Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dát číšníkovi znamení, že chci zaplatit?

Od: postcd® odpovědí: 15 změna:

Pokud možno bez nutnosti nic volat nebo říkat.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Já většinou viditelně držím peněženku :) pak jste ale samozřejmě odkázán na to, že si vás musí nejprve všimnout, což ve slušné restauraci není problém.

skeptic

Přesně tak, počkám, až se kellner podívá mým směrem a pak ostentativně pozvednu šrajtofli. *kafe*

72mona3*
hodnocení

3x

Pokud je to dobrá obsluha, není třeba nijak gestikulovat. Většinou nenápadně proplouvá kolem a okukuje, či se rovnou zeptá na spokojenost a vaše další přání. Pokud je obsluha dobrá, leč zaneprázdněná, stačí držet peněženku a čekat na oční kontakt, až poběží kolem. Pak stačí pozvednout obočí a peněženku (někdy to funguje i samostatně). No a pokud je to lempl, co si za barem leští... třeba sklo, nebo je na instáči, FB (či poraďte.cz:)), tak nepomůže ani oslovení. Už párkrát jsem byla nucena se zvednout a dojít přímo ke kase s tím, že odcházím a jestli chce, abch to zaplatila. M.

hodnocení

2x
Obléct kabát a zamířit k východu :-D
dolga*

No, to bych moc neradila, *smich* agilní obsluha na Vás zavolá 158 a jste ve vazbě, pokud utrata přesáhne 5 000 kč. Takže je lepší chtít zajít do kuchyně, v tu ránu se vyrojí všichni, co v kuchyni jen kecali i s obsluhou a nebudete vědět, komu zaplatit dřív...*vtip*

mak*
hodnocení

2x

Správní číšník sleduje, jestli máte dojedeno a dopito a přijde se zeptat, zda si ještě něco dáte. Pak stačí říct: "Ne děluji, zaplatím". Pokud nejde, tak vyndám na stůl peněženku a pokud ani to nezabere, tak když jde kolem a dívá se mým směrem, tak tu ruku s peněženkou zvednu. Pokud ani po tomto alespoň neřekne: "Hned jsem u vás" (za předpokladu, že mě viděl), tak se zvednu ze židle a začnu se oblékat a to už přijde určitě. Jen jednou se mi stalo, že nepomohlo ani to, tak jsem musel k výčepu říct, že platím.

hodnocení

1x

Dobrému číšníkovi stačí naznačit...

Ale zažil jsem i situaci, kdy jsem číšníkovi snad 5x říkal o placení...a snad 15minut se nic nedělo. Tak jsem se zvedl a odcházel..byl u mne velice rychle a měl nějaké řeči že odcházím bez placení. Vysvětlil jsem mu to..a myslím, že příště už si dá pozor. A pokud si pozor nedá, opět se mu budu snažit 5x říct, že chci platit...pokud nepochopí, opět budu "odcházet bez placení".

joudic*
hodnocení

0x

ja si pockam na ocni kontakt a prihlasim se zvednutim ruky s ukazovackam "jako kdybych ukazoval, ze mi pada lustr na hlavu" *smich* na to vetsinou nasleduje cisnikovo pokynuti hlavou ze rozumel a za chvili prijde.

hodnocení

0x

Povětšinou jsem řekl Míro nebo Karle-budu platit-dle toho kdo z nich měl směnu.

"Pokud možno bez nutnosti nic volat nebo říkat" *zmateny*

hop®

Mně většinou tak jednou měsíčně Jana říká: "Hope, nechtěl bys zase někdy něco zaplatit?" *hej**haha*

Miki-svého času jako stálý hostr-štamgast -jsem měl, a nejen já, jisté výhody.

@diesel to já nerozporuju, ale tazatel se ptá, jak naznačit, že chce platit, aniž by musel něco říkat, a ty na to napíšeš, že jsi "řekl"... :) jaké jsi měl výhody nebo nevýhody s tím absolutně nesouvisí :)

hodnocení

0x

Je to hodně let, vylezli jsme na Sněžku. Tehdy tam ještě fungovala restaurace, byli jsme prochladlí, dali jsme si čaj. Všechna místa byla obsazena, převážně Němci. Čaj jsme vypili, chtěli zaplatit. Číšník nás přehlížel, jako koza palouk.

Manžel najednou zamával peněženkou a vykřikl: Cáln, bite (zahlen, bitte)! Tedy: Chci platit. Kde to tak najednou vzal, nevím, německy neumí. V tu ránu číšník zabrzdil prudce u našeho stolu. A moc se divil, když mu manžel po zaplacení česky poděkoval. ;)

Dodneška si občas vzpomeneme. Jak měli "prachatí Němci" přednost před obyčejnými Čecháčky. Jaga.

hodnocení

0x

číšníci sledují hosty. Stačí zvednout peněženku a koukat na ně do očí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]