Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemám žádné koníčky

Od: saraxx odpovědí: 17 změna:

Ahoj, poslední dobou mě hodně trápí to, že nemám co dělat. Nemám žádné koníčky už pomalu rok a začala jsem si to uvědomovat až v září, kdy jsem nastoupila do prváku na střední a musela jsem se všem představovat (tím myslím i každému učiteli pomalu na každé hodině společně s ostatními). Je mi 16 a každý v mém věku má nějaký koníček. Když mám čas, tak jdu ven s kamarády, ale jelikož jsou teď skoro všichni v jiném městě, tak jsem spíš doma. Zkoušela jsem i fitko, ale to mě už tolik nebere. Navíc bydlím v malém městě, kde nemám moc příležitostí k čemukoliv. Chápu, že odpověd na tenhle můj dotaz asi nebude lehká.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já si myslím, že my ti můžeme vyjmenovat spoustu činností, které bys mohla dělat. Ale co budeš dělat, je jen a jen tvou věcí. Musíš chtít ty sama, ne my! Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.

lipanek
hodnocení

2x

Pletení, háčkování, drhání, výroba šperků, drátkování a korálkování - to se vše dá dělat v klidu doma u stolu, nebo na gauči.

Po zvládnutí základů si člověk vyrobí plno věcí pro sebe /tašky, vesty, opasky, halenky, šály, čepice, rukavice, teplé ponožky plédy k televizi, náušnice, náramky přátelství, z korálků vánoční ozdoby třeba/, pro rodinu, pro miminka v přízni a okolí, kamarádky, a později si tím může i přivydělávat, až tedy výsledky budou pěkné, na profesionální úrovni. Viz třeba některé věci na Fler.

Cvičení 2 krát 3 krát týdně určitě v tom pokračovat pro zdravý vývoj a sebevědomí. Na postavě se to ukáže, že máte pěknou, pevnou postavu. Takže to ani není koníček, ale děláte to pro sebe.

Šachy se dají hrát i na dálku, učit se cizí jazyk a v tom jazyce se zdokonalovat a dopisovat si s někým z ciziny.

Dělat grafiku na počítači.

Péci moučníky, cukrářské výrobky.

Možná zkusit jógu a meditace?

klera*
hodnocení

2x

Nesmíš to hrotit, protože pak to začne být povinnost. Já mívám takový problém taky a je to hlavně kvůli mobilu a sociálním sítím. Možná jsi na tom podobně...Skvělý je až na týden zahodit mobil/odmítnout si facebook a instagram atd. nebo klidně stačí třeba od 6 večer až do rána. Pak tě to bude nutit něco začít dělat. Můžeš psát povídky/deník, malovat, koupit si nějakej levnější nástroj a naučit se na tom...jestli máte u vás možnost, tak chodit na taneční kurzy nebo si můžeš najít brigádu a tím si ještě vyděláš.

zpr
hodnocení

2x

V tvém případě to bude spíše lenost něco dělat, do něčeho se pustit. Máš mládí, sílu a je jenom na tobě, jak toho využiješ.

hodnocení

1x

Choď plavat, pokud je u vás bazén, běhat, budeš mít pěknou figuru. Jestli máte pejska, tak s ním chodit ven, bude Tě mít za to rád. Je plno ručních prací, které dívky zaujmou. Umím plést, háčkovat, drhat, naučila jsem se i šít, sama jsem se pouštěla do šatů, bund, dlouhých kalhot. I když švadlena nejsem. Jen paličkovat jsem se nenaučila a dost mě to mrzí.

Mohla bys chodit do domova důchodců, starým lidem předčítat či si s nimi povídat. Někteří jsou úplně sami a opuštěni. Víš, jak musí být příjemné, když za nimi přijde vesele naladěný mladý člověk, povídá jim, naslouchá jim a dodá jim optimismus?

Dále čtení, třeba by tě mohlo bavit i malování, kreslení. Co zkusit třeba dárky ubrouskovou technikou?

