Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda v práci

Od: kt odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,vedoucí nekontrolovala celý rok práci svého podřízeného.Vznikla škoda a mě by zajímalo jestli za to může výhradně ten co to způsobil a nebo má i vinu ta vedoucí, protože nekontroloval práci svého podřízeného. Kdyby kontrolovala asi se mohlo škodě zabránit. Dík

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

ZP § 250

(1) Zaměstnanec je povinen nahradit zaměstnavateli škodu, kterou mu způsobil zaviněným porušením povinností při plnění pracovních úkolů nebo v přímé souvislosti s ním.

(2) Byla-li škoda způsobena také porušením povinností ze strany zaměstnavatele, povinnost zaměstnance nahradit škodu se poměrně omezí.

hodnocení

0x

Tuhle pporblematikurozebírají zde. Přijde mito dost podrobné a výslovně jsem tam takový případ nenašel. Je tam ovšem zmínka o tom, že způsobil-li škodu také zaměstnavatel. bude zaměstnanec hradit poměrnou část, ale jak na to narazit nedostatečnou kontrolu, to nevím. Třeba tu někdo bude vědět víc.

kt
hodnocení

Děkuji za odpověď,škoda už je uhrazena,jen mě tak zajímalo jestli to není i pochybení na straně zaměstnavatele,že nedělal častější kontroly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]