Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Turistické cíle na Slovensku

Od: jarmik* odpovědí: 9 změna:

Které město považujete za nejhodnotnější turistický cíl na Slovensku? Kterou památku (hrad apod.)? A kterou přírodní zajímavost? Díky.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

2x

Když jsem byla malá, strávili jsme na Slovensku třikrát po sobě léto. Od té doby nedám dopustit na Slovenský ráj - nádherná příroda, pořád se dá lézt po žebřících, stupačkách nad splavy..fakt nádhera, doporučuji. Mno a jednou jsme se vydali také na krásný zámek v Bojnici - ten mi také utkvěl v paměti, ale zase o moc víc kulturních památek na Slovensku neznám (už jen Bratislavu), takže tady vybírat nemohu (ten Slovenský ráj mohu srovnat s Tatrami a Fatrou a vychází mi nejlépe i v dospělosti). Hezkou dovolenou *palec*

doplněno 15.03.10 18:09:

Ty Bojnice, ať je po vašem. Ovšem podstatou je, že tam bylo krásně.

jabraka*

Ty Bojnice,PU,to je přímo báseň.Nejen zámek,ale především lázeňský areál.Malé termální lázně s bazény.A v létě velký venkovní areál s padesátkou bazénem a krásným okolím na procházky.A hned blízko Prievidza,perla středního Slovenska.

JABRAKA

Z Bojnic jsem byla nadšená. Termální bazén, masáže - ubytování v soukromí. Opravdu krásné okolí, příjemní lidé.

Naprostý souhlas se Slovenskýmm rájem. (Čímž samozřrjmě neříkám, že to je jediná přírodní zajímavost, namátkou třeba Dunajec, ale i mnoho jiných.)

sebod*
hodnocení

0x

Mrkni do rubriky společnost ze dne 1.3. To se tu Slovensko řešilo. :)

katyy
hodnocení

0x

Pekný deń. Na Slovensku je množstvo hradov. Každoročne sa tu v prvú októbrovú (říjen) sobou koná výstup na 101 hradov a zámkov s odborným výkladom. Odporúčam zámok Bojnice, kde sa natočilo veľa slovenských, českých i talianskych rozprávok. Je tam aj kúpalisko, termálne kúpele, ZOO, cez letnú sezónu tu vystupujú sokoliari aj šermiari. Robia sa aj nočné prehliadky zámku so strašidlami. Alebo hrad Červený kameň s rôznymi atrakciami.

Ak chcete prísť na východ Slovenska, odporúčam okolie Rožňavy - Slovenský kras. Nachádza sa tu hrad Krásna hôrka a blízko je i prekrásny kaštieľ Betliar s nádhernou záhradou. Naokolí je niekoľko krásnych jaskýň - napr. Gombasecká, Ochtinská aragonitová, Domica, Dobšinská ľadová atd. Všade krásna príroda.

Alebo na severe je najväčší hrad v Strednej Európe - Spišský hrad. Nemali by ste si nechať újsť navštíviť mesto Kežmarok s krásnym Kežmarským hradom. Historické mestá Levoča, Bardejov alebo Stará Ľubovňa, kde je tiež krásny hrad a skanzem a veľmi blízko známe pútnicke miesto Litmanová.

Ak Vás zaujímajú hory, potom jednoznačne Vysoké alebo Nízke Tatry s peknou prírodou a vodopádmi, v Červenom kláštore je tiež krásne na Dunajci alebo Slovenský raj.

Spišský hrad je něco úžasného. Byli jsme několikrát ve Vysokých Tatrách a jela bych tam okamžitě znovu. Smokovce, vodopád Skok, plesa, Lomničák, prostě nádhera. Naposledy jsme tam přijeli po tom strašném polomu a to jsem se rozbrečela. Ty nádherné lesy byly pryč a země vypadala jak špatně oholené nohy. Ráda bych ještě jednou zajela a viděla, že to zarůstá...

jarmik*
hodnocení

Díky všem za tipy, některé se opakují, evidentně bude potřeba to zajet zkontrolovat:).

Chodíme s malým dítkem, nejraději mám hrady bez průvodce, kde nikoho nerušíme a můžeme si lézt a rozhlížet se. Též mám rád rozhledny.

hodnocení

0x

Košice. . . historické centrum každopádně. . . také paráda. Štrbské pleso . . . moc pěkná vycházka krásnou přírodou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]