Prostě, koníčků je plno. Já chodím ráda na turistické výšlapy a cestou si určuji a pojmenovávám rostliny. To je můj velký koníček už od dětství. Někdy s partou ostatních turistů - důchodců, ale vůbec mi nevadí, když jdu i sama.

Nejhorší je být mladá, pohodlná, unuděná a sedět doma jako bedna kytu. Na to máš dost času, až Ti bude k devadesátce. A i potom je to škoda a zbytečně promrhaný čas. Jaga.

hodnocení

0x

Fotografování, plavání, běhání, cyklistika, malování, kino, vaření a td.

pavelpavel*
hodnocení

0x

Odpověd lehká bude. Když tě nic nebaví a nezajímá, tak my tady to nijak nezařídíme. Je to v hlavě jako ostatně všechno. Mě naštěstí zajímá a baví mnoho věcí a internet tomu dává nový rozměr.

hodnocení

0x

Na ZŠ jste měla jaké koníčky? Šprtání a školu?

Já měl počítače a notebooky (opravy, elektroniku montování) a pak se to přesunulo na auta.

Jak máme vědět, co by Vás bavilo? Co starost o zvířectvo? Rybičky, křeček, hadi, ... pes, papoušek (ale pokud jste takto nerozvážná nedoporučuji).

Kolo, pěší turistika do hor, ...

Křížovky, osmisměrky, karty

Vaření je dobudoucna potřebné a když se to stane koníčkem, tak máte v životě vyhráno.

hop®
hodnocení

0x

Odpověď není lehká, ale ani těžká. Přístup k internetu evidentně máš, zkus si najít nějaký web třeba na výuku jazyků, anebo jakýchkoli jiných dovedností, prostě nějak využij volný čas doma. Oceňuji Tvůj pravopis, asi hodně čteš, pokračuj v tom. A zkus hledat kamarády se kterými si budeš rozumět, klidně i na FB (jen buď opatrná) on se někdo najde, s kým najdeš společnou vlnu na rozhovory a pak možná i na něco víc.. :)

Špatného pravopisu si každý všimne, ale dobrého ne (krom tebe Hope) :). Je to v dnešní době opravdu vyjímka v 16ti letech.

hop®

@gumidek: výjimka, žádná jímka, všímám si u každého, neboj... ;)

Ten Facebook není právě kvalitní příklad. Málokdo si uvědomuje jeho nebezpečí a mladí zvlášť.

hop®

@ferax: Atlas hub za nic nemůže, já jsem před lety tady na poradně našel kamaráda, který byl věkově trošku jinde a dodnes jsme kámoši, i přesto, že jeho rodiče s tím měli problém (což chápu). Všechno je jen v lidech, v chování, ve férovosti. Byl jsem upřímnej už na ICQ tak to nebudu měnit ani na FB...

liska5
hodnocení

0x

To Tě fakt nic nebaví? Tak se uč vařit a péct a u toho si zpívej...

Nebo začni číst zajímavé knížky a pak si běž zaběhat. Nebo se nauč základy nějakého dalšího jazyka. Nebo hrát na nějaký nástroj / flétna pro samouky/. Nebo zkus psát povídky.

Jednou něčím budeš chtít být. Tak už si na to téma čti články, knížky.

houbes*
hodnocení

0x
A co akvaristika. Přečíst si o tom něco? Je to zajímavý koníček a potom se pustit pomalu do svého akvária.Jezdit na burzy atd. Pokud tě nebaví všední koníčky co mají spousta lidí musíš trochu vybočit. Tam potkáš i nové přátele...

hodnocení

0x

Pěkný den,

co třeba četba,nebo pokud jste zručná tak nějaká ruční práce,nebo já třeba ráda plavu. Akorát poslední roky u ničeho nevydržím a nic mě dlouhodobě nebaví. Jenže u mě je to dané mým onemocněním.

damandys
hodnocení

0x

Jestli máte v okolí kopce, tak se dej na turistiku. Je to nenáročný sport a relax zároveň. Dá se to spojit i s focením okolní přírody. Jsou i turistické seznamky, stačí si najít parťáka nebo parťačku v okolí a můžete na výlet jít společně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]