Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úrazové pojištění u nezaměstnaných

Od: vinny21 odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer, jsem osoba bez zdanitelných příjmů (OBZP), nezaměstnaný a platím si pouze zdravotní pojištění. Často chodím ve volném čase do přírody a na hory a napadlo mě, že by bylo vhodné uzavřít úrazové pojištění.

Zajímalo by mě, zda si mohu uzavřít úrazové pojištění u některé z pojišťoven, když nemám žádný příjem. Ve vícero prospektech jsem četl, že čásky za pobyt v nemocnici se vypočítávají z průměrné měsíčni mzdy, ale já momentálně žádnou mzdu nemám a o nezaměstnaných tam není žádná právní nebo smluvni úprava. Jak se tohle řeší, půjde to uzavřít?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

0x
Úrazové pojištění a pojištění náhrady mzdy při nemoci nebo při pobytu v nemocnici jsou naprosto rozdílné věci.
Úrazové pojištění jsem sjednával mým dětem už po narození.

hodnocení

0x

Můžete se pojistit i na pevnou částku za den pobytu v nemocnici. A úrazové pojištění můžete uzavřít, i když nemáte žádný příjem - uzavírají ho i starobní důchodci. Nejlepší bude, když skočíte do nejbližší pojišťovny a budete se informovat. Určitě vám nabídnou nějaký produkt "na míru".

jitkaaa
hodnocení

0x

Urcite se optejte ve sve pojistovne...Ale nejlepsi je se nahlasit na urad práce kde vam hradi pojisteni a nemusite nic platiti a odhlasit se muzete kdykoliv.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]