Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pletení obrázku prasátko Peppa

Od: juglans® odpovědí: 9 změna:

Prosím vás nezkoušel někdo,nebo nevěděl by o návodu na pletení této pohádkové postavičky.Ráda bych vypletla vnoučkovi svetr s tímto obrázkem.Nenašla jsem nic,kreslit neumím:),takže těžko bych asi na čtverečkovaném papíře vymyslela.Měl by to být svetřík na 3 roky.Poradí zkušené pletařky?Děkuji velice

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já si troufnu říct, že jsem byla zdatnou pletařkou. Jednou jsem pletla dceři, to začínaly obrázky na tričkách a svetrech, stylizovaný otazník na svetru. Byla to strašná práce! Svetr sice mladá nosila hodně let, ale už bych to nedělala. Je to práce na hodně dlouho a na velkou trpělivost. Nepletla bych, řešila bych to jinak.

kami*
To je vlastně pravda.
Moje děti odmítaly každý svetr. Mami, vezmu si tu měkoučkou mikinu. Svetr je hrubší, nemám svetry tak rád. Chci nosit jen mikiny. Obzvlášť měkčí mikinku si úplně zamilují. A našít aplikaci. Nádherný svetr u nás jen leží ve skříni.
My jsme neměly dříve jinou možnost, než svetry. Mikiny neexistovaly. Neměly bychom to, možná, vnímat podle sebe.
Tady je jedna krásná háčkovaná Pepina, šla by i uplést, i když to není svetr, vím
hackovani-navody.eu/...

Svetry silně koušou a elektrizují. Dnes se už nenosí. Proč nesehnat hotové výrobky?

duckduckgo.com/...

hodnocení

1x

Nepletu, takže nevím jak moc detailně je prasátko Peppa potřeba, kolik x kolik čtverečků?

Taky počet barev se dá redukovat, jen je potřeba vědět, které (kolik) chcete použít. :)

Co si pamatuju, tak dřív se to dělalo tak, že na obrázek příložil čtverečkovaný papír, pod to obrázek, to celé na okno, aby tam šlo světlo a obreslovalo se a křížkovalo. S tiskárnami dnes je to ještě jednodušší pokud máte. :)

Pletení obrázku prasátko Peppa
hodnocení

díky,to je přesně co potřebuji:).Zkusím to překreslit.

kami*
hodnocení

0x
Plést neumím, ale zrovna u Pepiny bych se při vplétání postavičky bála, že se pak roztáhne do ošklivejsiho tvaru. Pepinu bych tedy upletla nebo uhačkovala dodatečně. Pletenou aplikaci mohu při přišívání doupravit a ještě malinko vycpat bříško, nebo efekt, že leze ze svetru ven. Nebo udělat visící nohy na volných provázkách, má je stejně tak tenké. Hýbaly by se při pohybu. Aplikace mne díky ostrým okrajům tvarů oproti vpleteným tvarům, baví víc.

hodnocení

0x

Podle obrázku od Claymana by se plést dalo, ale nedělala bych to. Rozhodně bych takový obrázek nevyplétala u svetru oblékaném přes hlavu. Vlna základní barvy, v tomto případě modré, by byla na rubu pod červenou sukní dlouhá a při oblékání by o ni v jedné nebo více řadách zavadily prsty. Pak se může vlna i přetrhnout, v lepším případě se krajní oka utáhnou a obrázek už nevypadá tak povedeně. Pár takových svetříků jsem dětem upletla. I když byly vzory drobnější, stejně za tu spodní přetahovanou vlnu zachytávaly. O pracnosti vyplétání takového obrázku už se ani víc zmiňovat nebudu.

Malému dítěti by mohlo udělat radost prasátko našité na polštářku. Buď z jemné plsti (nemusí se obrubovat), nebo z látky obroubené na šicím stroji.

@bimbam - Vlna základní barvy, v tomto případě modré, by byla na rubu pod červenou sukní dlouhá
Jen technická poznámka, třeba se někomu hodí - to se řeší pletením z více klubíček, tedy např. první modré k sukýnce, druhé červené a třetí zas modré. Tím se té dlouhá přetahované přízi elegantně vyhnete :)

hodnocení

Zdravím vás obě.Asi před 30 lety,v době Šmoulí mody,jsem právě vyplétala z více klubíček,nitky jsem moc netahala,ale je fakt,že pokud je více klubek,tak člověk musí hlídat,aby se do sebe nezamotaly.Také to byl motiv na trávníku,s krajinou,postavičky se černě obšívaly,vytvořily i tím detajly,jako pusa,oči..svetr jsem měla leta doma a než se narodil vnuk,ho těsně před tím vyhodila,lamentujíc,že už to stejně nikdo nosit nebude.Pravda je,že se spíše dnes nosí mikyny,ale já jsem se nikdy nenaučila šít a pletení,to je jediné,co jsem dělávala..Možná,že spoustu dnešních maminek nuplně nepochopí,proč raději nejdu koupit,hotový výrobek a ani se to nebudu snažit vysvětlovat,že vyrobit,je víc od srdce..všem děkuji prozatím o pomoc,zkusím se do toho pustit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]