Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde přepsat auto

Od: marky2006* odpovědí: 6 změna:

Mám problém s manželem se kterým už 3 roky nežiji.Kdy jsme spolu byli tak koupil auto a nechal ho napsat na mě,ale využívá ho sám.Ted jsem zjistila že neplatil půl roku pojištění.Já nemůžu nijak donutit aby si to auto nechal přepsat na sebe.Poradte prosim jak by to šlo udělat. Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Marky,jste rozvedeni,auto má majitele,který je povinen platit pojistku.A to jsi ty.Takže si auto vezmi ,pojistku zaplať a jezdi,nebo auto prodej.Pokud to bývalý nerespektuje,nech auto přepsat na něj.K tomu potřebuješ jen jeho nacionále a bydliště a velký techničák.A máš po starostech.

JABRAKA

Jen jeho nacionále a bydliště a velký techničák? Neměl by k tomu bejt potřeba taky jeho podpis? To by mohlo bejt lehce zneužitelný ... To by každej mohl svoji starou káru přepsat na někoho a vesele jezdit dokud by se na to nepřišlo ...

Je to ale jenom můj názor a nikomu ho určitě nevnucuju a nejsu sprostej ...

lujsi, máte dobrou připomínku, ale jeto bez jakéhokoliv podpisu.

Vlastník uvedený v techničáku, může převést vozidlo na jakoukoliv žijící osobu bez jeho vědomí. Od narození do úmrtí. To že se to zneužívá je všeobecně známo.

Že mě to vlastně ani moc nepřekvapuje...

cyril*

Jedna starost asi zůstane. Nikde nevidím odkaz na to, že jsou rozvedeni, jen spolu nežijí a to docela podstatně mění situaci.

cyril*
hodnocení

0x

Tak zase využívejte nějakou dobu auto Vy a sjednejte si pojištění sama. Auto je ve společném vlastnictví, takže povinnost sjednat pojištění máte ze zákona oba bez rozdílu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]