš vyměnit ve směnárně, když je tam lepší kurz. A ještě má moneta jednu takovou vychytavku, má směnárnu přímo v aplikaci, kdy si ty eura jednoduše převedeš z euroveho na korunovy účet za mnohem lepší kurz blíže ke středu, takže tam není tak velký spread. Dostaneš opět lepší kurz než přímo kurz banky. Ono stačí trochu víc se podívat do bankovnictví a hned má člověk lepší přehled a ví, co jeho banka umí. Pak se hned lépe orientuje, nemusí nikam chodit, protože si to udělá na pár kliknutí v mobilu nebo počká na výhodnější kurz, případně utratí peníze kdekoliv v unii.

jezevec*
hodnocení

0x

Banka tě ojede vždycky. Můj tip - buď účet v Německu a platit všude kartou, nebo je vyměnit v tý směnárně, která ti dává 25,50. I když tomu moc nevěřím, protože dneska žádná směnárna nedá víc, než 25,35. Dobrej kurz mívají i na benzínkách ONO. Ale běžně nakupuju Eura na vietnamských tržnicích a s kurzem jsem spokojený...

U nás byl dnes kurz 25,05 ve směnárně. Včera byl střed 25,483 a teď aktuálně střed 25,426 takže taky pochybuju, že dostane 25,50

hodnocení

0x
Nutno taky říct, že moneta nemá zrovna výhodné kurzy, proto taky mají tu novou směnárnu v bankovnictví, kde jsou kurzy výhodnější a jsou tedy motivovaní převádět peníze přímo tam. Kterákoliv banka pak má kurzy výhodnější, například air má dneska 24,90 což už je rozdíl. Taky fio nebo equa má kurz lepší. Mít rakouský účet taky nic neřeší, když dnes si u každé banky můžete otevřít účet v jakékoliv měně a mít eura nebo jinou měnu na svém účtu. U nás jsou účty vesměs všude zdarma, u zahraničních se ale většinou platí poplatky, takže to nic neřeší. A naše banky už mají eurove převody v rámci EU zdarma, tak k čemu mít účet v zahraničí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kurz eura

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]