Situace, kdy člověk sám sebe řeže žiletkou, je jasně klasifikovana jako sebeposkozovani. Jak by to ale bylo v případě, že by tu žiletku dal někomu jinému a řekl mu ať ho řeže. Dle definice sebeposkozovani je to ubližovani sam sobě. Vedeme tu docela vášnivou diskuzi a hodily by se další názory.
Možná je to psychicky labilní jedinec se sklony k sebepoškozování a kombinací s masochismem. Ten druhý pak musí být opět vyšinutý nebo sadista. Obecně - oba by se měli jít léčit.
Vedete vášnivou diskuzi? Tak si tu situaci zkuste v reálu. Ten psychicky labilní mně dá do ruky ziletku a řekne mi, abych se porezala. Odpovím mu, že je magor a raději kvapem mizím v dáli
berger*
Wamp,špatně - on Vám dá žiletku a řekne,že máte pořezat jeho! . Což ovšem na Vašem řešení nic nemění... Jsou to magoři. Blbé je,že podobný fórek se teď objevil v mém okolí. Vygradovalo to až k psychiatrii, nějaká porucha osobnosti,bordel v celé rodině a partneři jdou od sebe...
Pro mne to sebepoškozování je. Přijde mi nejdůležitější prvotní myšlenka. Ublížím sama sobě alespoň pomocí někoho jineho. Ale vždy je riziko, že ten, kdo to provedl, bude potrestaný, bez ohledu na přání druhého. U nás na učňáku to bylo, nechci psát písemku, zlom mi tyhle prsty. Taky bych do toho nikdy nešla.
kami*
Pravdu vlastně budou mít obě strany. Jde o sebeútok. Také jde o útok. Současně.
Do sebepoškozování se toto určitě nezahrnuje,prostě si potřebuje ublížit sám,ulevit si tak ,od druhého by to ztratilo význam,neumím to vysvětlit.No a pokud chce nškdo s potěšením přijímat bolest od druhého,jedná se o masochismus ,se sexualním podtextem.Nevím,zda je něco bez sex.záměru a oč by se jednalo.tohle je jen pro skutečné odborníky.Ono rozlišit i o jaký druh sebepoškozování se jedná je někdy složité,jak jsem četla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.