Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stravenkové šílenství, proč to nejde?

Od: grubaje odpovědí: 3 změna:

V obchodě jsem zažil, jak se ptal zákazník, zda jde nakoupit nějaký dárkový nebo slevový poukaz za stravenky, prodavač nevěděl a poradil se s kolegou vedle, a říkal že asi ne, že to pak nejde "odečíst"

V ten samý den se jiný zákazník ptal v supermarketu (u dialogu jsem nebyl), jan pak u dozvuku u pokladny, kdy si provavačky říkaly ,že takové "odmítají", že tohle si zkoušet nebudou (klíčové slovo slevové kupóny)?

Jednak, proč to teď zrovna je na předtřes dnes a proč to nejde? a proč některé prodavačky jsou tím vytočené (nebo aspoˇn rozhozené)?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Tipuju, že se plno lidem nahromadily stravenky a potřebují je udat do konce roku, tak už moc možností nemají :)

Jinak za stravenky se (v normálních obchodech) dají opravdu koupit jen potraviny a nealkoholické nápoje. Pokladna je na jiné zboží nepřijme, napíše kolik lze zaplatit ve stravenkách a kolik musí dotyčný doplatit jinak.

hodnocení

0x
Nejsou stravenky jako stravenky, nám třeba dávají prémie na jistou platební kartu od společnosti co má stravenky, je to určené k rekreaci, do lékáren, do divadel. A teď si vemte že tam máte třeba 10litru, platnost do konce roku a teď co s tím...na peníze to převést nejde tedy nějak jde ale s brutálním poplatkem. Na dovolenou já osobně nejezdím s cestovkou, navic to ani všechny neberou, v lékárně tk taky neutahnu od toho mám na zahradě česnek, a v divadle to zase taky všechno neutratim. Tak pak holt člověk obíhá porůznu obchody kde by se toho dokázal zbavit a těch je jak šafránu...
dolga*

prémie

------------------------

Nejde vůbec o prémie, ale o bonusy. Prémie nejsou danově zvýhodnovány. A bonusy se zajištují na stejném principu, jako stravenky, u téhož dodavatele. Jediná rada - zaměstnanci mohou tento bonus odmítnout s tím, že by byli rádi za jiné možnosti a věřte mi, že je jich spousta. Ale dokud lidé nereptají, nic se nezmění.

U dcerky v práci to bylo také tak. Měli bonusy do fitka a přitom na to nebyl čas, zaměstnanci domů chodili pozdě večer. Takže bonus se míjel s učinkem, nevyčerpané bonusy byly k ničemu. Změnili to na návrh zaměstnanců. Je to už asi 6 let, takže se podívejte na stránky dodavatele a tam by ty možnosti měly být vyjmenovány a požádejte o změnu zaměstnavatele - Vy i ostatní nespokojení.

Zaměstnavateli je to jedno, proto nemá důvod sám něco měnit. Často se naopak domnívá, že jsou lidé rádi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]