Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejsem spokojený, ale nedokážu se rozejít

Od: zmaten odpovědí: 6 změna:
Zdravím, předem bych rád řekl, že mi je 20 a vztah o kterém budu mluvit je můj první vážný vztah, co trvá déle než týden :-D . S mojí přítelkyní jsem zhruba od poloviny ledna. Asi do června bylo všechno v pořádku, vídali jsme se často, trávili spolu dost času, ale postupně mi začlo připadat, že náš vztah začíná přecházet spíše do kamarádské formy a já jsem se tím dost trápil. Začala se o dost více scházet s kamarády (včetně svého bývalého, což mi dost vadilo), používat často docela podivné výmluvy a když jsem se s ní o tom pokoušel bavit, tak mi řekla, že je toho na ni moc ze všech stran a potřebuje si tak nějak od všeho odpočinout a nepřemýšlet nad problémy (umřela jí babička a probíhal drsný rozvod jejích rodičů). Neustále jsem ji ujišťoval v tom, že kdykoliv bude potřebovat pomoct, že jsem tady pro ni, ona ví, že nikdy jsem se na ni v tomto nevybodnul, sama mi říkala, že si uvědomuje kolik toho pro ni dělám, že si moc váží mé snahy, ale že si potřebuje "oddechnout" na chvíli. Nastaly letní prázdniny, (oba studujeme) a musím říct, že toto pro mě bylo snad nejhorší léto co jsem zatím zažil. Fakt. Přestali jsme se úplně vídat a mně přišlo, že se mi vyhýbá. Neustále nacházela nějaké výmluvy v podobě unavenosti, hlídání nemocného malého bráchy, nebo vůbec nic nenapsala a prostě přes víkend zmizela někam s partou a ani jednou se nezeptala jestli spolu někam nezajedem a vůbec jsem o ní nic nevěděl.
Nebudu vám lhát když řeknu, že mě to vyloženě s*alo, nechápal jsem jak může být vůči mně takhle lhostejná, vždyť mi sama tvrdila, jak jsem jeden z mála lidí, na kterého se může spolehnout a že si váží toho jaký jsem apod. a pak vidím z jejího chování, že jí to je vlastně jedno.. Když jsme se spolu zrovna bavili, tak už spíše ze zoufalosti jsem na ni byl většinu času dost hnusný a neustále jí vyčítal, že si na mě nenajde čas, načež ona se mi omlouvala, řekla že o tom dost přemýšlela a sdělila mi někdy v půlce srpna, že se nemůže dívat na to jak se trápím, opět mi děkovala za to jak k ní i přes všechny ty špatné věci přistupuji a omlouvala se mi za svůj přístup, že to vypadá jak kdyby mě jen využívala když se jí to zrovna hodí a že já nejsem ten co dělá chyby, ale věc, která mě dostala nejvíc byla, když mi řekla, že kluk s mojí povahou si zaslouží lepší přítelkyni a že pro klid nás obou bude lepší, když se rozejdeme, (protože i ona byla prý špatná z pohledu na to jak se trápím) což jsem teda nesl dost těžce, ale nakonec to tak dopadlo..
Marně jsem si do hlavy tloukl, že mi za to nestojí, nepomáhaly ani myšlenky na to, kolik jsem měl kvůli ní probdělých nocí a kolik nervů mě ten náš vztah stál a prostě i přes všechny ty špatnosti co jsem s ní prożil jsem furt měl potřebu s ní být, což nakonec dopadlo tak, že jsme se už po cca týdnu znovu začali bavit a ona mi hned řekla, že nechápe jak se takhle vůči mě mohla chovat a že po tom co jsme se rozešli jí došlo jak hroznou chybu udělala a že o člověka jako jsem já za žádnou cenu přijít nechce a celkově mi najednou přišla jako vyměněná. Zase to byla ta Monča, kterou jsem znal na začátku našeho vztahu, tahala mě ven snad každý den a po několika proběhlých srazech to dopadlo tak, že jsme od září opět spolu a všechno fungovalo tak jak má zhruba do začátku listopadu.. Od té doby to bohužel zase začíná nabírat ten směr, kterým se to ubíralo předtím a já jsem zase ten co se trápí a ona je ta, co to nechává bohužel plavat, nechce nic řešit a všechno si uvědomuje, až když vidí že jde opravdu do tuhého.
Primární účel toho proč to píšu je, že že jsem se z toho potřeboval někomu vypovídat, a zároveň vás poprosit o doporučení dalšího postupu. Myslím, že z toho co píšu se dá pochopit, že tyto věci dost prožívám a nejsem týpek co umí poslat holku do p*dele a během víkendu si na párty najít druhou, takže z této rady si toho zrovna moc nevezmu. Vím, že vzhledem k mýmu věku by to asi bylo obvyklé řešení, ale já jsem spíš (možná bohužel) hodnej, introvertní slušňáček a toto není zrovna můj styl, kterým bych to chtěl řešit. O to horší to je, když vidím, že ona si uvědomuje jakou mám povahu a dokáže to ocenit, ale bohužel je v tomto tvrdohlavá a vnímá to, jen když na to má náladu.
Snad jsem to nenapsal úplně zmatkovitě, snažil jsem se to původně nějak stručně shrnout a nakonec z toho je dlouhej text, ale jinak to nešlo.. Díky všem

