Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová televize = nespokojenost mamky

Od: fred odpovědí: 6 změna:

Ahojte,

Je mi 13 let a dneska můj nevlastní otec co u nás bydlí společně s mojí vlastní matkou a starším bratrem přivezl novou velkou televizi. Doposud jsme měli takovou starou malou a šedou. Náš obývák kam se nová televize dávala není extra velký a jelikož máme stěnový nábytek jako skříňky,poličky atd... spojené dohromady a ve středu bylo místo na malou starou televizi museli jsme tohle místo trochu seříznout aby se nová televize vešla nahoru ke stropu a položila se na upravenou skříňku. Nedali jsme o tom vědět ani mámě ani bratrovi protože jsme to chtěli dát jako překvapení a zajímal nás jejich názor. No,a máma ještě dnes v den co jsme to dokončili přijela z denní směny a její reakce nebyla nijak hezká. Nebyla naštvaná ani nenadávala ale bylo vidět že není spokojená. Pak jsem za ní šel a zjistil jsem že se jí to nelíbí takhle nahoře, že jí to není přijemné a nelíbilo se jí že o tom nic nevěděla což mě mrzí po tom co jsme to asi 4 hodiny dělali. Nemáte nějaký nápad co dělat?

Nevím jestli by bylo možné nábytek upravit více,nikdy jsme tak velkou změnu nedělali.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Podle toho, jak to popisuješ, tak je teď televize u stropu a to není vhodné místo, pokud není místnost dostatečně velká a člověk nemá potřebný odstup. Musí totiž zaklánět hlavu a to není příjemné. Ty za to nemůžeš, ale Tvůj otec měl teda trochu přemýšlet, on je dospělý. Nebuď smutný, že neměla maminka radost. Já bych také neměla. Ale Ty s tím nic nedělej, nech to na otci. Ona mu to maminka vysvětlí.

michalverner
hodnocení

1x

Co je na tom složitého?Místo truchlení stranou si všichni sedněte,přemýšlejte,domluvte se kam jí přemístit a instalujte...všichni společně.Jste přece rodina tak spolu mluvte a komunikujte...VŠICHNI.

kepler*
hodnocení

0x

Správné umístění obrazovky by mělo být takové, abys měl její horní okraj ve výši očí. Tedy přibližně 90 - 100 cm nad podlahou, podle výšky sedacího nábytku a výšky pozorovatele vsedě. Nedivím se tedy, že se mamce koukání někam výš nelíbí.

lipanek
hodnocení

0x

Takhle na dálku nikdo neodpoví přesně, kam byste tu televizi měli dát jinam.

Protože my nevíme, jak to u Vás vypadá, ty poličky+skříňky si neumím představit, jak je vše členěné.

A jestli jste se snažili a žádný jiný prostor nenašli, těžko něco radit.

Určitě by televize měla být v takové výšce, aby pohled na ni byl příjemný, aby člověk moc nezakláněl hlavu, nebolelo za krkem.

kami*
hodnocení

0x
Velká televize je hrozně výrazná změna. Musí si na ni člověk zvykat. Za čas se může stát, že by mamku mnohem víc rozzlobilo, kdybyste místo nové velké telky na chvilku dali zpátky starou. Tohle jsou v první chvíli nepříjemné, a psychicky náročné změny. Dejte tomu čas.

hodnocení

0x

Televize u stropu a seříznutý (opravdu seříznutý?) nábytek. Jak by z toho mohla mít maminka radost? Asi se bude maminka snažit najít nějaké vyhovující řešení. I kdyby mělo být tím řešením vrácení nové televize, Ty už se do toho nepleť. Nech to na dospělých. Pro sebe si z celé nepříjemné situace vezmi poučení, že ne každé neuvážené překvapení udělá druhému radost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]