Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukončení neschopenky a noční směna

Od: annadech odpovědí: 15 změna:
Dobrý den, mám dotaz ohledně neschopenky. Pracuji ve směném provozu. Moje lékařka mě chce pracovní neschopnost ukončit v pátek na který me vychází noční směna... Chci se optat když mi neschopenku ukončí pátečním datem, zda na onu noční směnu musím nastoupit. Děkuji za odpovědi
zámek
kapkanadeje uzavřel tuto otázku

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dobrý den. Nemusíte, protože do půlnoci jste v pracovní neschopnosti. Konec neschopnosti odevzdáte zaměstnavateli až následující pracovní den.

doplněno 13.12.19 14:18:

Není zač.

annadech
13.12.19 14:10
hodnocení

Děkuji

hodnocení

1x

Neschopnost končí v pátek, práce schopen je pak zaměstnanec od soboty (pokud má směnu).

annadech
hodnocení

Dekuji za odpoved

houbes*
hodnocení

1x
Ano musíte a až od pulnoci

Ne nemusí -nikde se tak nechodí!

lucie5
hodnocení

1x

Musíte. Přítel toto zažil. Lékařka mu tvrdila, že v žádném případě nemusí. Ale opak byl pravdou. Po půlnoci jste práceschopný. Tenkrát na toto dostal dovolenou.

hodnocení

1x

Pro diesla:

Pokud to bude zaměstnavatel vyžadovat (i proto se lékaři také ptají, zda druhý den máte směnu), musí zaměstnanec od půlnoci na směnu nastoupit. Tady je názor právníka, který potvrzuje, že můj názor a názor houbese je správný:

idnes.cz/...

A tady je další názor právníka, který také potvrzuje, že "paní inženýrka"a vy se mýlíte: spolcest.cz/...

Myslím, že asi nebudete mzdový účetní...

houbes*
hodnocení

0x
Teď mně napadlo. Proč jste si dopoledne nezavolal do práce?

A proč jako? Neschopenka končí až půlnocí a ne ve 22:00 kdy začíná směna!

houbes*
hodnocení

0x
Sám si protiřečite, sám píšete, že neschopenka končí půlnoci. A teď mi řekněte, kdo mu zaplatí od pulnoci do soboty ráno nepřítomnost v zaměstnání. Vy se svou radou to jistě nebudete !

Budeš pořád odporovat ale sám nic nevíš?Kde se podle tebe nastupuje v polovině směny, ukaž alespoň jednu firmu jednoho zaměstnavatele! Jinak nahoře je jedna správná odpověď pí.Inženýrky, navíc je taky na rozdíl od tvých bludů ohodnocena. Pokud už chlapečku pracuješ-tak si to zaměstnavatele ověř!

Pravdu má samozřejmě houbes. Proč ho zesměšňujete, když nemáte odborné znalosti?

houbes*
Diesel bude zamindrákovaný radil ;)

Až po tobě chlapečku-až budeš mít orpacováno a znalosti co mám pak mluv. Jinak znám hejno lidí ve trojsm,ěnném provozu-NIKDO nenastupuje na noční v pátek. Nikdo ani v polovině týdně po nec)schopence nenastuluje na noční o půlnoci ale až v dese večer druhý den tak nevím jestli mají benevolentní zaměstnavatele nebo mají výjímky z předpisů !

Otázky na téma ukončení neschopenky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]