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Díky za info. Zpovědnice je ale na jiném portále. Tady je poradna.

liska5
hodnocení

2x

Láska je touha. Jak má ona po vás toužit, když má ve Vás takovou jistotu. Jste v pozici oddaného věrného psa, který střeží, aby mu neunikla, je pořád připraven pomoci. To je možná hezké, ale takový chlap nepřitahuje, ten unavuje. Kde je psáno, že spolu musíte být od dvaceti a napořád? To, že jste spolu začali, neznamená záruku do dalších let. To je období, kdy zjišťujete, zda se k sobě hodíte, zda je Vám oběma spolu dobře a těšíte se na sebe. Tady to nefunguje a do budoucna sotva bude. Je to jednostranné. Chlap, co by ji přitahoval, musí mít svůj život, své zájmy a za nimi vyrážet, bez ohleduna to, co ona. Ona nestojí o hlídače, ona potřebuje pocítit trochu nejistoty a chlapa, co umí bouchnout do stolu. Vás by ocenily mnohé starší ženy. Ty dají více na spolehlivost a jistotu.

lipanek
hodnocení

1x

Vy jste zamilovaný.

A určitě více. Kdežto Vaše přítelkyně už ne, možná byla ze začátku, ale přešlo ji to. Ani jednou jste se nezmínil, že by i ona toto říkala Vám. U ní je to spíše přítelství, zvyk, výhody, kdy se může svěřit, kdy ji pomůžete.

Její životní láska nejste.

Po krátké odmlce zjistila, že přece jenom jste jí byl blízkým přítelem a mohla se o Vás opřít, tak se chvilku snažila, ale lásku tam nehledejte.

Když v létě řekla o rozchodu a jakoby jste se vrátili k sobě, tak pamatujte, že slepovaný hrníček nedrží, to potvrdí více rádců. Je to protahování bolesti. Jednostranný vztah - láska nefunguje.

Ve vztahu, kde hodně miluje pouze jeden, je právě on v nevýhodě.

Bolí to, ale budete muset být silný. A hlavně, nehledat okamžitě náhradu. Tomu se říká, že si najdete převozníka, aby Vás převezl do světa, kde zapomenete na svoji první lásku. Ale do jakého postavení, jak se bude cítit, v tomto případě Vaše nová dívka? Buďte silný, každý jistě ne, ale mnohý z nás takovou bolest poznal.

Zavřete nejdříve dveře od vaší lednové lásky a až je zavřete, tak můžete otevírat nové. Jinak uděláte průvan a budete se v tom plácat pávě tak, jak o tom píšete.

richardo
hodnocení

1x
Zdravím. Jsem v podstatě to co ty, akorád už starší a zkušenější. Nezávidím ti ani tu situaci, ani to, co prožíváš, protože to je opravdu těžké. Rád bych ti tu napsal nějaká uklidňující slova, že se to vylepší, jenže sám tomu moc nevěřím. Než to ukončíš (pokud), udělal bych na tvém místě to, že bych jí dal do třetice ještě jednu šanci. Ale jinak. Jdi za ní a promluv si s ní, že takhle si vztah s holkou nepředstavuješ, řekni jí, co si o tom myslíš, co podle tebe není v pořádku. Zakonči to slovy, že jí miluješ a chceš být jenom s ní, ale jako s přítelkyní, partnerkou na celý život a ne jako s kamarádkou. Pak se nůže stát:
.
1) Řekne ti zase nějaké ty kecy, že jsi pro ni moc dobrý a že by sis měl najít jinou. Pak v tom bude mít pravdu a i když to bude bolet, ukončil bych to na tvém místě, protože by tě to stejně čekalo a bylo by to ještě bolestivější.
.
2) Dojde jí, že tě vlastně nemiluje, že to byla povrchní láska a tím pádem konec.
.
3) Dojde jí, že dělala kraviny, že tě miluje a bude to už jen lepší, už se to nebude opakovat a budete jako normální pár.
.
4) Dojde jí, že dělala kraviny, že tě miluje, ale za půl roku to bude zase ve starých kolejích. Začarovaný kruh, pryč z něho...

skeptic
hodnocení

0x

Komenský údajně říkal: " Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti."Kdybyste to náhodou nepochopil, třeba napoví videoklip. *vtip*

hodnocení

0x

Psal jste zde již v říjnu, že jste se rozešli a nezvládáte to. Tak se s tím konečně smiřte, že o Vás nestojí jako o chlapa.Jak vidíte sám, nikam to nevede a mezi vámi o žádný vztah již dávno nejde.Nikdy to fungovat nebude, což si odmítáte připustit. Pokud to s někým potřebujete neustále rozebírat dokola, obraťte se na odborníka - psychologa. Možná by Vám to mohlo pomoci lépe se s tím vším vyrovnat a hlavně si ujasnit sám své priority.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]