Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena knihy z roku 1934

Od: skiminovajarmi odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, našla jsem po tetě knihu Mandel pohádek /pohádky a pověsti/ nakladatelství Máj Praha z r. 1934. Má tato kniha hodnotu. Částečně již něco málo poškozená. Písmo je většími písmenky. Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Neznamená, že když je kniha stará, že je cenná. Mám doma několik takových knih a když jsem to hledala, tak jsem zjistila, že záleží na nakladatelství, počtu vydaných výtisků, ilustrátorovi a mnoha dalších skutečnostech. Výkup nemusí být zdaleka tak velký, jako pak prodej. Mám knihu, která stála na antikvariátu za výlohou 14 000,- a mě za ní nabízeli při výkupu 500,-.

hodnocení

0x

Můžete to zkusit prodat v antikvariátu, ale myslím si, že to buď nebudou chtít vůbec nebo nabídnou částku výrazně pod 100 Kč. Myslím si, že cenné knihy jsou knihy minimálně z předminulého století. Nebo to můžete zkusit prodat přes inzerát. Možná to koupí nějaký sběratel. Prodávají se různé staré věci, např. odznaky, průkazky,. pohlednice atd.

hodnocení

0x

Nějaké knihy rozprodávám z dědictví, takže bych viděl cenu do 100 Kč na inzerát.

dolga*
hodnocení

0x

Mandel pohádek - strejda google...
muj-antikvariat.cz/...
tady první vydání z roku 1929 nabízejí za 200 kč
muj-antikvariat.cz/...
tady auro prodalo výtisk z roku 1930 za 310 kč
aukro.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]