Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sms recept

Od: heterak® odpovědí: 9 změna:

Jednou za 3 měsíce chodím na oční,kde mi předepisují kapky do očí.

Sestra říkala,že si kapky mohu vyzvedávat v lékarně přes sms recept abych si pro něj nemusel chodit do ordinace.

Už ale nevím,jaký je postup aby mi došla sms. Číslo telefonu jsem v ordinaci nedával.

To stačí zavolat na oční,že pořebuju další kapky,řeknu číslo telefonu kam mají sms recept poslat a hotovo?

Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, ano, pokud lékař (sestra) bude znát číslo Vašeho mobilu, tak Vám pošle e-recept. S mobilem si dojdete do lékárny a tam si načtou kód z SMS - a vydají léčivo. Zdravím!

P.S. Mobil nemusí být ani chytrý.

doplněno 12.12.19 19:51:

fran56ris - myslím, že kdo chce, tak to pochopí. No, a kdo nechce pochopit, tak prudí.

fran56ris*

"nemusí být chytrý" - v tom případě musí být chytří v lékárně. Vše se eviduje přes internet. Račte se podívat. Dole je adresa ;)

@fran56ris, mám doslova blbý telefon, jakousi nokii (nový nechci) a sms s receptem mi na ni chodí normálně.

Že by Prostějov byl zapadákov? To spíš Vy jste asi zapšklý že nebydlíte v práglu!?Spíše politovat Vás a Vám podobné. Na to na co se ptá tazatel opravdu stačí obyčejný ,klidně i starý telefon jako je Nokie 6070,včetně nových tlf obyč.tlf jako je třeba nová N3110 i tyto obyč.telefony jsou digitální technika!

ano, telefon nemusí být chytrý, taky mi na "blbou" Nokii přišel jenom nějaký číselně-písmenkový kód, se kterým si lékárna poradila. ale na druhou stranu jiný lékař mi poslal fotku vytištěného receptu (asi kódy neumí posílat, nebo nevím) a s tím si můj telefon neporadil, protože zobrazená fotka byla příliš malá. musela jsem ji přeposlat svému dítěti na chytrý mobil, potom se ten obrázek dal zobrazit tak, že si z něj v lékárně oskenovali čárový kód.

hodnocení

3x

Musíte u svého doktora nechat svůj telefon... A nebo ho nahlásit později.

Já vždycky zavolám do ordinace. Sestřička si ověří telefon na který má recept poslat a za chvilku mi dorazí sms s e-receptem.

Takže by mělo stačit zavolat tam a požádat o zaslání e-receptu na Vaše číslo.

fran56ris*
hodnocení

2x

Já si myslím že jste to svoje číslo MĚL NAHLÁSIT.

Osobně mám své u všech doktorú a hlavně v aplikaci ZÁCHRANKA. epreskripce.cz/...

hodnocení

2x
Jo, to stačí. Ostatně číslo mpbilu dát lékařce je obecně vhodné. V lékárně pak fu SMS uhážete.
Mně to doktorka posílá mailem, ale ne haždá

lidus*
hodnocení

0x

Dělám to běžně. Zavolám sestřičce co chci, nahlásím telefon (vždy se ptá zda je číslo to co má) a do 10 minut mám recept na SMS, přepošlu na telefon manžela a ten vyzvedne. Super a bez problémů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]