Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dobře funguje šampon Nizoral (prodává se v lékárně). Zdravím!
Nizoral je léčivo, proto se prodává v lékarnách. Ostatní šampony koupíte v drogerii a je to loterie.
Šampony proti lupům jsou vesměs k ničemu.
Kupuji si luštění "Babiččina lékárna v osmisměrkách" a tam byla zajímavá rada: Cituji:
Krásné vlasy bez lupů. Spojení kurkumy a olivového oleje zabraňuje tvorbě lupů. Smíchejte lžičku kurkumy s olivovým, jojobovým nebo kokosovým olejem, naneste na vlasy a pokožku hlavy a nechte 15 minut působit. Následně opláchněte, umyjte vlasy šamponem.
Ještě jsem to nezkoušela, teď před Vánoci není moc času. Pokud to vyzkoušíte Vy, napište pak, jak účinné to bylo. Jaga.
inzinyrka - přesně tak. V naší rodině Nizoral pomohl ve dvou případech a vždy úspěšně. Snad jedinou nevýhodou Nizoralu je jeho cena (která není zrovna nejnižší, ale ono se to vyplatí).
inzinyrka - myslím, že Váš postup je správný. Snad nejde o to, aby Nizoral primárně umyl vlasy, ale musí se dostat k pokožce, tam ho nechat nějaký čas působit (lehce pálí) a potom spláchnout. Postup se musí opakovat, ale jedna lahvička by měla problém vyřešit (asi ne na vždy, ale na delší čas určitě).
Jsem sice chlap a také řeknu svůj názor. Nizoral sice pomohl, ale ne moc. Většina šamponů ty lupy právě dělá a hledat v té kopě jeden co je nedělá je docela mordus. Taková zajímavost mám ty sprchové gely AXE pro muže a to šampon není, hodně voní a dost špatně jde smýt z kůže, což je asi záměrně, ale když si umyji vlasy tím gelem, tak ty lupy nemám. Fakt.
To, že nejde smýt z kůže je proto, že to není mýdlo, ale spešl gel, ve kterém jsou oleje a krémy a všechno pto to, aby pokožku nevysušovaly. Úplně nejsprávněji by se koupající neměl utírat, aby ty "dobroty" nesetřel, ale měl by se nechat buď oschnout nebo si obléci župan, který vodu vysaje, ale nesetře.
Četla jsem chválu na šamponSchwarzkopf GlissKur Hair Repair a koupila jsem včera/zatím nepoužit/. Ve specifikaci se uvádí: Receptura GLISS KUR s kreatin sérem regeneruje již vzniklá poškození vlasů a předchází budoucímu poškození. Gliss Kur Oil Nutritive šampon pro dlouhé vlasy se sklonem k třepení. Receptura s prvotřídními zkrášlujícími oleji vlasy vyživuje a poskytuje jim intenzivní péči a zdravě vypadající lesk. Věřím, že ani normálním vlasům neublíží/nemám dlouhé vlasy/ a vzhledem k obsahu olejů může být přínosná k suché pokožce hlavy a omezovat, ne-li přímo zabraňovat, tvorbu lupů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.