Nejste přihlášen/a.
Prosím vás nezkoušel někdo,nebo nevěděl by o návodu na pletení této pohádkové postavičky.Ráda bych vypletla vnoučkovi svetr s tímto obrázkem.Nenašla jsem nic,kreslit neumím
,takže těžko bych asi na čtverečkovaném papíře vymyslela.Měl by to být svetřík na 3 roky.Poradí zkušené pletařky?Děkuji velice
Já si troufnu říct, že jsem byla zdatnou pletařkou. Jednou jsem pletla dceři, to začínaly obrázky na tričkách a svetrech, stylizovaný otazník na svetru. Byla to strašná práce! Svetr sice mladá nosila hodně let, ale už bych to nedělala. Je to práce na hodně dlouho a na velkou trpělivost. Nepletla bych, řešila bych to jinak.
Nepletu, takže nevím jak moc detailně je prasátko Peppa potřeba, kolik x kolik čtverečků?
Taky počet barev se dá redukovat, jen je potřeba vědět, které (kolik) chcete použít. ![]()
Co si pamatuju, tak dřív se to dělalo tak, že na obrázek příložil čtverečkovaný papír, pod to obrázek, to celé na okno, aby tam šlo světlo a obreslovalo se a křížkovalo. S tiskárnami dnes je to ještě jednodušší pokud máte. ![]()
Podle obrázku od Claymana by se plést dalo, ale nedělala bych to. Rozhodně bych takový obrázek nevyplétala u svetru oblékaném přes hlavu. Vlna základní barvy, v tomto případě modré, by byla na rubu pod červenou sukní dlouhá a při oblékání by o ni v jedné nebo více řadách zavadily prsty. Pak se může vlna i přetrhnout, v lepším případě se krajní oka utáhnou a obrázek už nevypadá tak povedeně. Pár takových svetříků jsem dětem upletla. I když byly vzory drobnější, stejně za tu spodní přetahovanou vlnu zachytávaly. O pracnosti vyplétání takového obrázku už se ani víc zmiňovat nebudu.
Malému dítěti by mohlo udělat radost prasátko našité na polštářku. Buď z jemné plsti (nemusí se obrubovat), nebo z látky obroubené na šicím stroji.
@bimbam - Vlna základní barvy, v tomto případě modré, by byla na rubu pod červenou sukní dlouhá
Jen technická poznámka, třeba se někomu hodí - to se řeší pletením z více klubíček, tedy např. první modré k sukýnce, druhé červené a třetí zas modré. Tím se té dlouhá přetahované přízi elegantně vyhnete ![]()
Zdravím vás obě.Asi před 30 lety,v době Šmoulí mody,jsem právě vyplétala z více klubíček,nitky jsem moc netahala,ale je fakt,že pokud je více klubek,tak člověk musí hlídat,aby se do sebe nezamotaly.Také to byl motiv na trávníku,s krajinou,postavičky se černě obšívaly,vytvořily i tím detajly,jako pusa,oči..svetr jsem měla leta doma a než se narodil vnuk,ho těsně před tím vyhodila,lamentujíc,že už to stejně nikdo nosit nebude.Pravda je,že se spíše dnes nosí mikyny,ale já jsem se nikdy nenaučila šít a pletení,to je jediné,co jsem dělávala..Možná,že spoustu dnešních maminek nuplně nepochopí,proč raději nejdu koupit,hotový výrobek a ani se to nebudu snažit vysvětlovat,že vyrobit,je víc od srdce..všem děkuji prozatím o pomoc,zkusím se do toho pustit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.